Skip to content

Hur man kopierar karaokelåtar till en USB-enhet

31 de maj de 2022
GettyImages 140173629 3939490616284d599336208bdaa4d9d0

Vad du ska veta

 • Karaoke-cd-skivor och -låtar innehåller en ljudfil och en grafikfil, och båda måste finnas i mappen och ha rätt namn för att fungera.
 • Att bygga en filstruktur enligt maskinens instruktioner hjälper till att göra låtar sökbara och spelbara.
 • Du kan spela karaoke-cd-skivor på en dator med karaoke-mjukvara, som inte kräver rippa eller bränning.

Karaoke är väldigt roligt, men det är bättre när du har låtarna du älskar. Den här artikeln kommer att titta på hur man lagrar karaokelåtar på USB och bränner nya karaoke-cd-skivor.

Detta är endast för personligt bruk (får inte säljas eller ge bort). RIAA förklarar vad piratkopiering är och hur man undviker det.

Hur överför jag mina karaoke-cd-skivor till en USB-enhet?

För att en karaoke-CD ska fungera korrekt krävs tre saker: En grafikfil; i allmänhet en videofil som .avi eller ett format som heter .cdg; en ljudfil, såsom MP3; och ett sätt att förstå att dessa två saker hör ihop, som kallas en ”filstruktur”. Att bygga filstrukturen är den viktigaste delen av USB-uppspelning. Videon och ljudet måste ha samma namn på din datakälla.

 1. Kontrollera din karaokemaskins manual för att säkerställa att den har en USB-port som används för att läsa data. Vissa karaokemaskiner, som Singing Machine, accepterar bara låtar på en USB-enhet som laddats ner från deras butik.

 2. I din karaokemaskins manual, kontrollera efter instruktioner om hur du skapar filstrukturen. Skriv ner exakt hur den vill att varje fil ska heta. Till exempel, om karaokemaskinen fungerar genom att ange ett nummer, vill du döpa både musikfilen och grafikfilen efter det numret. Använd ett kalkylprogram för att skriva ner relevant information, som sångare, titel och låtnummer. Det kommer att skapa en ”katalog” som du kan använda för att spåra låtar och göra dem lättare att hitta när du sjunger.

  Öppna din filhanterare genom att trycka på Windows + E i Windows eller Kommando-N för att öppna Finder på Mac. Välj och öppna din USB-enhet från kolumnen till vänster. Säkerhetskopiera och radera alla filer du kan hitta på enheten om du har använt den tidigare. Det hjälper karaokemaskinen att hitta dina låtar snabbare.

 3. Sätt in din karaoke-CD i din CD-enhet. Öppna Utforskaren och välj Denna PC. Du kommer att se alla dina tillgängliga enheter, inklusive ditt USB-minne.

 4. Högerklicka CD/DVD-enhet och välj Öppna i nytt fönster. Dubbelklicka på din USB-enhet för att öppna den i ett separat fönster.

 5. Klicka i CD-enhetsfönstret och välj alla filer du vill exportera. Dra dem till USB-minnets fönster.

  Filer som dras och släpps till ett USB-minne i Windows

 6. Anslut USB-enheten till din karaokemaskin och testa några låtar för att se till att de laddas korrekt.

Hur bränner jag en karaoke-CD?

Att bränna en karaoke-CD kräver några fler verktyg än att göra en vanlig CD. Karaoke CD-skivor använder ett format som kallas CD+G eller CDG, förkortning för ”Compact Disc + Graphics”. Detta format inkluderar musiken att sjunga med och rullande texter. Du måste överföra både musiken och grafikfilen för att låten ska spelas korrekt. Populära program för att bränna CD+G-skivor inkluderar Karaoke Builder Studio och Power Karaoke.

 1. Kontrollera om din CD-brännare är kompatibel med CDG-formatet. Du kan generellt hitta detta i dokumentationen för enheten, som bör finnas tillgänglig online. Vissa program kan erbjuda att bränna en VCD eller DVD åt dig istället. Se till att din karaokemaskin är kompatibel med dessa format.

 2. Skapa en filmapp för varje låt du vill bränna med varje låts grafikdata och musik i samma mapp.

  Karaokelåtar i en mapp på Windows C-enheten

 3. Namnge dem efter karaokemaskinens filformat, som t.ex 00001.cdg och 00001.mp3.

  Exempel på karaoke filstruktur

 4. Lägg till varje fil i din bränningsprogramvara, kontrollera varje filnamn efter behov. Välj sedan Bränna och testa din CD när den är klar.

  Bränn i Karaoke-brännarprogramvara

Kan min karaokemaskin spela upp låtar från en USB-enhet?

När det gäller en karaokemaskin är det ingen praktisk skillnad mellan en CD och en USB-enhet. Så länge du har de filer den behöver kommer den att spela upp din låt. Men det är hur du organiserar dessa filer som gör skillnad.

En filstruktur är layouten för filerna på en enhet eller CD, liknande det du ser i Utforskaren i Windows. Karaokemaskiner använder den här strukturen och filens namn för att hitta och spela den låt du vill ha. Om du ägnar stor uppmärksamhet åt filstrukturen blir dina låtar lättare att hitta.

Hur kan jag ladda ner karaokelåtar till min bärbara dator?

Att ladda ner karaoke är precis som att ladda ner musik. Köp det du är intresserad av, ladda ner det och placera filerna där din karaokeprogramvara kan komma åt dem. Vanligtvis skapar din karaoke-mjukvara en mapp på din dator som är tydligt märkt så att du kan dra och släppa filer till den mappen. För att överföra karaoke-cd-skivor till din hårddisk, öppna skivan på din dator och dra filerna från den till valfri mapp. Du behöver ingen speciell läsare för att öppna och överföra data från karaoke-cd-skivor.

Hur kan jag spela karaoke-cd-skivor på min dator?

Vilken CD-enhet som helst kommer att spela upp en karaoke-CD, även om du kan behöva använda karaokeprogram som Siglos för att få texten. Du kan också hitta uppladdningar av karaoke-cd-skivor på YouTube.

FAQ

 • Hur gör jag en karaoke-CD med texter?

  För att visa låttexter i karaoke-stil, ladda ner en LRC-fil för låten med en app eller plug-in. LRC är ett format som innehåller texter och timinginformation för att korrekt synkronisera orden med musiken.

 • Hur gör jag en kopia av en karaokeskiva?

  Du kan kopiera en karaokeskiva på samma sätt som du kopierar en musik-CD på din dator. Se bara till att alla filer är inkluderade i rätt mappar, och det bör fungera precis som originalet.