Skip to content

Hur man skapar en audition MP3 -fil för en radiostation

9 de augusti de 2021
young man and woman broadcasting in recording studio 180406262 57fbcfc05f9b586c35a3d255

Vad man ska veta

 • Skaffa inspelningsprogramvara och förbered provskript. Öva på vad du vill säga, försök att låta naturligt och exportera sedan till MP3.
 • Skicka ljudfilen till stationsdirektören enligt alla riktlinjer för inlämning. Inkludera ett CV, referenser och personligt brev.
 • Du har ungefär 15 sekunder på dig att imponera på en programchef. Spela in din demo i stil med stationen du skickar den till.

Om du vill få ett jobb on-the-air på en radiostation är det första du behöver en demofil att skicka till en programdirektör. Det är inte svårt att skapa din egen auditions- eller demofil, så länge du förbereder, övar och planerar.

Förbered ett auditionband

Ett demoband kan vara generiskt och lämpligt för alla stationer, eller det kan behöva anpassas till en specifik station. Vissa regissörer kräver att sökande pratar om något mycket specifikt, till exempel ett ämne som de har tilldelat dig. När du har all information som behövs för att spela in din demo är nästa steg att konfigurera din inspelningsmiljö. Om du inte har tillgång till en studio med rätt utrustning, använd en telefon eller dator med programvara för att spela in ditt ljud.

 1. Installera ett program eller en app som låter dig spela in din röst. Den gratis Audacity -applikationen är ett bra alternativ för datorer. Om du spelar in från en smartphone kan du prova Android -appen Smart Recorder eller röstinspelare och ljudredigerare för iOS -enheter. Innan du laddar ner och använder Audacity, se till att läsa igenom dess sekretesspolicy för att du ska känna dig bekväm med villkoren.

 2. Anslut en mikrofon om du använder en dator. (Kolla in de bästa USB -mikrofonerna att köpa om du inte har en.)

Bestäm vad du ska spela in

Förbered några exempelskript som du kommer att prata om i din inspelning. Prata till exempel om vädret, inkludera en reklam på 30 sekunder om en tillverkad produkt och skapa ett reklammeddelande. Om du skapar en demo för en specifik station, var noga med att använda den stationens namn. Om detta är en generisk demo är namnet inte lika viktigt. Bestäm i vilken ordning du ska spela in dina skript så att du inte famlar runt ämnen när det är dags att spela in.

Spela in din röst och skicka filen via e -post

 1. Spela in din röst med de manus du förberett, men var noga med att öva på vad du vill säga innan du slutför inspelningen. Försök ditt bästa för att låta naturligt och vänligt. Det hjälper att le medan du talar eftersom det ofta visas även genom en röstinspelning.

 2. När du är nöjd med din presentation exporterar du filen till din dator, antingen direkt från skrivbordsprogrammet eller via e -post om du använder telefonen. MP3 är ett bra format att använda eftersom det stöds av de flesta program. Kom ihåg att du kan spela in så många gånger du vill innan du skickar demon till radiostationen. Radera bara det du inte gillar och fortsätt försöka tills du har den bästa ljudinspelningen du kan göra.

 3. Ring till stationen och be om programdirektörens namn, e -postadress och telefonnummer.

 4. Maila din demo till programdirektören med ett kort introduktionsbrev och bifoga din demofil med all annan relevant information, till exempel ett kort CV eller referenser.

 5. Följ upp med ett telefonsamtal om en vecka.

Slutliga tips att tänka på

 • Programledare är extremt upptagna. Om de inte gillar det de hör under de första 15 sekunderna slutar de lyssna.
 • Spela in din demo i stil med stationen du skickar den till. Om du till exempel vill göra radionyheter vill du inte använda ordspel och prata i en superavslappnad och jordnära stil.
 • Var noga med att berätta för programchefen i ditt brev att din arbetstid är flexibel. De kan behöva någon för en sen radiospelning eller en som ändras under hela månaden.
 • Acceptera alla erbjudanden från vilken station som helst. Små saker leder ofta till mycket större saker.
 • Oroa dig inte för att vara snygg. Programdirektören vill bara få en uppfattning om dig. Allt som han eller hon vill veta kommer sannolikt att ske personligen.