Skip to content

Hur man ställer in en Sonos One

2 de juni de 2022
Sonos Lifestyle RGB Small One Black 2 77752fbc19bb4ce4a807653638cbbada

Vad du ska veta

 • Anslut först din Sonos One till strömmen och se till att du har Sonos-appen installerad för antingen iOS eller Android.
 • För nytt system: Öppna appen och gå till Sätt upp ett nytt system > Lägg till, och välj din Sonos One. Följ sedan instruktionerna på skärmen.
 • För befintliga system: Öppna inställningar fliken i Sonos-appen och välj sedan Systemet och Lägg till produkt. Följ instruktionerna på skärmen.

Den här artikeln förklarar hur du ställer in en Sonos One-högtalare. Oavsett om du redan har Sonos-produkter i ditt utrymme eller inte, kräver konfigurering av en Sonos One-högtalare bara en telefon med Sonos-appen installerad, din Sonos One-högtalare och en minut eller två av din tid. Olika Sonos-högtalare har ofta lite olika inställningsmetoder, så om du försöker få igång en annan Sonos-enhet, överväg att konsultera produktens manual först. Dessa steg fungerar garanterat endast med Sonos One.

Hur man ställer in en Sonos One med ett nytt system

Att ställa in din första Sonos är lika enkelt som att lägga till en Sonos till en redan existerande installation.

 1. Ladda ner och installera Sonos-appen på antingen iOS eller Android.

 2. Placera din Sonos One på avsedd plats och anslut den till ström.

 3. Öppna Sonos-appen och välj Sätt upp ett nytt system. Du kommer att uppmanas att antingen logga in på ditt Sonos-konto eller skapa ett Sonos-konto att logga in med.

 4. När du är inloggad trycker du på Lägg till i popup-fönstret som visar din Sonos One.

 5. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra konfigureringen av din Sonos One. Under installationsprocessen kommer du att bli tillfrågad om du vill ställa in röststyrning via Amazon Alexa eller Google Assistant.

Hur man ställer in en Sonos One med ett befintligt system

Om du redan har ett Sonos-system kräver det inga nya nedladdningar att lägga till en Sonos One och ber dig bara att trycka på några saker på din telefon.

 1. Placera din Sonos One på önskad plats och anslut högtalaren till strömmen.

 2. Öppna Sonos-appen på din iOS- eller Android-telefon eller surfplatta.

 3. Från inställningar fliken, välj Systemet, och tryck sedan på Lägg till produkt.

 4. Följ stegen på skärmen för att ansluta din nya Sonos One till ditt Sonos-system.

Felsökning av problem med att ansluta till Sonos One

Om din Sonos One inte hittas av Sonos-appen, det vanligaste problemet med att konfigurera en Sonos-produkt, har folket på Sonos en användbar sida med felsökningstips. Kort sagt, här är de bästa sakerna att prova om din Sonos har problem med att ansluta:

 • Kontrollera din Sonos LED
 • Starta om din Sonos
 • Placera din Sonos tillfälligt på en annan plats
 • Använd en annan mobil enhet

FAQ

 • Hur ställer jag in en Sonos One med Alexa?

  Öppna Sonos-appen och gå till inställningar > Röst. Knacka Tjänster och röst > Lägg till en röstassistent (lägg till en tjänst i Sonos S1) > Amazon Alexatryck sedan på Lägg till i Sonos och logga in på ditt Sonos-konto. Tryck sedan på Logga in på Amazon; du kommer att överföras till Amazon, där du loggar in på ditt Amazon-konto. Följ anvisningarna för att aktivera Alexa på din Sonos-högtalare och tryck sedan på Gå till Alexa-appen. Länka dina musiktjänster, återgå sedan till Sonos-appen och välj Jag har ställt in min musik i Alexa. Du är redo att använda Alexa med din Sonos-högtalare.

 • Hur ställer jag in Google Home på min Sonos One?

  Ladda ner och starta Sonos-appen för iOS eller Android och tryck sedan på Mer > Rösttjänster > Google Assistant. Välj Lägg till i Sonosvälj sedan en högtalare och tryck på Lägg till Google Assistant. Välj Gå till Google Assistant-appen > Nästa och ange din Sonos-kontoinformation. Google Assistant kommer att upptäcka din Sonos One-högtalare. Slutligen, ge Google Assistant behörighet att komma åt och styra högtalaren.