Skip to content

Hur man synkroniserar musik och video med Windows Media Player

8 de september de 2021
wmp 7947818b251f40f8922f3bed3b9411b7

Som mediaspelare och arrangör erbjuder Microsoft Windows Media Player (WMP). Hur du synkroniserar dina media med din smartphone, MP3 -spelare eller en lagringsenhet, till exempel ett USB -minne med den här appen, beror på din dator. Instruktionerna i denna artikel gäller för Windows Media Player 12 på Windows 10, 8.1 och 7. Beroende på enhetens funktioner kan musik, videor, foton och andra mediefilformat överföras från mediebiblioteket på din dator och njutas medan den är på Förflyttningen.

Anslut din bärbara enhet

Som standard väljer Windows Media Player den bästa synkroniseringsmetoden för din enhet när du ansluter den till din dator. Det finns två möjliga sätt att välja beroende på enhetens lagringskapacitet:

 • Automatiskt läge: Om en enhet du ansluter till har 4 GB eller mer lagringsutrymme och hela innehållet i ditt WMP -bibliotek får plats på det, används det här läget.
 • Manuellt läge: WMP väljer det här läget när en enhet du ansluter har mindre än 4 GB lagringsutrymme.

För att ansluta din bärbara enhet så att Windows Media Player känner igen den, utför följande steg.

 1. Starta Windows Media Player och välj Synkronisera fliken i det övre högra hörnet av fönstret.

 2. Se till att enheten är påslagen så att Windows kan upptäcka den, vanligtvis som en plug-and-play-enhet. Anslut enheten till datorn med den medföljande kabeln.

 3. Windows Media Player väljer ett av dess synkroniseringslägen.

Synkronisera med automatiskt läge

Om Windows Media Player använder det automatiska läget väljer du Avsluta för att överföra dina media automatiskt. Detta läge ser också till att innehållet i ditt bibliotek inte överskrider lagringskapaciteten för din bärbara enhet. Du behöver inte överföra allt till din enhet i automatiskt läge. Istället kan du välja vilka spellistor du vill överföra varje gång din enhet är ansluten. Du kan också skapa nya automatiska spellistor och lägga till dem också. För att välja de spellistor som du vill synkronisera automatiskt, följ dessa steg:

 1. Välj nedåtpil under fliken Synkronisera för att visa en rullgardinsmeny.

  Fler -menyn

 2. Välj Konfigurera synkronisering.

  Alternativet Konfigurera synkronisering

 3. På skärmen Enhetsinställning väljer du de spellistor du vill synkronisera automatiskt och väljer sedan Lägg till knapp.

 4. Om du vill skapa en ny spellista väljer du Skapa ny automatisk spellista, välj sedan kriterierna som avgör vilka låtar som ska inkluderas.

 5. Välj Avsluta när det är klart.

Synkronisera med manuellt läge

För att konfigurera manuell synkronisering i Windows Media Player måste du först välja Avsluta när du har anslutit din bärbara enhet.

 1. Dra och släpp filer, album och spellistor till Synkronisera lista på höger sida av skärmen.

 2. När du är klar väljer du Starta synkronisering knappen för att överföra dina mediefiler.