Skip to content

Hur man väljer en startklass i Dark Souls 3

21 de juni de 2021
dark souls 3 574b8f1f3df78ccee1f79c8b 5bd73f9c46e0fb0051d9d99b

Vad du ska veta

  • Riddare är utmärkta val för nya spelare. Fokusera på att öka Knights styrka. Uppgradera uthållighet och vitalitet.
  • Krigare börjar med högre styrka och kraftstatistik än alla startklasser. Öka Warriors styrka och skicklighet.
  • Deprived and Thief rekommenderas inte för nybörjare. Din startklass är inte heller permanent.

Den här artikeln ger vägledning som hjälper dig att välja den bästa startklassen i Dark Souls III för din föredragna spelstil. Informationen i denna artikel gäller Dark Soul III för PlayStation 4, Xbox One och Microsoft Windows.

 

Dark Souls 3 klasser

Du kan välja mellan tio olika klasstyper när du skapar din karaktär, var och en med sin egen mängd färdighetspoäng för olika attribut. De totala attributpoängen för varje stat bestäms av nivån på den klass du väljer. Till exempel börjar riddare på nivå 9 och krigare börjar på nivå 7. När du besegrar fiender tjänar du poäng som gör att du kan höja individuell statistik. Istället för att fokusera på varje klasss brister, bör du förstärka deras inneboende talanger. Till exempel, eftersom Warriors börjar med hög styrka, spendera poäng på att öka denna stat för att göra deras naturligt kraftfulla attacker ännu dödligare. Medan du kan börja med vilken karaktärsklass som helst, framgår det av spelstilar, attribut, nivåer och färdigheter som är mer lämpliga för nybörjare, mellanliggande spelare och de som letar efter mer av en utmaning. Nedan hittar du en sammanfattning av varje klass som innehåller startstatistik, tips om var du kan investera poäng när du planerar upp och vad som gör varje klass intressant. Din startklass är inte ett permanent val. Till exempel, om du bestämmer dig för att du hellre vill vara en trollkarl istället för en riddare, kan du plocka upp magiska trollformler och börja investera i magistrelaterad statistik när du nivåerar upp.

 

Riddare

Startstatistik

Lvl: 9 Str: 13
Vig: 12 Dex: 12
Att: 10 Int: 9
Slut: 11 Femte: 9
Vit: 15 Lycka: 7

Riddare är väl avrundade kämpar med naturligt hög vitalitet och styrka, så att de kan utrusta tunga rustningar. Riddare har också en sköld som helt kan blockera fysiska attacker. Tack vare sin balanserade statistik och höga startnivå är Knights ett utmärkt val för nya spelare. När du får statpoäng, fokusera på att öka din riddares styrka för att maximera skadan du hanterar fysiska slag. Du vill också uppgradera din uthållighet och vitalitet så att du kan utrusta starkare rustning.

 

Krigare

Startstatistik

Lvl: 7 Str: 16
Vig: 14 Dex: 9
Att: 6 Int: 8
Slut: 12 Femte: 9
Vit: 11 Lycka: 11

Krigare har en lägre startnivå än Knights, men de börjar med högre styrka och kraftstatistik än alla andra startklasser. Deras tvåhänt vapen är perfekta för att ploga genom grupper av fiender eller starkt pansrade fiender. Öka din krigs styrka och skicklighet så att den kan hålla tyngre vapen och fokusera sedan på att bygga upp din uthållighet så att du kan utföra oändliga kombinationer för att hålla dina fiender borta från fötterna.

 

Legosoldat

Startstatistik

Lvl: 8 Str: 10
Vig: 11 Dex: 16
Att: 12 Int: 10
Slut: 11 Femte: 8
Vit: 10 Lycka: 9

Legosoldater förlitar sig på sin höga skicklighet för att överleva. De saknar styrkan och uthålligheten hos riddare och krigare, men legosoldater har hög tro, vilket gör det möjligt för dem att använda sig av statstimulerande trollformler. Även om de kan svänga två svärd samtidigt, är deras rustning inte särskilt effektiv. Att spela som en legosoldat kräver mer strategi än vissa andra klasser. Spendera dina statliga poäng för att höja tro, skicklighet och uthållighet för att öka effektiviteten i deras attacker.

 

Härold

Startstatistik

Lvl: 9 Str: 12
Vig: 12 Dex: 11
Att: 10 Int: 8
Slut: 9 Femte: 13
Vit: 12 Lycka: 11

Heralds är healers som kan hjälpa din fest i en nypa. De är formidabla kämpar på långt håll, men Heralds är extremt sårbara i nära strid på grund av sin svaga rustning. Men om du kan lära dig att använda trollformler, spjut och sköldar kan de göra ett utmärkt tillskott till ditt team. Statistik att fokusera på för Heralds inkluderar skicklighet, uthållighet, styrka och vitalitet. Som med legosoldater, bör du närma dig strider med en strategi snarare än att bara springa direkt in i fiendens territorium.

 

Tjuv

Startstatistik

Lvl: 5 Str: 9
Vig: 10 Dex: 13
Att: 11 Int: 10
Slut: 10 Femte: 8
Vit: 9 Lycka: 14

Tjuvar är inte de starkaste, men de har extremt hög tur, så fiender som de besegrar är mer benägna att tappa värdefull byte. De använder bågar för långvariga attacker och dolkar för närstrid. Du bör höja din tjuvs vitalitet och skicklighet så att den kan utrusta bättre vapen och rustningar. Genom att öka din uthållighet kan du skjuta fler pilar snabbare. Eftersom du måste lita på snabba reflexer för att trivas som Theif rekommenderas denna klass inte för nybörjare.

 

Mördare

Startstatistik

Lvl: 10 Str: 10
Vig: 10 Dex: 14
Att: 14 Int: 11
Slut: 11 Femte: 9
Vit: 10 Lycka: 10

Mördare är beroende av hastighet och smyg för att ta ner fiender. Deras huvudsakliga vapen är Estoc, ett lätt svärd som kan användas för att parera fiendens attacker och utföra motattacker som hanterar kritisk skada. De kan också använda Spook-skickligheten för att smyga attack fiender bakifrån. Assassins startar på en ganska hög nivå, vilket gör dem lämpliga för spelare som inte har något emot att lägga lite extra tanke på att planera sitt brott. Prioritera att höja din lönnmördares inställning, skicklighet och intelligens för att utrusta bättre vapen och trollformler.

 

Trollkarl

Startstatistik

Lvl: 6 Str: 7
Vig: 9 Dex: 12
Att: 16 Int: 16
Slut: 9 Femte: 7
Vit: 7 Lycka: 12

Låt dig inte avskräckas av deras låga startnivå; Trollkarlar har hög inställning och intelligens, vilket gör det möjligt för dem att använda kraftfulla magiska trollformler. Deras svaga statistik och rustning gör dem extremt sårbara, men de har en sköld som kan absorbera fysisk skada. Att höja din trollkarlsintelligens kommer att öka mängden skada de kan hantera, och att höja Attunement ger dem fler trollformler. Att öka deras skicklighet gör det möjligt för trollkarlar att göra trollformler ännu snabbare.

 

Pyromancer

Startstatistik

Lvl: 8 Str: 8
Vig: 11 Dex: 12
Att: 12 Int: 14
Slut: 12 Femte: 14
Vit: 10 Lycka: 7

Pyromancers använder en dödlig kombination av eldmagi och melee-attacker. Deras försvar är överlägsna trollkarlar, så de har en bättre chans i närstridssituationer. När du spelar som en Pyromancer, prioritera att höja deras inställning, tro och intelligens. Medan deras eldkunskaper kommer till nytta tidigt kan de inte komma åt mer kraftfulla magiker förrän mycket senare i spelet.

 

Präst

Startstatistik

Lvl: 7 Str: 12
Vig: 10 Dex: 8
Att: 14 Int: 7
Slut: 9 Femte: 16
Vit: 7 Lycka: 13

Kleriker är starkare än trollkarl i hand-till-hand-strid, men de fungerar främst som mediciner. Deras lätta rustning gör att de kan röra sig snabbt och läka andra karaktärer i nöd. Höj din prästs tro, uthållighet och anpassning för att öka deras förtrollningskapacitet. Om din föredragna stridstaktik innebär att du tar upp så mycket skada som möjligt när du använder stötande färdigheter, är klerklassen inte för dig.

 

Berövad

Startstatistik

Lvl: 1 Str: 10
Vig: 10 Dex: 10
Att: 10 Int: 10
Slut: 10 Femte: 10
Vit: 10 Lycka: 10

Klassen Deprived är avsedd för expertspelare. Berövade är i princip tomma skiffer: De börjar på nivå 1 med all sin statistik lika fördelad, så spelare har full kontroll över sin utveckling. Tyvärr kan de inte använda rustning, och deras sköld är praktiskt taget värdelös. Om det här är första gången du spelar Dark Souls III, spara klassen Deprived för ditt andra eller tredje genomspelning efter att du har fulländat konsten att karaktärsprogression.