Skip to content

Hur Microsoft vill göra samarbetet enklare

24 de juni de 2021
GettyImages 643999407 dcf3b31d1ec04459a10961b03beb4574

Viktiga takeaways

  • Microsoft Mesh är framtiden för Microsofts teknik för blandad verklighet.
  • Mesh fokuserar på att underlätta samarbetet med hjälp av applikationer med förstärkt och virtuell verklighet.
  • Experter tror att Mesh hanterar problem som fanns långt före samarbetsproblemen orsakade av COVID-19-låsning.

Microsoft Mesh är bara ett svar på det växande problemet med att underlätta samarbetet. Microsoft presenterade nyligen Microsoft Mesh, företagets mixed-reality-plattform byggd för att underlätta samarbetet. Den nya tekniken är utformad för att fungera med en mängd VR-headset (VR) och augmented reality (AR) och gör det möjligt för användare att samarbeta på både virtuella och fysiska platser på ett mer uppslukande sätt. Experter tror att blandningen av verkliga och virtuella åtgärder kan vara en lösning på många av problemen kring samarbete med andra, även när hotet om COVID-19-pandemin har försvunnit. ”Fysiska samarbeten hade många olägenheter – även före pandemin”, säger Timoni West, vice president för förstärkt och virtuell verklighet på Unity Technologies, till Lifewire via e-post. ”Att resa till möten är tidskrävande och dyrt, liksom ökad medvetenhet om dess miljöpåverkan. Mesh är ytterligare ett steg mot att möjliggöra ett helt uppslukande virtuellt samarbete.”

Går virtuellt

Det senaste året har medfört samarbetsproblemen framför och på grund av olika låsning och arbetsförhållanden, men det har alltid funnits problem när det gäller att samarbeta med andra. ”Det svåraste med att arbeta på distans är att vara ensam.” Resor kan vara tidskrävande, och då måste du också ta hänsyn till resekostnaderna, eventuell extra utrustning som behövs och mer. Beroende på vad samarbetet är för kan du sluta spendera en stor summa pengar bara för att få det att hända. Med teknik som Microsoft Mesh kan företag – och användare – hoppa över allt extra nonsens och istället arbeta tillsammans nästan var som helst i världen. ”Microsoft Mesh är en XR-samarbetsplattform som ger en känsla av fysisk närvaro,” berättade Thomas Amilien, grundare och VD för Clay Air, via e-post. ”Deltagare kan se andra deltagare i form av avatarer eller holografier, samarbeta i ett gemensamt utrymme och interagera tillsammans med 3D-virtuellt och holografiskt innehåll.” Eftersom det fungerar på samma sätt som virtual reality, kan Mesh användas för att visa upp prototyper och till och med hitta lösningar på mekaniska problem genom att använda virtuella objekt istället för de dyrare fysiska.

Det gör det också möjligt för fler användare att samarbeta, eftersom du inte behöver oroa dig för de begränsningar som kostnaden innebär för att föra dessa människor i samma rum.

Ökande visualisering

Om du någonsin har haft en idé eller en tanke om att du verkligen ville visa en vän men inte kunde för att bara att rita den på ett papper inte var tillräckligt bra, kan Mesh vara svaret. ”Visualisering är också en nyckelfunktion, särskilt i användningsfall som prototyper där ingenjörer, designers och produktfolk behöver ha utmärkt kommunikation när de hanterar 3D-modeller,” förklarade Amilien. ”Det är här handsfree-funktioner också spelar en viktig roll i samarbetet: användare kan peka på en viss del av ett objekt eller flytta det med mer precision än en kontroller och utan att störa konversationsflödet.” Till skillnad från de flesta virtual reality-headset stöder Microsoft Mesh fullständigt handspårning, så att användarna kan interagera med de blandade verklighetsmiljöerna de befinner sig i utan att skrymmande kontroller kommer i vägen.

Alex Kipman demonstrerar Microsoft Mesh virtual reality.

Amilien anser att detta är en av de starkaste punkterna som Mesh har för det när det gäller att öka effektiviteten i samarbetet. Genom att lägga till på fler sätt för användare att visualisera sina projekt och fler sätt för dem att samlas, övergripande, vill Microsoft ändra hur vi samarbetar. Det är ett bra drag, särskilt eftersom fler företag som Facebook och Slack drar för att fortsätta med arbete hemifrån-program. Enligt West har Unity sett mer och mer efterfrågan på virtuellt samarbete mellan sina kunder. Med Mesh kommer fler av dessa användare nu att kunna övervinna alla fysiska utmaningar som kan stå i vägen för att samarbeta, samtidigt som de öppnar dörren för avlägsna arbetare att bli mer involverade utan att behöva resa i onödan. ”Det svåraste med att arbeta på distans är att vara ensam”, skrev Jon Cheney, VD och grundare av Seek, via e-post. ”Människor har arbetat på kontor i tusentals år eftersom det möjliggör snabbare, mer realtidssamarbete, och människor är helt enkelt kopplade för att interagera med andra människor mer. Microsoft Mesh ger den verkligheten liv, även i en värld där man arbetar från hem är en ny global standard. ”