Skip to content

Hur Nest Hub kan hjälpa dig att förstå dina sömnmönster

21 de juni de 2021
ScreenShot2021 03 19at10.42.27AM 352ad2ec43314248a1bbf1709c0ef843

Viktiga takeaways

  • Den andra generationen av Google Nest Hub kan övervaka din sömn med hjälp av radar.
  • Vissa observatörer säger att övervakning av din sömn kan vara ett intrång i privatlivet.
  • Google säger att du kan välja bort sömnövervakningsfunktionen när som helst.

Googles nya Nest Hub spårar din sömn med hjälp av en inbyggd radarsensor, vilket möjligen avbryter säkerhetslarm för vissa människor. Men proffsen kan uppväga de antagna nackdelarna. Andra generationens Nest Hub är en smart skärm och högtalare som startar den 30 mars för $ 99. Det nya boet kan mäta mikrorörelser, som att bröstet rör sig medan du andas, för att avgöra när du sover. Men inte alla tycker att det är en bra idé för företag att övervaka din sömn. ”Även om tanken på att radarvågor ska pumla dig när du försöker sova inte håller dig uppe på natten, bör sekretessimplikationerna”, säger Ray Walsh, en dataskyddsexpert på ProPrivacy, i en e-postintervju. ”För användare kommer det att vara viktigt för Google att ge öppenhet över hur sömnrapporter används och lagras, eftersom sömndata potentiellt kan avslöja känslig information som kan utnyttjas för att härleda sekundär information om användarens underliggande hälsa.”

Sömnspårning kan vara till hjälp

Inte alla observatörer är överens om att Nest är ett säkerhetsproblem. Julie Ryan Evans, en redaktör på SecurityNerd.com, sa att Nest är säkrare eftersom det spårar dig med radar snarare än kameror, så du behöver inte oroa dig för att bli bevakad medan du sover. ”Google säger att endast data om sömnhändelser laddas upp till servrar så att de kan analyseras och data kan tas bort när som helst”, tillade hon. ”Det är också en opt-in-funktion så att den kan inaktiveras när som helst.” ”Om du slingrar och vänder, gissar den att du inte sover eller sover lätt.” Sleep trackers kan hjälpa till att upplysa användare om sömnkvantitet, säger Dr. Abhinav Singh från SleepFoundation.org i en e-postintervju. ”Vi tenderar ofta att överskatta sömnen vi får, vanligtvis med 45 min-1 timme,” sa han. ”Spårarna kan hjälpa oss att känna igen vår faktiska sömntid och hjälpa oss att sikta på de rekommenderade sju till åtta timmarna. Å andra sidan kan användare ibland bli” alltför besatta ”med sin sömndata och kan så småningom hamna i sömn.”

Men inte alla sömnspårare är lika, sa Singh. Hemma sömnspårare förbättras med sina bedömningar av kvantitet för sömnväckning, men överträffar ofta sin sömnkvalitetsbedömning jämfört med laboratorietester. ”Innan hjärnvågaktivitet införlivas i bedömningen av sömnväckningstillstånd och sömnsteg, kommer spårare i hemmet alltid att följa noggrannheten i sina bedömningar,” tillade Singh. ”Det finns också en stor variation i trackers noggrannhet, eftersom det finns en oöverträffad boom i detta utrymme.”

Radar kan slå att bära ett smartur

Sömnexpert Katelin Gates sa i en e-postintervju att den nya Nest Hub kan vara ett bra alternativ för dem som inte vill ha obehagliga sömnspårare eller en smartklocka som kontrollerar sömnen. ”Om du slingrar och vänder, antar det att du inte sover eller sover lätt”, sa Gates. ”Om du inte rör dig mycket, kommer det antagligen att gissa att du sover djupt.” ”Ibland kan användare bli” överbesatta ”med sin sömndata och så småningom sluta sova.” Men Gates väckte oro över Nestens noggrannhet. ”Till exempel försökte jag använda en sömnspårare när jag brukade ha sömnlöshet och tillbringade hela natten vaken bara för att ligga där och rörde mig inte mycket”, förklarade hon. ”Spåraren tyckte att jag sov ganska bra, även om jag var vaken. Sensorerna kan tyvärr vara felaktiga. Du måste gå till ett sömnlaboratorium och mäta dina hjärnvågor för att mäta din sömn exakt.”

Google Nest Hub spårar en kvinnas sovaktivitet

Gates sa att hon var imponerad av att den nya Nest Hub också känner av parametrar som mängden ljus i ditt sovrum och temperaturen i rummet, så att du kan lära dig hur miljön kan påverka din sömn. Det kan också berätta om du hostar eller snarkar mitt på natten och hur mycket. ”Många människor inser inte att de har sömnapné och aldrig diagnostiserats”, säger Gates. ”Sömnapné kan orsaka många hälsorisker och låter dig aldrig få den sömn av god kvalitet som du behöver för att vara frisk.”