Skip to content

Hur programvara kan hjälpa dig att undvika zoom-samtal

25 de juni de 2021
GettyImages 1253792565 2224fce42434463b8ede885ea00374d7

Viktiga takeaways

  • Ett nytt programverktyg låter dig komma ut från Zoom-möten genom att göra din närvaro outhärdlig.
  • Zoom Escaper låter dig låtsas att din videoanslutning är så dålig att du måste gå av samtalet.
  • Ny forskning visar att mer än 40 procent av avlägsna arbetare har upplevt zoomutmattning.

Zoomtrötthet förvärras och användare hittar sätt att undkomma de oändliga videomötena. Ett nytt programverktyg som heter Zoom Escaper låter dig låtsas att din videoanslutning är så dålig att du måste gå av samtalet. Programvaran och andra som den är en välsignelse för dem som har fått nog med att vara på kameran. ”Efter mer än ett år av att ha varit i en pandemi och möten ansikte mot ansikte varit begränsade, börjar människor känna effekterna av Zoom-utbrändhet”, säger Kristen Fowler, en rekryterare på Clarke Caniff Strategic Search, i en e-postintervju. . ”Det kan vara ansträngande att behöva oroa sig för vem som går genom din bakgrund, skriker i bakgrunden eller om kameran är vinklad ordentligt.”

Låt barnen gråta

Zoom Escaper gör att du kan välja mellan skällande hundar, konstruktionsljud, gråtande spädbarn eller problem med din anslutning som hackigt ljud och oönskade ekon. För att använda verktyget laddar du bara ner programvara som heter VB-Audio som dirigerar ditt ljud genom Zoom Escaper-webbplatsen och ändrar sedan din ljudingång i Zoom från din mikrofon till VB-Audio. Du kan sedan ändra de olika ljudeffekterna.

Ny forskning från mjukvarutranskriptionsföretaget otter.ai visar att mer än 40 procent av avlägsna arbetare har upplevt zoomutmattning. Detta har lett till en negativ balans mellan arbete och privatliv, inklusive sömnförlust och en känsla av fångenskap, säger Sam Liang, företagets grundare och VD i en e-postintervju. ”Detta visar starkt att vi måste göra mötena mer effektiva, att vi måste vara mer förnuftiga om vem som behöver delta i dessa möten,” sa Liang. ”Och vi måste hitta sätt att hålla kollegor informerade utan att dra alla till konstanta Zoom-samtal.” ”Efter mer än ett år av att ha varit i en pandemi och möten ansikte mot ansikte varit begränsade börjar människor känna effekterna av Zoom-utbrändhet.” Liang pratade om sitt eget företags programvara som ett sätt att fly från Zoom-möten. Han sa att programvaran kunde ”översätta dessa röstkonversationer till text som senare kan användas som anteckningar eller för kollegor som antingen inte kan vara med eller inte behöver vara där.” Liang tillade att deras forskning tyder på att mindre, kortare möten kan vara mycket mer effektiva.

Hur man kommer ut ur zoom utan att ens försöka

Ibland behöver du inte programvara för att avbryta zoom. Fowler var på en nyligen Zoom-försäljningspresentation när hennes hund kontinuerligt skällde på en leveransbil och stoppade längs hennes gata. ”På grund av att jag var på video kunde jag inte bara stänga av mig själv och skrika för henne att sluta”, sa hon. ”Jag skrev i chatten att jag hade problem med ljudet och behövde starta om programmet. Jag loggade snabbt av, fick min hund avgjort med en godbit för att ockupera henne och gick tillbaka till mötet när freden återställdes. ” ”Det kan vara utmattande att behöva oroa sig för vem som går genom din bakgrund, skriker i bakgrunden eller om kameran är vinklad ordentligt.” En annan programvarulösning för Zoom-trötthet kan vara Voodle, som använder korta videor för arbetsmöten snarare än att bara låta folk prata fritt under sessioner. ”Framtidens arbete kräver kort asynkron video”, säger Tim Porter, vd på Madrona Venture Group, som stöder Voodle, i en e-postintervju. ”Zoomtrötthet är en mycket verklig sak som dagens avlägsna arbetskraft måste hantera, och Voodle hjälper till att mildra en del av bördan – och utbrändhet – som skapas genom att försöka tvinga tidigare kontorslivsrytmer till oändliga timmar av videokonferenssamtal.”

Man som arbetar hemifrån på hans dator och klappar hans hund under låsning

Det finns också Cirklar för zoom, som visar deltagare i små cirklar på skärmen snarare än det stora zoomfönstret. ”Det låter dig koppla av lite och fokusera på ämnet för konversationen och allt stödmaterial som du refererar till på din dator”, sa Dave Schatz, grundare av Circles, i en e-postintervju. Men det bästa botemedlet för Zoom-trötthet kanske inte alls går på video, sa Schatz. ”Gå en promenad och ring på telefon”, sa han. ”Vi har alla fastnat i våra hem, och det är trevligt att komma ut och gå runt kvarteret och ta dina samtal i telefon om video inte är absolut nödvändig.”