Skip to content

Hur Spotify återupplivar bilradion

4 de juli de 2021
Image.jpeg 8dfe651e646c4b608603c4037bf00ac8

Viktiga takeaways

  • Car Thing är en dedikerad Spotify-kontroller för din bil.
  • Det är särskilt användbart i äldre bilar utan inbyggda medieappar.
  • Spotify kommer att ge Car Thing bort gratis till inbjudna Spotify Premium-prenumeranter.
Spotifys bilting klipps på luftventilen på instrumentpanelen och lägger till en dedikerad kontroller för din musik, komplett med en stor ratt. Det är som att ha en bilradio igen. Car Thing ansluts till din telefon via Bluetooth och ger en pekskärm, två rattar, en rad med knappar och kan styras via röst. Och medan du lurar med ännu en instrumentpaneldator är dåligt för din uppmärksamhet och trafiksäkerhet, är det mycket bättre än att tappa med din telefon. Och det kan vara hela poängen. ”Den största fördelen med Car Thing är att den specifikt ägnas åt att spela musik / podcasts / talkshow”, berättade Adam Chase, vd för Music Minds, till Lifewire via e-post. ”Det är i princip som en radioenhet som drivs av Spotify. Det är handsfree om du behöver det, men har också en display och en stor urtavla för enkel användning. ”

Spotifys fördel

Car Thing är för närvarande i en ”begränsad produktlansering” -fas och kommer att tillhandahållas gratis till utvalda Spotify Premium-abonnenter. Fördelen med Spotify är tydlig: när du väl har lagt in det här i din bil är det mycket mindre troligt att du använder konkurrerande streamingtjänster för musik. Enheten verkar bäst lämpad för äldre bilar eftersom nyare modeller kanske redan har lätt Spotify-åtkomst. ”Det är i princip som en radioenhet som drivs av Spotify.” ”Spotify kan nås i bilen via Apple CarPlay”, säger Brian Moody, chefredaktör för Autotrader, till Lifewire via e-post. ”Vissa bilar, till exempel Volvo, har till och med en infödd Spotify-spelare i bilens centrala pekskärm. [Car Thing] kan vara bra för äldre bilar som inte tillåter Bluetooth-streaming. ” Spotify instämmer. ”Oavsett år eller modell för ditt fordon, vi anser att alla borde ha en överlägsen lyssningsupplevelse”, säger Car Thing pressmeddelande.

Bilradio

Bilradio brukade vara lätt. Du skulle ha en volymknapp, en inställningsknapp och några förinställda knappar. Car Thing erbjuder något liknande. Så varför inte bara använda din telefon? En anledning är bekvämlighet. Du kan lämna din telefon i väskan eller fickan och ändå ha en praktisk heads-up-skärm. En annan anledning är att vem som helst i bilen kan byta musik. Om du någonsin har streamat musik från din telefon i en delad bil, vet du att passageraren alltid ber dig att låsa upp din telefon. Detta är säkrare.

svart 1-din bilradioenhet

Enheten låter dig också använda röststyrning för att söka, välja och spela musik. Detta är uppenbarligen det säkraste av alla alternativ eftersom du håller ögonen på vägen. Det finns en annan möjlighet här. Du kanske kan använda detta som en styrenhet för musik vid sammankomster eller för att köra musiken i en bar eller restaurang. Där skulle en dedikerad ”huvudenhet” erbjuda samma fördelar som den gör i bilen: användbar av vem som helst utan att låsa upp en telefon och fysiska kontroller.

Telefontillbehör

Spotify’s Car Thing är intressant av en annan anledning. Det är en kringutrustning som behandlar iPhone som en dator, på samma sätt som vi lägger till möss, styrplattor och videoredigeringsdiskar till Mac och PC. Telefoner kan redan använda tillbehör som Bluetooth-högtalare och hörlurar, men de utökar telefonens funktionalitet. Car Thing är en dator i sig och använder telefonen bara som en ansluten hjärna. Skillnaden är subtil men betydande. Föreställ dig andra kringutrustning som kringgår telefonens egen skärm och kontroller och endast använder dess bearbetning och anslutning. Du kan gå all-in, med en stor skärm, tangentbord och mus, förvandla det till en stationär dator. Kanske kan telefonen vara hjärtat i en kamerakontroll, med telefonens egen kamera, men omger den med vred och rattar för enklare användning. Eller vad sägs om ett tangentbord med en plats för en telefon som använder den som skärm och hjärna? ”[Car Thing] kan vara bra för äldre bilar som inte tillåter Bluetooth-streaming. ”Telefonerna är redan tillräckligt kraftfulla för detta. Titta bara på några av de appar du kan köra på en vanlig iPhone – videoredigering, musikinspelning och skapande, fotoredigering Våra telefoner är lika kapabla som våra bärbara datorer. Även om Spotify kanske inte spelar en roll i den här telefonförstärkta framtiden är Car Thing en glimt av vad som är möjligt när du ser telefonen som en bärbar datorresurs. ”Våra telefoner har absolut tillräckligt processorkraft för att betraktas som minidatorer med egna tillbehör ”, säger Chase.” Jag personligen tycker det är spännande och jag kan inte vänta med att se vilka tillbehör som utvecklas i framtiden. ”