Skip to content

Hur WhatsApps 2x-uppspelning kan förbättra röstmeddelanden

25 de juni de 2021
photo 1594434533760 02e0f3faaa68 0f3578e60d5e4195ac91cd4f92803def

Viktiga takeaways

  • WhatsApp testar 2x uppspelningshastigheter för röstmeddelanden.
  • Snabbare är inte alltid bättre – att påskynda människor kan göra dem svårare att förstå.
  • Det finns många andra trick för ljudbehandling som också kan förbättra röstmeddelanden.

WhatsApp testar 2x uppspelning för röstmeddelanden, så att du inte behöver lyssna på dina vänner och familj vandra på för evigt. Dessa snabba röstmeddelanden kan göra funktionen mer attraktiv för otåliga människor, vara ett bra sätt att snabbt bearbeta gruppchattar eller bara för att påskynda det till synes oändliga meddelandet från din helt ofokuserade vän. ”Vissa vänner verkar slingra sig när de lämnar ett meddelande”, berättar andningsterapeut och WhatsApp-användare Phillip Gutkowski till Lifewire via e-post. ”De försöker gissa vad du kanske tänker eller vad du kanske gör eller inte gör på lördag och spenderar tre minuter på att bladdra och gissa innan de kommer till punkten för samtalet. Jag skulle gärna lyssna på dessa meddelanden med 2x hastighet.”

Snabba upp det

Uppspelningsfunktionen, för närvarande i beta, låter iOS- och Android-lyssnare ställa uppspelning med dubbel hastighet, precis som du kan i många podcast- och ljudboksappar. Den uppenbara fördelen här är att du inte behöver sitta genom ett fem minuters meddelande bara för att komma till punkten i slutet. Å andra sidan kanske även detta inte hjälper med dina mest irriterande röstmeddelanden.

”[My friends] ibland skicka ljudmeddelanden i bullriga rum, säger Tech- och gadgetgranskaren Plamen Beshov till Lifewire via e-post. De är inte oroliga för deras uttal av varje ord. Och ibland pratar de redan väldigt snabbt. Ibland kan jag knappt förstå dem med regelbunden uppspelningshastighet. ”

Vad är röstmeddelanden bra för?

Denna reporter vägrar att lyssna på röstmeddelanden. De är knappt över raka telefonsamtal, eftersom de erbjuder maximal bekvämlighet för avsändaren och maximalt besvär för mottagaren. Men det kan också användas för gott. Till exempel kan inte alla förklara saker bra i text – ibland är det bara tydligare att kommunicera genom att prata. ”Jag skickar också röstmeddelanden när jag förklarar något komplicerat”, säger Beshov, även om han också gör det för sin egen bekvämlighet. ”Istället för att förlora mer tid på att skriva, spelar jag in och skickar ett ljudklipp.” ”Ibland talar de redan väldigt snabbt. Ibland kan jag knappt förstå dem med vanlig uppspelningshastighet.” Röstmeddelanden är också bra för snabba svar när du är på språng. Om du går är det omöjligt att skriva ett meddelande. Så istället för att stoppa kan du skicka en röstbrevlåda. Och vissa människor föredrar bara att kommunicera på det här sättet. För varje person som vägrar att ens öppna ett röstmeddelande som ser för långt ut, finns det en person som älskar att lyssna på långa, personliga meddelanden och svara på dem in natura. Dessa är mer som bokstäver än vykort och kan bäst spelas upp med sin vanliga hastighet.

Andra funktioner?

Snabb uppspelning är en funktion som oftast finns i podcast-appar. Vilka andra funktioner kan WhatsApp och andra meddelandeprogram låna från podcasters? Top podcast-appen Overcast har en funktion som heter Smart Speed. Detta tar bort tystnaden mellan ord, och det görs på ett så naturligt sätt att resultatet aldrig känns klippt eller rusat. Faktum är att när du väl är van vid det verkar vanliga podcasts irriterande i jämförelse.

Kvinna som ligger bredvid en pöl och lyssnar på deras telefon

En annan fantastisk Overcast-funktion är Voice Boost, som ökar och normaliserar ljudvolymen för att göra dem höga och tydliga. Detta riktar sig riktigt till grupppodcasts, där det kan jämna ut volymskillnaderna mellan människor som talar, men automatisk bearbetning av tvivelaktigt ljud verkar som en perfekt funktion för röstmeddelanden inspelade på blåsiga gator eller ekointeriörer. Det finns dock en stor skillnad mellan podcaster och röstmeddelanden som kan göra det svårare att tillämpa dessa korrigeringar. ”Tänk på att poddsändningar och ljudböcker spelas in av människor som kan uttala orden mycket bra”, säger Beshov. ”Inspelningssessionerna görs vanligtvis också i ljudisolerade rum eller studior. Så när du påskyndar det kan du fortfarande förstå vad de säger.” Omvänt, om du påskyndar eller bearbetar ljudet av din kusin medan de är ute och går hunden längs motorvägen, så kanske allt du får är mygg. ”[My friends] ibland skicka ljudmeddelanden i bullriga rum. De är inte oroliga för deras uttal av varje ord. ”En mördare-funktion skulle vara automatisk transkription, men kanske inte den typ du tänker. Ja, det skulle vara fantastiskt att läsa de långa, tveksamma meddelandena istället för att lyssna på dem, men vad händer om meddelandet transkriberades och först visas för avsändaren? Kanske att se deras meddelanden i textform kan uppmuntra dem att vara lite mer kortfattade i framtiden.