Skip to content

Immerseds virtuella skrivbord låter dig göra riktigt arbete i VR

19 de juni de 2021
1 czq9qYoAsuN82BoJ6GmDEw d1ff812dd3c34f2ca9e031b5cc9fb8a9

Viktiga takeaways

  • Jag hittade fred och fokus med hjälp av Nedsänkt app för virtuell verklighet för att arbeta.
  • Att arbeta på däck på ett rymdskepp som kretsar kring jorden är en fantastisk upplevelse och möjligen värt appens pris i sig själv.
  • Med bättre hårdvara kunde jag lätt föreställa mig att jag tillbringade större delen av arbetsdagen med VR.

De Nedsänkt app låt mig äntligen få riktigt arbete gjort med virtuell verklighet. Jag har lekt med virtuell verklighet, främst använt den för att spela spel, surfa på nätet och titta på filmer. Jag har till och med tränat med VR. Men jag behövde också göra lite arbete, och så gav jag Nedsänkt ett försök. Att glida på mitt Oculus Quest 2-headset för arbete istället för att spela var en konstig upplevelse först. Allt som visas på skärmen när du först startar upp VR är tänkt som underhållning. Det var mina gamla vänner Netflix och Amazon Prime Video som bara väntade på att ses. För många distraktioner. Men när jag gick in i Nedsänkt app, det var plötsligt allt meningsfullt.

Nedsänkt i mitt arbete

Trots att jag arbetade hemifrån var jag plötsligt ”nedsänkt” i en kontorsmiljö. Och vilken miljö! Appen låter dig välja olika uppslukande miljöer att arbeta i, allt från en grotta till ett rymdskepp. Att arbeta medan du befinner dig på ett rymdskepps kretslopp runt jorden är en fantastisk upplevelse och möjligen värt appens pris i sig. För att arbeta med din bärbara dator eller dator behöver du bara ange några koder, ladda ner en app, lura med inställningar och presto, ditt skärmdator visas framför dig i virtuell verklighet. Det tog mig ungefär tre minuter att ställa in.

Visar ett Google-dokument i nedsänkt VR

Nedsänkt har ett fritt läge som tillåter ytterligare en virtuell bildskärm och en virtuell webbkamera. ”Elite” -versionen, som kostar 14,99 USD per månad, inkluderar fem virtuella bildskärmar och olika miljöer. Det tillåter också fyra privata medarbetare och en delad whiteboard. Jag kunde se varför vissa människor skulle vilja ha alla dessa bildskärmar, men jag tyckte att det var distraherande. Det som var ovanligt var dock känslan av integritet och fokus som erbjuds när man arbetar i virtuell verklighet. Jag kan inte nog betona hur stor en affär det var att hitta en plats att fokusera i virtuell verklighet. Dessa dagar, när alla arbetar hemifrån på grund av koronaviruspandemin, kan det vara svårt att hitta ensamhet. Det faktum att VR avskärmer dig från världen verkade alltid vara ett fel, inte en funktion. Nu inser jag att det kan vara båda.

Brainstorming i VR

Jag tillbringade flera timmar i VR-undersökningar genom att surfa på webben, skriva och redigera. Det fanns några nackdelar. För det första fungerar inte Oculus under långa perioder för mig. Det är bara för skrymmande, varmt och obehagligt. Mitt tips för att arbeta i virtuell verklighet är att ha en skrivbordsfläkt riktad mot ditt ansikte.

Det finns också Oculus ’upplösning, som inte är lika hög som den sena MacBook-modellen jag använder. Jag blev trött på att titta på korniga bilder. Kanske skulle jag vänja mig vid det om jag bestod. Visuellt hittade jag en enorm, oväntad bonus när jag arbetade i VR. Jag brukar få huvudvärk som stirrar på datorskärmen i timmar om dagen, men VR-installationen lurar dina ögon att tro att föremål är längre bort än de är, vilket ger omedelbar lindring från mitt ögon. Övergripande, Nedsänkt var en glädje att använda och få en inblick i datorns framtid. Med bättre hårdvara kunde jag lätt föreställa mig att jag tillbringade större delen av arbetsdagen med VR. Vi behöver bara lättare, bekvämare headset, snabbare processorer och bättre skärmar. Kanske kommer Apple att rädda med sitt ryktade VR-redskap?