Skip to content

iPad 3G / 4G-dataplaner: AT&T billigare, Verizon bättre

3 de juli de 2021
GettyImages 475992613 58c088563df78c353cf5a69b

Du har bestämt dig för att köpa en iPad. Du har bestämt dig för att gå 4G. Men vilken leverantör? Både AT&T och Verizon har både 3G- och 4G-datatjänstplaner för iPad, men båda skapas inte lika. Det första du vill göra för att välja en operatör är att kontrollera täckningen, särskilt täckningen för 4G om du köper den nyaste iPad. Du kan kontrollera AT & T: s täckningskarta, som visar de områden där data täcks. Klicka bara på fliken Täckning längst ner och notera de orange cirklar som betecknar 4G-täckning. Verizons täckningskarta visar också vilka städer som stöder 4G, med dessa städer markerade med en grön cirkel. Om bara en täcker ditt område är ditt val enkelt. Verizon stöder fler 4G-marknader, och om ditt område inte stöds är chansen att Verizon kommer att träffa det först. Men för de flesta av oss har både AT&T och Verizon täckningen i vårt område, särskilt om du tittar på 3G-täckning för iPad 2. Så vilken är bättre? Om det här var en hästkapplöpning skulle AT&T och Verizon vara nacke och nacke när det gäller prestanda och tillförlitlighet. Och eftersom 4G ännu inte har antagits allmänt ser du inte mycket trängsel i nätverken. Så om du köper tredje generationens iPad och du har 4G-support i ditt område från båda nätverken, kommer du att vara mer intresserad av priset. Hur är det med 3G? Medan den nya iPad kommer att flyga från hyllorna kommer många människor att plocka upp en iPad 2 till ett rabatterat pris. På detta område är AT & T: s 3G-nät snabbare än konkurrenterna och med god marginal. Men att vara den enda leverantören av iPhone har tagit sin vägtull på nätverket, som har blivit överbelastat de senaste åren. Verizon vinner definitivt tillförlitlighetspriset, men nu när de erbjuder iPhone och iPad kommer deras nätverk att se en kraftig ökning av trafiken.

Så här ansluter du din iPad till din TV

 

Men hur mycket kostar de?

Om både AT&T och Verizon har samma täckning i ditt område kommer det att bli en kostnadssats. AT&T har den billigaste planen och erbjuder 250 MB per månad till $ 14,99, men om du letar efter den billigaste planen är Verizons 1 GB för $ 20 en bättre affär. Det är för lätt att blåsa igenom 250 MB data, och att betala för stort kommer att få en högre räkning. Och medan båda operatörerna erbjuder en 5 GB-plan för $ 50, erbjuder AT&T 3 GB per månad för $ 30, medan Verizon bara erbjuder 2 GB per månad till samma pris. Så om du är i mitten vinner AT&T priskriget. Som en extra bonus tillför Verizon möjligheten att bli en mobil hotspot i deras dataplaner, så du behöver inte spendera extra pengar om du vill dela din anslutning. För närvarande arbetar AT&T fortfarande med detaljerna i denna fråga. Men en sak att komma ihåg är att du fortfarande betalar för dina data, och att använda din iPad som en mobil hotspot är ett bra sätt att överskrida dina datagränser. På det här sättet är det i operatörens bästa att erbjuda funktionaliteten gratis i hopp om att de kan debitera dig mer för data. Och i verkligheten är det viktigare för en smartphone att ha en datahotspot än en surfplatta.

 

250 MB? 1 GB? Vad betyder dessa siffror ens?

Låt oss inse det, de flesta av oss vet inte riktigt hur mycket data vi ska använda. AT&T säger att de flesta människor konsumerar mindre än 250 MB data per månad, men om du använder 4G-anslutningen på ett konsekvent sätt kommer du förmodligen att överstiga 250 MB-intervallet, och om du tittar mycket på video kan du överstiger lätt 1 GB. När det gäller pris är Verizons $ 20-plan per månad den bästa affären. De extra $ 5 köper dig fyra gånger mer data än AT & T: s billigaste plan, vilket uppgår till mycket vickrum. Och för de flesta av oss kommer det att finnas massor av data. Även om du överstiger 1 GB några gånger om året kommer du fortfarande att spara mer pengar än att betala för AT & Ts 3 GB-plan.

Hur mycket minne behöver du för din iPad?

 

Ska jag få 5 GB-planen?

Det avslöjades nyligen att användare som slukade bara 2-3 GB data räknades som bland de bästa 5% på nätverket av AT&T, vilket är ett bra bevis på hur lite data de flesta av oss kommer att sluta använda på vår iPad . Kom ihåg att om du är hemma går du antagligen via ditt Wi-Fi så att data inte räknas. Den kanske bästa lösningen är att gå till mittenplanplanen och hålla koll på hur mycket data du använder. IPad har inte samma 2-åriga åtagande som iPhone och andra smartphones, så du kan faktiskt justera din dataplan (eller till och med släppa den helt) månad till månad. Faktum är att många människor inte registrerar sig för en plan direkt, och reserverar den för när de tar semester eller en affärsresa och kanske verkligen använder planen.

Jämförelse av iPad-dataplan

Planen AT&T Verizon
1 14,99 USD för 250 MB $ 20 för 1 GB
2 $ 30 för 3 GB $ 30 för 2 GB
3 $ 50 för 5 GB $ 50 för 5 GB