Skip to content

Knack recension

22 de augusti de 2022
hero KNACK 20190217132124 5c90188046e0fb000187a375
Vad vi gillar

 • Unik huvudperson
 • Roliga speciella förmågor
 • Tilltalar yngre publik

Vad vi inte gillar

 • Repetitivt spelande
 • Dåligt skrivande
 • Dåliga kamerarörelser

Knack är ett 3D-plattformsspel med en unik huvudkaraktär och okomplicerade kontroller, men den saknar originalitet när det kommer till handling och spel.

2.2

Talang

Talang

i den här artikeln

Vi köpte Knack så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma det noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Knack är ett spel designat för att betona det roliga med att slå igenom fiender med en unik karaktär och enkla kontroller. Men potentialen hos Knack stängs av ganska snabbt på grund av dåligt skrivande, en original intrig och samma uppsättning fiender att döda. Vi spelade Knack på PlayStation 4 och tog oss tid att utforska dess handling, gameplay, grafik och barnvänlighet.

Installationsprocess: Enkel

Med diskversionen av Knack sätter du helt enkelt in den i din PS4. Se till att du har gott om utrymme i din enhet, eftersom Knack är ganska stor, men annars är installationsprocessen enkel. När du har installerat det kommer du att kunna spela och få tillgång till hela spelet.

Handling: Nuvarande men original

Spelet introducerar dig till Knacks värld genom att kasta dig in i ett möte mellan alla karaktärer i spelet. Det verkar som om staden attackeras av troll, och ledarna måste hitta ett sätt att stoppa dem. De argumenterar, en man föreslår användningen av sina stora robotar. Men så dyker en vetenskapsman upp och presenterar sin nya skapelse: Knack. Du kastas in i att spela nästan omedelbart och måste gå igenom en bana, lära dig att kontrollera Knack medan ledarna tittar på för att se precis vad du är kapabel till.

Talang

När du går lär du dig att Knack är unikt. Han är skapad av artefakter, små kuber, sfärer och pyramider av vad som ser ut som sten och metall. För att läka kommer du att plocka upp fler artefakter. Ibland kommer Knack till och med att plocka upp tillräckligt många bitar för att förvandlas i storlek, växande från en liten fem till sex bitar Knack, till en bestående av hundratals bitar. Även i vissa kapitel kommer Knack att plocka upp andra material att växa, som is, trä eller klara kristaller – och ju större Knack är, desto kraftfullare är hans attacker. När du är klar med introduktionskursen blir ledarna förvånade över dig och du ger dig ut för att besegra trollerna. Uppenbarligen är detta bara det första kapitlet i spelet, av totalt tretton. Efter att ha besegrat troll kommer du att få reda på att mannen som byggde robotarna inte är så trevlig som han verkar och sedan kommer du att slåss mot honom och hans konstruktioner.

Medan Knack gjorde en sak rätt – skapandet av karaktären och hans förmåga att förändras och växa – är allt annat med handlingen original. Medan Knack gjorde en sak rätt – skapandet av karaktären och hans förmåga att förändras och växa – är allt annat med handlingen original. Knack talar med en absurt djup röst, som är avskräckande från karaktärens visuella. Scenerna avslutas ofta med dåligt skrivna one-liners som fick oss att himla med ögonen. Ibland dyker karaktärer också på magiskt upp eller verkar göra något i mellansekvenser utan någon förklaring av hur, allt för att flytta handlingen framåt. Även om det finns en handling i Knack, är den inte något speciellt kreativ. Det känns mer som ett sätt att flytta spelandet framåt mer än något annat.

Spelupplägg: Enkel slash-and-slash

Knack är ett beat ’em up 3D-plattformsspel. När du spelar tvingas karaktären ner på en fastställd väg med fiender som blockerar vägen. Spelet är enkelt, och detta är både positivt på vissa sätt och ett problem på andra. För det första, det positiva: Det finns egentligen bara fyra mekaniker i spelet – hopp, attack, undvika och specialattack. Det är inte svårt att bemästra denna mekanik, och på nolltid kommer du att känna dig bekväm med att göra snabba undanflykter innan du rusar fiender. Mekaniken är också mycket lyhörd, och det finns inga problem med fördröjning eller kommunikation.

Talang

Ibland introducerar spelet en ny funktion – som i kapitlet där Knack lägger till kristallskärvor i sin kropp och kan växla mellan att vara sitt normalt stora jag till att vara en liten nästan osynlig version. Men förutom denna sällsynta funktion förändras ingenting i spelet. Under de första fem kapitlen kommer du att bekämpa nästan samma fiender, med bara den minsta variansen. Lösningen på att döda dem? Undvik och sväng. Det är samma varje gång. Dodge, sväng sedan. Svänga ibland, sedan smita. Även utöver det överflödiga spelet kan Knack vara extremt försvårande. Knack kan döda fiender i en eller två träffar, men fiender kan döda Knack i samma. Det finns inte mycket förlåtelse i striderna. Om du missar eller tar tid på en dodge fel, kommer fienden att ta dig ut innan du kan reagera. Det hjälper inte att kameran är fixerad. Du har ingen kontroll över hur den vinklar, vilket kan vara extremt frustrerande för i vissa slagsmål skulle en bättre vinkel göra kampen lättare. Vi hade svårt att bryta instinkten att vilja ändra vinkeln och bara spela på vad spelet var inställt på.

Kameran är fixerad. Du har ingen kontroll över hur den vinklar, vilket kan vara extremt frustrerande för i vissa slagsmål skulle en bättre vinkel göra kampen lättare. Andra mekaniker värda att lägga märke till är Knacks speciella förmågor. Dessa laddas genom att slå igenom gulguldkristaller som dyker upp på olika platser på varje karta. Men varje kristall laddar knappt Knack, så du måste välja klokt när du ska använda Knacks speciella förmågor. Och när du använder en speciell förmåga, mår du nästan dåligt över det, eftersom så få av slagsmålen verkligen motiverar användningen. Sammantaget saknade Knacks speluppsättning balans och komplexitet, vilket gjorde spelet ganska tråkigt efter de första två timmarna.

Grafik: Barnsliga tecknade serier

Grafiken i Knack är tecknad, med karaktärens egenskaper överdrivna och lemmar något längre än de förmodligen borde vara. Det passar spelet bra, med tanke på att Knack marknadsförs mer mot barn än vuxna. Bilden av Knack själv är också intressant – hans taggiga figur ser nästan ut som en gorilla när han är i sin största form, och när han är liten är han ganska bedårande.

Talang

Nuförtiden kan en PlayStation 4 ge bättre grafik än vad Knack har att erbjuda. Vi var inte heller så imponerade av spelets grafik. Spelets inställningar är inte särskilt vackra – det var åtminstone så vi kände tills vi kom till Chapter Six, som för första gången i hela spelet erbjöd oss ​​mer originalitet. Kapitel sex utspelar sig i en låst kammare full av artefakter – materialet som Knack är gjord av. Landskapet är unikt med geometriskt metallarbete och glödande energi. Dörrar öppnas med blinkande ljus och fiender svingar svärd gjorda av kristall. Men det här kapitlet varar inte länge, och bortom det är miljön densamma med skogar och gruvor, och inget som egentligen är värt att ägna särskild uppmärksamhet.

Målgrupp: Enkelt roligt för yngre spelare

Även om vi, som vuxna, tyckte att spelet var enkelt och repetitivt, kanske en yngre publik inte känner samma sak. De enkla kontrollerna kan faktiskt vara mer tilltalande för barn, och beat-em-up-stilen i spelet är underhållande och rolig.

De enkla kontrollerna kan faktiskt vara mer tilltalande för barn, och beat ’em up-stilen i spelet är underhållande och rolig. Spelet har också ett co-op-alternativ, som ytterligare kommer att tilltala barn. En vän kan hoppa in som en silverknack och gå med i kampen. Denna andra Knack kommer inte att vara lika stor och kommer inte att kunna använda speciella förmågor eller ändra form, men han kan ge bort en del av sin hälsa till den huvudsakliga Knacken. På så sätt kan du arbeta med en vän för att slå spelet och lägga till ytterligare ett lager roligt. Om du har ett barn som du tror kommer att gilla Knack, var medveten om att det finns en uppföljare, Knack II.

Pris: Genomsnittlig kostnad för ett genomsnittligt spel

Tack och lov är Knack vanligtvis inte ett dyrt spel. Du kan hitta det rabatterat till ungefär $20 i de flesta butiker, och om du är villig att köpa en begagnad version eller hålla ut för en bra försäljning, kan du förmodligen hitta den för $10.

Talang

Spelet består av 13 kapitel och varje kapitel varar ungefär en timme, kanske längre om man spelar på den svåraste svårighetsgraden. Även om $20 inte är en orimlig summa att betala för ungefär 15 timmars spelande, finns det andra spel man kan köpa för samma summa pengar och få mer valuta för priset.

Tävling: Tecknade 3D-plattformsspel

Knack är inte det första 3D-plattformsspelet som tar sig an tecknad grafik. Spyro har funnits länge, och nyligen kom Spyro Reignited Trilogy ut för PS4. Vi rekommenderar starkt det här spelet om du gillade Knack. Spelet kommer att bli mer komplext, men spelets visuella och roliga karaktär kommer att vara ungefär densamma. Man kan också titta på Yooka-laylee, även tillgänglig på PS4. Spelet delar samma plattformsspel men är visuellt mycket mer tilltalande än Knack. Ta en titt på andra produktrecensioner och shoppa efter de bästa PlayStation 4-spelen för barn som finns tillgängliga online.


Slutlig dom

Förmodligen inte värt det.Knacks tecknade grafik, co-op-funktion och enkla spelupplägg kommer förmodligen att tilltala en yngre publik – men den genomsnittliga vuxen kommer förmodligen inte att hitta mycket om att spelet löser ut. Spelet är repetitivt och ibland försvårande, handlingen är cheesy och original. Knack själv, som karaktär, är den enda verkligt unika egenskapen med detta spel.

Specifikationer

 • produktnamn

  Talang

 • Pris

  59,99 USD

 • Vikt

  3,2 oz.

 • Produktens mått

  1,6 x 5,3 x 6,7 tum.

 • Rekommenderad ålder

  10 år+

 • Tillgängliga plattformar

  Playstation 4