Skip to content

Kompletterande PC -nätaggregat

18 de augusti de 2021
power supply 5aba984fba617700376b877f

Spel -datorer som kan köra flera grafikkort kräver ofta mer watt än vad en dators strömförsörjning klarar. En extra strömförsörjning kan ge ditt grafikkort den externa ström den behöver för att återge högupplöst video.

Vad är ett kompletterande nätaggregat?

En sekundär strömförsörjning finns i en stationär datorväska, vilket ger ytterligare strömkapacitet till hela systemet. Dessa är vanligtvis utformade för att passa in i en 5,25-tums enhetsfack. Den inkommande strömkabeln dras genom en ledig kortplats på systemets baksida. Olika komponentkablar går från den extra strömförsörjningen till de interna PC -komponenterna. Eftersom den vanligaste användningen för dessa enheter är att driva den senaste generationen energikrävande grafikkort, har dessa enheter nästan alltid PCI-Express grafik med 6-stifts eller 8-poliga strömkontakter. Vissa har också 4-poliga Molex- och Serial ATA-strömkontakter för interna enheter. På grund av den begränsade storleken på extra strömförsörjningar tenderar dessa att vara lite mer begränsade i den totala maximala effektutgången jämfört med en vanlig strömförsörjning. Normalt är dessa klassade runt 250 watt till 350 watt uteffekt. Det är möjligt att ersätta en befintlig strömförsörjning i ett system med en nyare enhet med högre effekt. Att installera en extra strömförsörjning är dock i allmänhet enklare än att byta ut den primära enheten.

Varför använda en extra strömförsörjning?

Förutom tillräckligt med RAM -minne behöver du en tillräcklig strömförsörjning för datorns grafikkort för att göra rörliga 3D -bilder korrekt. När ett grafikkort är installerat i ett system som antingen saknar rätt watteffekt eller saknar rätt strömkontakter, är en sekundär strömförsörjning nödvändig. En extra strömförsörjning kan också användas för att ge ytterligare ström till interna komponenter, till exempel om du använder ett stort antal hårddiskar. Vissa stationära datorsystem använder proprietära strömförsörjningsdesigner, så du kan inte byta ut huvudströmförsörjningen. Du kan dock lägga till ett extra tillbehör för att öka dess kapacitet. Därför är extra strömförsörjningar ett utmärkt val för att utöka systemets kapacitet utan att helt bygga om det.

Anledningar till att inte använda en extra strömförsörjning

Strömförsörjningar är en viktig värmegenerator inom datorsystem. De olika kretsarna som omvandlar väggströmmen ner till lågspänningsledningarna inuti systemet genererar värme som en biprodukt. Med en vanlig strömförsörjning är detta inte ett stort problem, eftersom det är utformat för luftflöde in och ut ur fodralet. Eftersom en extra strömförsörjning finns inuti höljet skapar det extra värme. För vissa system är detta inte ett problem om systemet har tillräcklig kylning för att hantera den extra värmen. Andra system klarar inte denna extra värme, vilket kan leda till att systemet stängs av eller potentiella skador på kretsar. Innan du lägger till en extra strömförsörjning, undersök ditt system för att se om det kan hantera de värmebelastningar det skulle generera. Undvik att installera extra strömförsörjningar i skrivbordsfodral som döljer 5,25-tums enhetsfacken bakom en dörrpanel. Dörren förhindrar tillräckligt med luftflöde och är mer sannolikt att systemet överhettas.