Skip to content

Lägg till en bild i ett e -postmeddelande med Mail’s Photo Browser

18 de september de 2021
GettyImages 83560065 57a2e7723df78c3276a5dd84

Om du använder programmet Mail på din Mac för att dela bilder via e -post – och låt oss inse det, vem gör det inte – kan du dra en bild från Finder eller inifrån appen Foton eller iPhoto till det e -postmeddelande du skriver. Medan drag-och-släpp-metoden fungerar bra, särskilt om bilden du vill dela är löst lagrad i Finder, finns det ett bättre sätt. Apples Mail-app innehåller en inbyggd fotoläsare som du kan använda för att bläddra igenom dina bländar-, foton eller iPhoto-bibliotek. Du kan sedan välja bilden du vill dela och lägga till den i ditt meddelande med bara ett klick. Informationen gäller den här artikeln för Mail i följande operativsystem: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13 ) och macOS Sierra (10.12) Att använda Mail Photo Browser är mycket enklare än att öppna Aperture, Photos eller iPhoto och sedan dra en bild till Mail -appen. Det har också den fördelen att det inte tar upp systemresurser för att starta ett av fotoprogrammen.

Använda Mails webbläsare

Processen att använda fotoläsaren i e -postprogrammet kan inte vara enklare:

 1. Lansera Post om det inte redan körs genom att klicka på dess ikon i Dock.

 2. Öppna ett nytt meddelande skärm och börja skriva ditt meddelande.

  Ny meddelandeskärm i Mac Mail -programmet

 3. Klicka på Foto webbläsare ikonen i det övre högra hörnet av det nya meddelandeverktygsfältet. Det ser ut som två staplade foton.

  Ett nytt e -postmeddelandefönster som visar ikonen för bildbläddrare

  Du kan också komma åt fotoläsaren genom att välja FönsterPost menyraden och klicka Foto webbläsare i rullgardinsmenyn.

 4. Klick Foton eller ett av de andra tillgängliga biblioteksalternativen i rullgardinsmenyn Fotobläddrare.

  Ett nytt e -postmeddelandefönster som visar menyn för fotbläddrare

 5. Bläddra igenom miniatyrbilderna i det valda biblioteket.

  Miniatyrbilder i Photo Browser visas i Mac Mail

 6. Dubbelklicka på en miniatyrbild för att se en större version av bilden.

  Fotobläddrare i Mac Mail -applikationen

 7. Klicka och dra det valda fotot till meddelandets brödtext. Den infogas var som helst markören är placerad, men du kan välja och dra den till en annan plats. Oroa dig inte om det ser för stort ut just nu.

  Mac Mail -meddelande inklusive foto som dras från fotoläsaren

  Du kan dra från antingen miniatyrbilden eller den förstorade vyn i fotoläsaren. När du drar ett foto till ditt meddelande läggs en rad till i e -postrubriken för Meddelandestorlek och bildstorlek.

 8. Öppna Bildstorlek rullgardinsmenyn i e-postrubriken och välj Små, Medium, Stor, eller Faktiska storleken för att ändra bildens storlek i e -postmeddelandet.

  Ändra storlek på bilden i Mac Mail

  Glöm inte detta steg, särskilt om du bifogar flera bilder. Med foton i Faktisk storlek eller Stor kan din e -post bli för stor för din leverantör att hantera.

Du kan använda sökfältet längst ned i fotoläsaren för att söka efter nyckelord, titlar eller filnamn för att hitta den bild du vill använda.

Andra sätt att lägga till foton i ett e -postmeddelande

Du kan klicka och dra ett foto till ett e -postmeddelande från nästan vilken plats som helst, inklusive skrivbordet, ett Finder -fönster eller ett öppet dokument i ett annat program. Du kan också bifoga ett foto till ett e -postmeddelande genom att klicka på Bifoga gem i ikonen för meddelandefönstret. Därifrån hittar du målbilden på din Mac och klickar på Välj FIL.

Håll filer små

När du skickar filer via e -post, kom ihåg att du kan ha begränsningar för meddelandestorlek hos din e -postleverantör, och mottagarna kan ha begränsningar i meddelandestorlek hos sina e -postleverantörer. Hur lockande det än kan vara att skicka bilder i full storlek är det oftast bättre att skicka mindre versioner. Du kan växla mellan storlekar för att välja den bästa storleken för din e -post, men de små och medelstora alternativen är troligen det bästa valet för e -post.