Skip to content

Lägga till musik i Windows Media Player 11

14 de augusti de 2021
GettyImages 726775327 5b034706119fa800376cdf77 8de929236d384b53b32e531c1506d9a9

Genom att skapa ett mediebibliotek med Windows Media Player (WMP) kan du spara tid när du letar efter rätt låt, genre eller album. Det erbjuder också andra funktioner, som att göra spellistor, bränna anpassade CD -skivor och mer. Windows Media Player 11 är en äldre version av Microsoft -programmet, så om du fortfarande kör den här versionen hjälper guiden nedan dig att konfigurera din musiksamling i din WMP.

Har du Windows Media Player 12?

Om du har Windows Media Player 12 kan du kolla in självstudien om hur du lägger till och tar bort musik från Windows Media Player 12. Du kan besöka Microsofts webbplats för att ladda ner den senaste versionen av Windows Media Player.

Hur man lägger till musik i Windows Media Player

Öppna Windows Media Player 11 och välj fliken Bibliotek för att visa biblioteksdelen, där du kommer att se alternativ för spellista i den vänstra rutan och kategorier som artist, album, låtar etc. och kan börja lägga till musik och andra medietyper till ditt bibliotek .

  1. Välj det lilla nedåtpil ikon som ligger under fliken bibliotek högst upp på skärmen.

  2. En rullgardinsmeny visas som ger dig olika alternativ. Välj Lägg till i biblioteket och ställ in din medietyp till musik.

  3. Windows Media Player ger dig möjlighet att välja vilka mappar du vill skanna efter mediefiler – till exempel musik, foton och videor. Det första är att se om du befinner dig i läget för avancerade alternativ genom att leta efter Lägg till knapp. Om du inte kan se det väljer du Avancerade alternativ för att expandera dialogrutan.

  4. När du ser Lägg till -knappen, välj den för att lägga till mappar i listan övervakade mappar.

  5. Välj OK -knappen för att börja skanna din dator efter mediefiler.

  6. När sökprocessen är klar stänger du dialogrutan Sök genom att klicka på knappen Stäng.

  7. Ditt mediebibliotek bör nu byggas. Kontrollera detta genom att välja några av alternativen i den vänstra rutan. Till exempel listar alla artister i ditt bibliotek i alfabetisk ordning.