Skip to content

Mophie Powerstation AC Review

29 de juli de 2022
Mophie HeroSquare 55f597cb87944f97a0be829d0c26a52f
Vad vi gillar

 • Attraktivt tygfoder
 • Hållbar design
 • USB-C, USB-A och AC-portar

Vad vi inte gillar

 • Otroligt dyrt
 • Det är en tung tegelsten
 • USB-C-laddning begränsat till 30W

Mophie Powerstation AC får många saker rätt, men överskuggas av jämförbar konkurrens som kostar mycket mindre.

3.5

Mophie Powerstation AC

Mophie Powerstation AC

i den här artikeln

Vi köpte Mophie Powerstation AC så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Ända sedan Mophie blev framträdande med sina otroligt praktiska iPhone-laddningsfodral, har Mophie etablerat sig som ett populärt varumärke för snygga, effektiva och utan tvekan premiumtillbehör för bärbara laddningslösningar. Det innebär vanligtvis att man betalar extra jämfört med vissa konkurrenters produkter, men återigen, det matchas vanligtvis med en motsvarande kvalitetsnivå. Mophies Powerstation AC bärbara batteri för bärbar dator är ett sådant erbjudande. Denna skrymmande powerbank är byggd för bärbara datorer och har tillräckligt med ström för att ladda en MacBook eller liknande premiumnotebook, för att inte tala om smartphones, surfplattor, handhållna spelsystem och andra bärbara enheter. Den fungerar bra och ser snygg ut, men den stora prisskillnaden mellan Powerstation AC och liknande utrustade alternativ gör det svårt att rekommendera. Jag testade Mophie Powerstation AC i mer än en vecka på både bärbara datorer och smartphones, och mätte laddningshastigheter och jämförde dem med andra kraftklossar.

Mophie Powerstation AC

Design: Det är en tegelsten

Mophie’s Powerstation AC har en elegant lockelse, ser nästan ut som en journal på avstånd tack vare dess tygfodrade exteriör – men ta upp den och det känns definitivt som en kraftkloss. Med 7,48 x 4,49 x 1,1 tum (HWD) och rejäla 1,67 pund är detta en tung kraftcell. Du kanske kan stoppa in den i en mycket stor ficka, men se till att du har ett bälte i så fall.

Mophie’s Powerstation AC har en elegant lockelse, ser nästan ut som en journal på avstånd tack vare dess tygfodrade exteriör – men ta upp den och det känns definitivt som en kraftkloss. Men egentligen är denna större powerbank en idealisk att ha i en väska när du reser eller arbetar hemifrån eller på kontoret. Det mjuka tygets exteriör är inställt på ett rejält svart plasthölje på denna täta enhet, och Powerstation AC känns verkligen som att den tål tung användning genom åren. På den övre högra sidan av ramen finns USB-C- och USB-A-portarna, som är nära fyra små lampor som indikerar den aktuella batterikapaciteten när den intilliggande knappen trycks in. AC-strömporten är smart täckt och dold under fliken på toppen, som automatiskt stängs via en magnetisk anslutning när den inte används. Du får både USB-C till USB-C och USB-A till USB-C-kablar inuti, vilket ger dig lite mer flexibilitet när du laddar dina enheter.

På sina egna meriter är Mophie Powerstation AC ett övertygande bärbart batteripaket.

Installationsprocess: Plug and play

Använd en strömadapter för bärbar dator eller smartphone som du redan har, anslut helt enkelt ena änden av en av de medföljande kablarna till Mophie Powerstation AC och den andra till adaptern och anslut den sedan till ett vägguttag. När de fyra lamporna på powerbanken är helt tända kan du använda Powerstation AC för att ladda bärbara enheter genom att ansluta dem till USB-portarna och/eller AC-ingången.

Mophie Powerstation AC

Laddningshastighet och batteri: Stor kapacitet, men blygsam kraft

Mophie Powerstation AC har en rejäl 24 000 mAh-cell inuti, vilket ger dig massor av extra kraft för dina bärbara enheter. Som sagt, den maximala 30W laddningshastigheten för USB-C PD-porten är inte lika hög som på vissa andra laddningsstenar, som ZMI PowerPort 20000, som når upp till 45W med sin USB-C PD-port. Skillnaden var tydlig vid testning. Med hjälp av USB-C-porten laddade Mophie Powerstation AC en 2019 MacBook Pro (13-tum) från 0 procent till 100 procent på 2 timmar, 12 minuter (vid 27,9 W eller 19,5Vx1,43A). Även om det är en rimlig hastighet för att helt ladda en kraftfull bärbar dator, tog det 19 minuter längre än med ZMI:s pack. Mophie Powerstation AC visade ett upplyst ljus efteråt, vilket tyder på en liten mängd kvarvarande kraft i cellen.

Mophie's Powerstation AC

Snabbare laddning av bärbar dator är möjlig om du kopplar in din bärbara dators egen strömladdare till Mophies 100W/100V AC-port, även om det är mindre bekvämt än att bara stoppa i en kabel – speciellt om du är på resa och är borta från hemmet under en längre tid. Jag kopplade in MacBook Pro:s egen laddare till AC-porten och laddade den bärbara datorn från 0 procent till full på 1 timme, 52 minuter, nästan identisk med ZMI PowerPacks USB-C-port. Powerstation AC hade dock ett hörbart brum vid laddning från AC-porten.

Mophie Powerstation AC har en rejäl 24 000 mAh-cell inuti, vilket ger dig massor av extra kraft för dina bärbara enheter. I ett separat test spelade jag en lokalt nedladdad film i helskärm med 100 procent ljusstyrka på MacBook Pro, som började med 100 procent batteri. Med Mophie Powerstation AC ansluten via USB-C spelades filmen upp i 6 timmar, 22 minuter innan strömstenen tog slut. Med samma film och förhållanden höll ZMI PowerPack 20000 mycket längre på 8 timmar, 4 minuter i samma test. Om du, säg, har fastnat på ett internationellt flyg, är det potentiellt en komplett extra film som du kan se, eller nästan ett par extra timmars arbetstid. En Samsung Galaxy S10-smarttelefon laddas snabbare med Mophie Powerstation AC via USB-C-porten, men går från noll till 100 procent på 1 timme, 37 minuter – det är 10 minuter snabbare än med ZMI:s kraftblock.

Mophie Powerstation AC

Pris: Det är för dyrt

För $200 är Mophie Powerstation AC en bra $70-80 dyrare än jämförbara alternativ som är väl granskade av Amazon-kunder. Mophies design är stark och batteripaketet fungerar bra, men funktionen väger tyngre än formen när det kommer till ett batteripaket som du bara drar ut då och då, och det är svårt att motivera den typen av massiv prisuppgång. Jag skulle gärna använda Mophie Powerstation AC för att ladda min bärbara dator, smartphone och Nintendo Switch… men jag skulle inte köpa den till det priset

Mophie's Powerstation AC

Mophie Powerstation AC vs. ZMI PowerPack 20000

Bortsett från skillnaderna i laddningshastigheter och kapaciteter som nämns ovan, är den största funktionella skillnaden mellan dessa bärbara bärbara batteripaket avsaknaden av en AC-strömport på ZMI PowerPack 20000 (se på Amazon). På uppsidan är den ungefär hälften så stor och vikt och kostar bara 70 dollar. Det är en idealisk kraftkloss för att ladda MacBooks, smartphones och andra USB-C-enheter, och definitivt det mycket mer tilltalande köpet.


Slutlig dom

Ett fantastiskt bärbart batteri för bärbar dator till ett grovt pris. På sina egna meriter är Mophie Powerstation AC ett övertygande bärbart batteripaket. Den är robust och väldesignad, rymmer mycket kraft och gör ett bra jobb med att ladda en mängd bärbara enheter. Det finns dock jämförbara enheter som laddas med en snabbare watt, och kanske mer pressande, prislappen på 200 $ här gör det betydligt dyrare än många andra bärbara datorcentrerade kraftklossar som finns tillgängliga idag.

Specifikationer

 • produktnamn

  Kraftstation AC

 • Produktmärke

  Mophie

 • SKU

  840472241675

 • Pris

  200,00 USD

 • Vikt

  1,667 lbs.

 • Produktens mått

  7,48 x 4,49 x 1,1 tum.

 • Garanti

  2 år

 • Hamnar

  1x USB-C, 1x USB-A, 1x AC

 • Vattentät

  N/A