Skip to content

Möt Obi Omile Jr., medgrundare och VD för theCut

9 de september de 2021
obi headshot 14bd66cca0984a39a5b846803a02d1ae

Det Obi Omile Jr. beskriver som ett personligt behov av att få kontakt med frisörer blev motivationen bakom hans verksamhet, som arbetar för att modernisera frisörupplevelsen.

För att hjälpa människor som upplever samma kamp att hitta en bra frisör, samarbetade Omile med sin bästa vän, Kush Patel, för att starta theCut, ett minoritetsägt mjukvaruföretag som tillhandahåller tekniska lösningar för frisörer. Det 4-åriga företaget hanterar främst en mobil marknadsplats som förbinder frisörer med kunder över hela landet. Den största kampen har dock varit att få tillgång till riskkapital och samla in pengar i allmänhet. ”När några av våra kamrater kunde höja med bara en idé, har det varit svårare för oss eftersom investerare vi pratar med inte har sammanhang, vilket gör det svårare för dem att se visionen,” sa Omile till Lifewire via e -post. ”Investerare kommer också att förvänta sig mer dragkraft från vårt företag jämfört med andra i vårt liknande skede eftersom de inte har det förtroende som kommer från” varma ”introer.”

Anslutning av båda sidorna av ekvationen

Omile är född och uppvuxen i Atlanta, Georgia, men hans familj flyttade till norra Virginia när han gick i mellanstadiet. Efter att ha bott i Alexandria, Virginia, i några år, flyttade hans familj igen till Woodbridge -området, där han så småningom tog examen från CD Hylton High School. ”Woodbridge var ett bra ställe att växa upp, ett mycket varierat förortsområde,” sa Omile. ”Vi hade vänner från alla samhällsskikt och från överallt i världen. Mångfalden av bakgrunder leder till stora samtal och ett vidgat perspektiv på ordet. ” ”Det har varit svårare för oss eftersom investerare vi pratar med inte har sammanhang, vilket gör det svårare för dem att se visionen.” Omile introducerades först för teknikindustrin när han praktiserade som dataanalytiker för en start i Los Angeles efter college. Efter den sommaren lärde han sig att koda med hjälp av sin framtida medgrundare och kunde få ett jobb som mjukvaruingenjör på Wells Fargo i North Carolina. Omile sa att frustrationen över att inte kunna få kontakt med stora frisörer är det som drev honom och Patel att lösa sina egna problem. Men paret hade ingen aning om att företaget skulle expandera till vad det är nu. ”Genom upptäcktsfasen lärde vi oss mer om de smärtpunkter som barberare har för att hantera sin verksamhet som proffs”, sa han. ”Då kunde vi se möjligheten att bygga en lösning som kunde ansluta båda sidor av ekvationen och skapa värde för industrin.” Omile arbetar i slutändan för att göra det lättare för frisörer att hantera sina företag och för kunder att enkelt få bra frisyrer. ”Vi har ett uppdrag att modernisera barbershopindustrin och bygger verktyg som ger Barbers möjlighet att bli bättre företagare och skapa de liv de vill leva,” sa han.

Tillväxt är topp i sinnet

Omile har organiskt odlat snittet på alla möjliga sätt. Från att starta verksamheten med sin bästa vän på gymnasiet, till att rekrytera ett par vänner för att arbeta på företaget, är TheCut förankrad i verkligt engagemang. Fram till coronaviruspandemin bestod theCut av ett team på fyra, men laget har sedan vuxit till 10. ”Dynamiken är stor. Som kollektiv har vi olika intressen och är otroligt öppna och accepterar varandra, säger Omile. ”Vi skrattar och skämtar samtidigt som vi är superproduktiva. Det är som att jobba med dina vänner som du vet får deras [work] Gjort.”

Frisyr på theCut via Instagram

Trots företagets medarbetartillväxt sa Omile att kapitalanskaffning har varit det högsta hindret han har fått övervinna. Denna kamp korrelerar med hur Omile skiljer det från att vara en grundare från att vara en VD. Som grundare sa han att ditt mål är att vara så skrämmande och produktiv som möjligt samtidigt som du räknar ut sätt att skala till varje pris. Detta innebär att bära så många hattar som behövs för att se till att ditt företag kan leverera sina mål och mål. När du sätter upp ditt företag för tillväxt, skiftar din roll som grundare från ledning till operativ. ”Ett råd jag har fått är att som vd är ditt enda ansvar att se till att det finns pengar på banken och att folk får betalt”, sa han. Omile är fortfarande fokuserad på att överföra sin tankegång från en grundare till en VD, något han har ett stort engagemang för när han planerar att växa theCut. Och trots att han är igång, har han ingen tvekan om att företaget kommer att fortsätta sin verksamhet i många år framöver.