Skip to content

Nest Audio: Stor uppgradering, mindre integritet

12 de juli de 2021
ImagefromiOS 311af5898c714fe5b35321179219083b

Viktiga takeaways

  • Nest Audio är Googles nya smarta högtalare.
  • Det säljs den 5 oktober för $ 99,99.
  • Förbättringar inkluderar högre ljud, mer bas, snabbare reaktioner på röstkommandon och pasteller.

Nest Audio är Googles nya smarta högtalare / inhemska spion. Det är högre, det är tillverkat av mestadels återvunnen plast, och det ser mycket ut som en pastellversion av Apples HomePod. Men vill du verkligen ha en Google-mikrofon som lyssnar på ditt vardagsrum hela dagen? Trots sitt namn är Nest Audio inte en smart termostat. Istället har Google antagit namnet på det termostatföretag som det köpte för 3,2 miljarder dollar 2014 för att användas som varumärke för hemautomatisering. ”På bara $ 100 ser Nest Audio faktiskt ut som en hel del på en högklassig högtalare.” Det första du kommer att märka om den nya högtalaren, som ersätter den gamla Google Home-högtalaren, är den nya designen. Liksom förra årets Nest Mini är det mer en mjuk, pastellfärgad kiselsten än den ursprungliga hemhögtalaren, som hade mer en vas / gymnasies geometri-diagramvibe. Faktiskt sett sett från en viss vinkel ser det ut som Apples HomePod. Det är bara mycket billigare.

Vad är nytt med Nest Audio?

Enligt Googles blogginlägg är Nest Audio den viktigaste nya funktionen att det låter bra. Det är 75% högre och har ”50% starkare bas”, skriver Googles Nest-produktchef Mark Spates. ”Vårt mål var att se till att Nest Audio förblev trogen mot vad artisten avsåg när de var i inspelningsstudion”, fortsätter han. Kalla mig gammaldags, men jag är ganska säker på att väldigt få artister tänkte sin musik för att dela köksbänksutrymme med en hipsterkakmixer. Och jag är nästan säker på att även coola katter som Billie och Finneas Eilish inte blandade sina låtar för att spelas på en högtalare som är utformad för att låta dig ”höra väderprognosen över en bullrig diskmaskin.”

Skämt åt sidan, den sista funktionen är ganska cool. Nest Audio har ljudbearbetning som kan anpassa sig till vad du lyssnar på. Det kan optimera sig själv för musik och för talat ord som ljudböcker och podcasts. Att öka frekvenser för att skära igenom inhemskt brus är en fantastisk funktion. Vanligtvis använder jag min AirPods Pro när jag gör hushållsarbete, eftersom de kan minska ljudet från min dammsugare / kaffekvarn / kakmixer. Att ha en högtalare som uppnår en motsvarande effekt skulle vara ganska rad.

Smart hem

Den andra stora delen av en hemassistenthögtalare är assistentdelen. Google placerade Nest Minis maskininlärningschip inuti det nya Nest Audio, vilket innebär att det kan följa många röstaktiverade kommandon lokalt på själva enheten istället för att skicka dina kommandon till Googles servrar som ska behandlas.

Nest Audio ställdes upp på en pall bredvid ett glas vätska

I praktiken betyder det snabbare svar. Det är goda nyheter för dig och dåliga nyheter för Apple. Googles röststyrningsteknik är långt före Apples vad gäller hastighet och noggrannhet, och detta lägger bara till den ledningen. Å andra sidan är Apples Siri mycket mer integritetsfokuserad än Google.

Integritet

Om du använder en smart högtalare är det troligt bra med en lyssnarenhet i ditt vardagsrum eller kök. Och du bryr dig inte heller om högtalaren spelar in allt du säger och sedan skickar delar av det ljudet till Apple, Google eller Amazon för att bearbetas. I Apples fall överförs inget till Apple förrän mikrofonen upptäcker någon som säger ”Hej Siri.” Med Amazon driver den en portal som låter brottsbekämpande myndigheter begära inspelade bilder från sina Ring smarta dörrklockor; dess Alexa-högtalare spelar inte bara in dig, utan skickade en ökad inspelning av en privat konversation till en användares kontakt. Amazons officiella linje är att Echo och Alexa inte spelar in hela tiden.

Slutsatsen är att om du har en internetansluten mikrofon i ditt hem, laddas några av inspelningarna upp till internet. Dessa företags sekretesspolicy ändras baserat på vad de nyligen har fångats upp för. Till och med Apple, den gyllene standarden för kundsekretessskydd, blev tråkig för att låta entreprenörer lyssna på privat inspelning som innehöll ”konfidentiell medicinsk information, läkemedelsavtal och inspelningar av par som hade sex”, enligt Guardian.

Ska du köpa Nest Audio?

Om allt du behöver är en bra trådlös högtalare kanske du är bättre att undvika smarta högtalare helt och hållet. Återigen, på bara $ 100, ser Nest Audio faktiskt ut som en hel del på en snygg högtalare. Men ditt högtalarval kommer sannolikt att falla ner till ditt val av telefonleverantör. Om du är all-in med Apple, med Apples HomeKit-automatiseringssvit och använder Apple Music, är det bättre att du väljer den dyrare HomePod. Om du föredrar Amazons tjänster, gå med ett Echo. Ditto för Google.

Ett sortiment av Google Nest Audio-högtalare i olika färger

Det betyder inte att du inte kan använda dessa högtalare med andra leverantörers tjänster, men det betyder extra krångel. Och eftersom smarta högtalare handlar om att undvika smärta och omfamna bekvämlighet även på bekostnad av integritet, borde du nog välja den högtalare som passar din nuvarande installation. Den goda nyheten är att denna nya Google-högtalare ser underbar ut … och som en riktigt bra affär.