Skip to content

Nintendo 2DS FAQ – Allt du behöver veta

11 de september de 2021
nintendo 2ds 56a271a45f9b58b7d0ca757f 3a9caded7d374cdfac37a5fb1fa9826c

Nintendo 2DS är en specialiserad Nintendo 3DS som saknar 3DS: s förmåga att projicera bilder i 3D (därav den visserligen förvirrande ”2DS” -namnet). Det finns andra anmärkningsvärda skillnader mellan 2DS- och 3DS -modellerna, inklusive 2DS: s brist på gångjärn och en enda högtalare istället för stereoljud. För att komma in mer i detalj:

Varför utvecklade Nintendo 2DS?

Nintendo 2DS konstruerades med barn i åtanke. Dess oförmåga att projicera 3D-bilder gör det till ett bra alternativ för föräldrar som är osäkra på de långsiktiga effekterna som 3D kan ha på små barns syn. På samma sätt gör 2DS: s låga pris ett mycket attraktivt köp för föräldrar som inte kan eller vill spendera mer på en vanlig Nintendo 3DS, eller på en Nintendo 3DS XL.

Spelar Nintendo 2DS Nintendo 3DS -spel?

Nintendo 2DS spelar hela Nintendo 3DS -biblioteket, inklusive alla 3DS -spel. Det kommer inte har ett eget bibliotek med exklusiva spel. Det kan också gå online via Wi-Fi och få tillgång till digitala spel som säljs via Nintendo 3DS eShop.

Spelar Nintendo 2DS Nintendo DS -spel?

Ja. Nintendo 2DS är bakåtkompatibel med Nintendo DS -biblioteket.

Gör Nintendo fortfarande Nintendo 3DS och 3DS XL?

Absolut. Nintendo 2DS är helt enkelt en alternativ modell av Nintendo 3DS som är optimerad för yngre spelare.

Hur är 2DS samma som 3DS?

2DS kan:

  • Spela Nintendo 3DS -spelkort.
  • Använd SD -kort för datalagring.
  • Använd Wi-Fi för onlinespel i tillämpliga spel.
  • Ladda ner spel och applikationer från Nintendo 3DS eShop.
  • Spela Nintendo DS -spelkort (bakåtkompatibilitet).

Hur skiljer sig Nintendo 2DS från Nintendo 3DS?

Nintendo 2DS:

  • Har en enda högtalare (monoljud) kontra 3DS: s två högtalare (stereoljud). Du kan ansluta hörlurar för stereoljud.
  • Har inga gångjärn. Det är en enda, solid, kilformad bit.
  • Kan inte projicera 3D -bilder och saknar därför ett 3D -reglage.
  • Är billigare än Nintendo 3DS eller 3DS XL.

Hur stora är 2DS -skärmarna?

Nintendo 2DS har faktiskt en enda skärm som är uppdelad i två segment (ett mindre, ett större) med plasthinder. Storleken på de två segmenten är jämförbara med en original Nintendo 3DS: 3,53 tum (toppskärm, diagonalt) och 3,02 tum (nedre skärm, diagonalt). Som jämförelse mäter Nintendo 3DS XL: s skärmar 4,88 tum (toppskärm, diagonalt) och 4,18 tum (nedre skärm, diagonalt).

Hur sätter jag Nintendo 2DS i viloläge?

Nintendo 2DS har en ”sömnreglage” som du kan använda för att sätta den i viloläge. De traditionella sätten att få systemet att somna – stänga det – fungerar uppenbarligen inte eftersom 2DS saknar musseldesignen.

Hur ser 2DS: s batteritid ut?

Nintendo 2DS: s batteritid är enligt uppgift på samma nivå som 3DS XL: s batteritid, så du borde kunna få 3,5 till 6,5 timmar. Att stänga av Wi-Fi och/eller hålla skärmens ljusstyrka på en lägre nivå bör hjälpa till att hålla batteriet tufft under en längre tid.

Det ser ut som en surfplatta

Det gör det verkligen! Detta är nästan säkert ett medvetet designval av Nintendo. Nintendo 2DS är särskilt avsedd att locka barn, och barn yngre än ett år lär sig att använda surfplattor. Storleken, formen och vikten på Nintendo 2DS ska kännas bekant och bekväm även för ett väldigt litet barn som någonsin lekt med en surfplatta.

Kommer inte skärmen att repas utan Clamshell -designen?

Utan tvekan utsätts Nintendo 2DS för mer slitage eftersom den inte kan stängas, men det är inte så illa som du tror. För det första kan du beställa en stilig, mjuk väska som gör att skärmen inte blir smäll medan den bärs i en väska. För en annan sak är Nintendo -produkter kända för att vara hårda. Varken Game Boy, Game Boy Color eller originalmodellen av Game Boy Advance hade en clamshell -design, men alla tre har i allmänhet stått bra mot tidens missbruk.

Kommer vi att se anpassade Nintendo 2DS -mönster?

Det vore trevligt. Men eftersom 2DS saknar clamshell -täcket som vanligtvis fungerar som en duk på 3DS (och DS), är det inte särskilt troligt. Vi kan dock se några specialutgåvor som etsats på systemets baksida – vem vet?

Vilka färger finns Nintendo 2DS i?

Från och med lanseringen i oktober 2013 finns den nordamerikanska Nintendo 2DS tillgänglig i svart-röd / svart-blå färgscheman. Europa har också ett rödvitt 2DS-färgschema som liknar Nintendos första hemmakonsol, Famicom (AKA Nintendo Entertainment System). Det är ännu inte klart om fler färger är på väg.

Kan Nintendo 2DS spela Game Boy Advance (GBA) -spel?

Nintendo 2DS saknar en Game Boy Advance -kassettplats. Det kommer dock att vara möjligt att spela Game Boy Advance -titlar som har laddats ner från Nintendo 3DS eShop (när Nintendo kommer att göra GBA -spel fritt tillgängliga på sin digitala marknadsplats).

Ska jag köpa en Nintendo 2DS?

Ah, den stora frågan. Om du gillar tanken på att köpa ett rabatterat Nintendo 3DS -system för ditt barn, särskilt om du är orolig för att han eller hon kan bryta gångjärnen på systemet, är Nintendo 2DS ett bra köp. Nintendo 2DS är också ett värdefullt köp om du inte vill betala en premie för Nintendo 3DS: s 3D-projektionshårdvara. Så om du är en förälder som inte alls vill att hans eller hennes barn muckar med 3D alls, eller om du bara är en vuxen som inte kan se 3D -bilder utan att uppleva fysiska problem, låter 2DS dig njuta av 3DS: s fantastiska bibliotek till ett bra pris. Funderar du på att köpa en Nintendo Switch istället? Om du gör det kan du läsa om hur du löser vanliga Nintendo Switch -problem.