Skip to content

Opera Browser för iOS ger hastighet och säkerhet

25 de juni de 2021
IMG 1143 900db098525b4be09b48886047aa6b87

Viktiga takeaways

  • Opera har lanserat en ny version av sin webbläsare för iOS som har ett avskalat gränssnitt och förbättrad säkerhet.
  • Opera verkade göra sidor snabbare än både Chrome och Safari.
  • Om du inte säljs på Opera som en webbläsare finns det många andra alternativ för iOS.

Den nyligen renoverade Opera-webbläsaren för iOS får mig att inse hur uppblåsta och klumpiga webbläsarna med stora namn har blivit. Jag växlar mellan Chrome och Safari, och även om dessa två webbläsare, både i sina mobil- och PC-versioner, kan göra nästan vilken webbplats som helst bra, kommer de också med för många funktioner som tappar dem och kan vara distraherande. Opera är bland de många alternativa webbläsare som låter dig göra mer med mindre.

Göra mer med mindre

Opera har omarbetat Opera Touch iOS-webbläsaren som bara Opera, och det avskalade namnet passar den senaste versionens minimalistiska design. Webbläsaren erbjuder också sekretess, hastighet och en enhandsupplevelse. Om allt du vill göra är att hoppa online och göra lite surfning rekommenderar jag helhjärtat Opera. Under min tid att testa webbläsaren verkade det göra sidor snabbare än både Chrome och Safari. Ännu bättre, Opera erbjuder en lugnare surfupplevelse än de trånga gränssnitten för vissa andra webbläsare.

iPhone som kör Opera-webbläsaren medan du vilar på en bänkskiva

Den mest märkbara förändringen av Opera är dess nya gränssnitt. Nya färger har introducerats, inklusive en ändring av startskärmslogotypen från lila till röd. Hela webbläsaren har en renare och mjukare design. Opera har också introducerat ett nytt sätt att synkronisera din webbläsare också. Du startar Opera på din dator och klickar på flödesikonen i sidofältet. En QR-kod visas som du kan skanna med Opera-webbläsaren på din iOS-enhet. Flow länkar din dator och din mobila enhet så att du kan dela länkar, anteckningar, bilder, filer och annan information.

Välj din webbläsare

Om du inte säljs på Opera som webbläsare ännu, finns det många andra alternativ för iOS. För användare med en Windows 10-dator till exempel låter Microsoft Edge iPhones och PC-datorer utbyta webbsidor, bokmärken, Cortana-inställningar och mer. Den har också funktioner som spårningsförebyggande och annonsblockering, men dess coola nya funktion är Samlingar, en plats där du kan placera webbsidor i temamappar. I praktiken är det ungefär som scrapbooking-appen Pinterest. ”Opera är bland de många alternativa webbläsare som låter dig göra mer med mindre.” Om du inte har något emot att betala för din webbläsare kanske du vill överväga Cake-webbläsaren. Det finns en gratis version, men premiumutgåvan ($ 1,99 per månad) erbjuder avancerade VPN-funktioner för integritetsskydd. Cake har också ett ovanligt gestbaserat gränssnitt. Du kan svepa åt vänster eller höger när du söker, och länkade sidor visas i resultaten. Sekretessinriktade användare kanske också vill överväga Mozilla Firefox för iOS, vars utvecklare fakturerar det som det säkrare alternativet. Firefox har ett privat bläddringsläge, som hävdar att det förhindrar att dina onlineaktiviteter registreras, och när du stänger privat surfning slår appen alla dina handlingar så att den förblir säker. Webbläsarens förbättrade spårningsskydd blockerar också ett stort antal spårare.

Om du hatar idén att spåras online kanske du vill överväga den gratis Ghostery-webbläsaren. Hela tanken bakom den här appen är att låta dig surfa anonymt på webben. Företaget hävdar att webbläsaren inte har cookies och inte samlar in dina uppgifter. Appen blockerar också annonsspårare. Ett annat alternativ för privatpersoner är den ärafulla Duck Duck Go för iPhone. Denna app innehåller massor av verktyg för att hålla din surfning anonym. En spännande funktion är att du kan trycka på Fire-ikonen på huvudsidan när du är klar med appen, som sedan stänger alla flikar och tar bort data. Jag har testat alla dessa webbläsare, och Opera är min favorit för avslappnad surfning på grund av sin enkla design. Å andra sidan ger jag inte upp Chrome eller Safari, men bara på grund av deras breda kompatibilitet med de flesta webbplatser.