Skip to content

Praktiskt med Apple AirTags

19 de juni de 2021
IMG 0041 9e23697ec4424e618af31e1b9a347514

Viktiga takeaways

  • Jag har testat Apples nya AirTag och jag är imponerad av hur bra det fungerar.
  • AirTag kostar $ 29, eller $ 99 för ett paket med fyra, och är ett stort värde med tanke på det höga priset på andra Apple-produkter.
  • AirTags fungerar på Apples Find My-nätverk så att de kan kommunicera med andra Apple-enheter för att varna dig om deras plats.

Apples nya AirTag är en av de coolaste produkterna som företaget har producerat på länge, och det överraskande är att det bara kostar $ 29. Naturligtvis köpte jag ett paket med fyra för $ 99, men åtminstone har du möjlighet att gå den billigare vägen. Det är en förändring av takten för Apple, som är känt lika mycket för sina höga priser som dess kvalitet. Men AirTag är mycket mer än bara ett billigt tillbehör, eftersom det är tänkt att hjälpa dig att hålla reda på dina värdefulla ägodelar. Idén bakom AirTag är knappast ny. Produkter som Tile trackers och Samsung Galaxy SmartTag har varit ute ett tag och erbjuder möjligheten att hitta dina grejer med Bluetooth.

Men som ofta är fallet med Apple är AirTags mer än bara deras specifikationer. ”För tillfället är jag ganska säker på att jag inte tappar min bilnyckel.” Till att börja med är AirTags otroligt enkla att använda om du redan är en Apple-användare. Jag slet upp paketet och lät para ihop AirTag med min iPhone 12 Pro Max inom några sekunder. Jag tog bort en plastflik från batterifacket och höll taggen bredvid min telefon. AirTag upptäcktes direkt, och allt jag behövde göra var att välja från en lista med namn som beskrev var jag sannolikt skulle använda den.

Jag var en gång förlorad

Jag kan vara den perfekta kunden för AirTag eftersom jag tappar saker hela tiden. En av mina största oro i livet är att förlora nyckeln till min Toyota Highlander. Som jag upptäckte nyligen, om du tappar den elektroniska nyckelfob som är nödvändig för att få din bil att röra sig, kan det kosta nästan $ 1000 att byta ut det och ta upp till en vecka. Så mitt första uppdrag var att fästa AirTag på min bilnyckel, möjliggjort av Apple AirTag Leather Key Ring. Jag beställde den här ringen samtidigt som mina AirTags i en härlig nyans av ”Baltic Blue.” Det är ett trevligt kit, men jag har aldrig spenderat 35 dollar på en nyckelring förut.

Apple AirTag hölls nära en iPhone

AirTags är små och bärbara, vilket gör dem väldigt enkla att hålla på en nyckelring eller plånbok. De är 1,25 tum breda och 0,31 tum tjocka och ser ut som små flygande tefat graverade med en fantastisk Apple-logotyp. När paret var parat var det dags att leka gömma med nyckeln och AirTag runt min lägenhet. Jag stoppade nyckeln i en låda och låtsades att jag hade glömt var jag lämnade den.

Men nu är jag hittad

AirTags fungerar på Apples Find My-nätverk så att de kan kommunicera med andra Apple-enheter, även de som inte är dina, för att varna dig om deras plats. Om det finns en iPhone, även om den inte är din egen, inom Bluetooth-räckvidden för din AirTag, kan du se var den är. Apple hävdar att även om en slumpmässig iPhone upptäcker din AirTag, kommer ägaren inte att veta om det även när informationen skickas tillbaka till dig.

Under mitt senaste test gick jag inte långt från min AirTag, så det behövde inte utnyttja konstiga iPhones. Jag var bara cirka 40 meter bort när jag försökte Hitta min app och min nyckel hittades nästan direkt på kartan. När jag väl rörde mig inom cirka 30 meter från mina nycklar var jag inom Bluetooth-räckvidd, och det var då precisionsspårning startade. Den här funktionen använder ett U1-chip i din iPhone och AirTag för att få en exakt plats. Den fina delen är att iPhone visar vägbeskrivning till var din vara finns. I praktiken fann jag att spårningen var korrekt till mindre än en fot. Ganska bra! ”De är 1,25 tum breda och 0,31 tum tjocka och ser ut som små flygande tefat.”

Det fanns dock ett par gånger när min iPhone inte kunde hitta AirTag när jag kom närmare. Det var då jag utlöste larmljudet, som var högt och tillräckligt högt för att tränga igenom lager av kläder och Ikea-möbler. Sammantaget har AirTag varit en glädje att använda. Jag har bara haft det en kort tid, men jag ser fram emot att testa det på lång sikt. För tillfället är jag ganska säker på att jag inte tappar min bilnyckel.