Skip to content

PS5: s exklusiva spellista

4 de juli de 2021
Kenatrailer c3260ddd4c83447cb3ff119d7e772750

Playstation 5 borde finnas på hyllorna under semestern 2020; här är en alfabetisk titt på vilka spel du kommer att kunna spela på den när den anländer. Inte alla titlar bekräftas vara tillgängliga så snart PS5 lanseras; bara att de kommer att finnas tillgängliga för konsolen någon gång. Vissa titlar kommer att vara helt exklusiva för PS5 medan andra bara kommer att vara exklusiva (tidsinställda) under en kort tid. Alla obekräftade titlar tyder på att information för närvarande är oklar om huruvida spelen kommer att finnas tillgängliga på rivaliserande Xbox Series X.

Astros lekrum (exklusivt)

Exklusivt för PS5 kommer detta demo-kontrollspel förinstallerat med konsolen. Detta spel är en uppföljare till Astro Bot Rescue Mission. Designad för att visa upp den nya Dual-Sense-handkontrollen för PS5, kan du utforska de olika haptiska känslorna när Astro springer, studsar och till och med kämpar genom sand. Det är inte fantastiskt men det är ett roligt 3D-sätt att vänja sig vid den nya styrenhetens funktioner.

Bugsnax (exklusiv tid)

Älskar du djurövergång? Gör dig redo att älska Bugsnax, där du främst kommer att spela som tvåfotade djur som förvandlas till snacksmat de äter. Låter roligt och nyckfullt men när du inser att bugsnaxen du försöker äta en gång var människor också, ger det detta familjevänliga spel lite av en psykologisk skräckvridning.

Deathloop (obekräftad exklusiv)

Fans av TV-programmet Lost eller filmen Groundhog Day kommer att hitta en otroligt liknande typ av förutsättningar i Deathloop, som äger rum på en kaotisk ö där du är fångad i en tidslinga. Lägg till en stil på 70-talet så kommer du att skjuta ner mål, avvärja mördare och känna att Quentin Tarantino måste gömma sig runt hörnet någonstans.

Destruction AllStars (Full exklusiv)

Racing fans! Trött på samma gamla racingspel? Sedan transporteras in i den vilda racingvärlden där, om Fortnite, Twisted Metal och Rocket League hade en bebis tillsammans, är detta det vidögda animerade resultatet. Det är futuristisk fordonsstrid som bäst, verkligen, med det alltid tillfredsställande målet att förstöra så många bilar som möjligt.

Ghostwire (obekräftad exklusiv)

Tokyo har överskridits av dödliga övernaturliga krafter och du är bland de 1 procent överlevande kvar för att bekämpa det paranormala hotet. Lös upp mysteriet bakom massförsvinnandet och hitta lite nytt nytt kul i det bästa spelet på denna sida av Onmyōdō.

Godfall (exklusiv tid)

Fem vapenklasser, massor av plundring och avskärning av huvuden och kunskapen om att du är den sista av valorianska riddare med legendarisk rustning. Regissör Keith Lee slog samman plundring med människokamp för tredje person för färdighetsbaserad, oavbruten handling. Att bemästra strider är en stor del av denna tillfredsställande upplevelse, men att hitta loot har som alltid sina egna unika belöningar.

Goodbye Volcano High (exklusiv tid)

Kombinera ett Netflix-tonårsdinosauridrama med anime-action och du har Goodbye Volcano High, där du guidar Fan genom deras sista år på gymnasiet. Det finns massor av minispel inuti för att illustrera förändrade omständigheter, kärlek och livsförbindelser.

Gran Turismo 7 (exklusiv fullständig)

Välkommen hem, Gran Turismo-fans. Racingentusiaster kommer inte att bli besvikna över den här åttonde delen i serien, ryktas att inkludera VR. Få ut din önskelista: Även om det inte är mycket känt om vad som finns i spelet, är förväntningarna höga för utökad kraft, mer realistisk skada och bättre hantering i spelet.

Horizon: Forbidden West (exklusiv fullständig)

Aloys historia fortsätter i ett långt framtidigt Amerika fyllt med verklighetstrogna (och några jätte stora) djur, fiender, halvigenkännliga landmärken och både undervattens- och landäventyr. Väl spelade, Sony och Guerrilla Games.

Jett: The Far Shore (exklusiv tid)

Hemsökt av glömska? Skär ut en framtid med Mei på en mytisk havsplanet där du kan utforska rymdens enorma okända och överlista motståndare i ett interstellärt äventyr.

Kena: Bridge of Spirits (exklusiv tidsinställd)

Detta berättelsedrivna äventyrsspel använder Pixar-liknande animering för att skapa en värld av andevänner som hjälper spelare att resa med Kena, en ung andeguide på jakt efter att förstå en bys bortgång. Bygg lag, utforska en en gång majestätisk värld och bekämpa sprit som blockerar din framgång.

Little Devil Inside (exklusiv tidsinställd)

Om drömmande och konstnärliga är din estetik, prova detta knäppa spel på för storlek. Ursprungligen en Kickstarter-kampanj som kämpade sig in i Sonys hjärta, centrerar spelet på en värld fylld med atmosfäriska kontraster, fientliga uppdrag och utmanande överlevnadsresor. Det finns ingen bättre ”liten motor som kan” spela där ute.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (exklusivt)

Om ett enda spel skulle kunna ta Sony över kanten när det gäller konsolförsäljning mot Xbox är det här. Flytta över, Peter Parker, och gör plats för Spider-Man Miles Morales när han blir vuxen och tar ett brott syndikat i en David vs Goliath-berättelse utan tvekan mer övertygande än den ursprungliga Spiderman. Sluta ta alla våra pengar, Sony!

Oddworld: Soulstorm (exklusiv tid)

Abe från Oddworld är tillbaka och ett helt folks öde är upp till dig! Denna fortsättning av 2014: s Oddworld är också en ny föreställning av Oddworld: Abe’s Exoddus. Om du är anti-etablering, gör dig redo att hjälpa Abe att leda sina svältande Mudokons genom många äventyr på jakt efter Soulstorm-bryggan.

Project Athia (exklusiv tid)

Slåss med enögda monster och eldiga drakar, hoppa över bergen och ge dig ut i det okända med Athia. Fans av andra världsliga äventyr kommer att njuta av den vridna och förbjudna resan som Athia är på i detta fantasy-actionspel.

Ratchet & Clank: Rift Apart (exklusiv fullständig)

Strafe-skytte, hoppning, plattformsspel har inget på sprickorna som är en viktig del av detta spel. Ratchet & Clark kan resa härifrån och dit igen, inklusive mellan helt nya världar, så gör dig redo för en rolig, explosiv åktur genom planeter och äventyr.

Returnal (fullständigt exklusivt)

Verkliga bilder, en filmkänsla och en historia som påminner om Groundhog Day ger dig Returnal, där du kommer att slåss mot demonliga varelser och spindlar på en främmande planet som verkar förändras varje gång du dör. Gör dig redo för ett test av din förnuft.

Solar Ash (exklusiv tid)

Void ringer. Detta konstigt stiliserade semi-anime 3D-äventyr lovar massiva fiendemöten, vilda höghastighetsgenomgångar, mysterier och förtjusande karaktärer. Kommer du att svara på samtalet?

Stray (exklusiv tidsinställd)

Mjau! Kattälskare kommer inte att kunna motstå detta spel, som har en äventyrlig katt som måste lösa upp ett gammalt mysterium för att hitta vägen hem. Stay är ett kattäventyr från tredje person som låter spelare vandra i en ovälkommen miljö på jakt efter flykt. Sony drar verkligen i hjärtat med den här och vi spinner rätt tillsammans med den.