Skip to content

RCA Video Doorbell Camera Review

6 de maj de 2022
hero IMG 4428 Final 5c91426946e0fb000187a3ad
Vad vi gillar

 • Stark kärnfunktionalitet
 • Prisvärd
 • Bra videokvalitet
 • Utbyggbart lagringsutrymme utan avgifter

Vad vi inte gillar

 • Oinspirerande design
 • Ingen anslutning till smarta hem
 • Mobilappen saknar polish

RCA Video Doorbell Camera är ett starkt smart dörrklockkameraalternativ som saknar en del av sina konkurrenters polering, men får jobbet gjort utan prenumerationsavgifter.

3.3

RCA dörrklocka videokamera

RCA videodörrklockakamera

i den här artikeln

Vi köpte RCA Video Doorbell Camera så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

När du väljer en smart videodörrklocka för ditt hem finns det ett antal överväganden som sträcker sig från utseende och funktionalitet till initialt pris och pågående investering. Att välja något som Rings Video Doorbell Pro eller Video Doorbell 2 kommer med några extra funktioner, såsom ett socialt flöde i grannskapet och kompatibilitet med andra smarta hemenheter, men du måste betala en löpande prenumerationsavgift för att använda en del av dess molnbaserade funktioner. Vill du ha något som är enklare, okomplicerat och som inte kräver en löpande avgift? RCA:s videodörrklockakamera är ett idealiskt val som erbjuder stark prestanda och användbara kärnfunktioner. Det här trådbundna alternativet har inte samma nivå av premiumpolering eller lockelse som vissa konkurrerande smarta dörrklockor, men det överkomliga engångspriset är tilltalande. Vi testade dörrklockan monterad på ett hus i mer än en vecka, svarade på dörrklockans ljud, tittade på rörelsedetekteringsinspelningar och övervägde hur RCA Video Doorbell Camera klarar sig mot några av de viktigaste konkurrensen.

RCA videodörrklockakamera

Design: Plast, inte så fantastiskt

RCA-videodörrklockans kamera är inte den mest eleganta videodörrklockan som finns. Faktum är att formen, storleken och den genomgående plastiska designen påminner oss om en Roku-strömningsbox-fjärrkontroll, och det ser ut som om den har en trio av stora knappar på sig. I själva verket har den bara en knapp: den stora längst ner med larmikonen, som har en glödande blå ring runt sig som är synlig på natten. Det kan dock vara förvirrande, eftersom den stora rörelsesensorn i mitten också ser ut som något du skulle vilja trycka på. Allra högst upp finns 3-megapixelkameran, som spelar in en livevy av sin omgivning för dig att se på din iOS- eller Android-enhet via RCA:s app. Det är inte flashigt, verkligen, men RCA Video Doorbell Camera är funktionell och knappast ett öga. Du kan också byta mellan tre medföljande frontpanelsfärger: Satin Black, Satin Silver och Venetian Bronze. Den är också relativt smal, 5,08 x 1,77 x 0,83 tum, vilket borde göra den till en enkel ersättning för din nuvarande dörrklocka på din dörrkarm. 1:40


Se hur de bästa smarta dörrklockornas kameror staplas upp

Installationsprocess: Överväg ett proffs

RCA-videodörrklockakameran måste anslutas till befintliga dörrklockaledningar, med en 8-24V AC-transformator. Bortsett från en borr och en penna eller markör, kommer lådan med allt du behöver för att slutföra installationen. Det inkluderar ett litet kraftpaket för din klockbox eller motstånd för dina befintliga ledningar, nödvändiga skruvar, ankare och trådmuttrar, ledningar, borr, en liten skruvmejsel och en bubbelnivå för att rikta in dörrklockan på din yttervägg.

Det är inte flashigt, verkligen, men RCA Video Doorbell Camera är funktionell och knappast ett öga. Den kommer också med tre monteringsplattor: den ena är platt, den andra är vinklad något åt ​​vänster eller höger och den sista kan vinklas uppåt eller nedåt. Dessa låter dig montera dörrklockan så att den passar din entré och walkup bäst. Till exempel monterades vår dörrklocka med sidovinkelfästet för att passa den upphöjda läppen på stormdörrsramen. Om din dörr är uppför en liten trappa, kan du överväga att vinkla dörrklockan nedåt. Om du är bekväm med att hantera elektriska ledningar, bör du kunna slutföra installationen själv. Men om du är orolig för att interagera med transistorn eller kablarna, kanske du vill anlita en elektriker eller professionell installatör. I vårt fall hade vi en legitimerad elektriker som kom ut för att reparera de befintliga kablarna vid testhuset, och han installerade enheten under den processen. När den väl har installerats tar det bara några minuter att få igång dörrklockan via smartphone-appen RCA Security. Du skannar QR-koden på själva dörrklockan eller bruksanvisningen, ansluter till ditt Wi-Fi-hemnätverk och bör sedan vara klart inom några få snabba steg.

RCA videodörrklockakamera

RCA videodörrklockakamera
RCA videodörrklockakamera

Prestanda: Fungerar bra, med tweaks

RCA Video Doorbell Camera är designad för att övervaka din entré tack vare sin kombination av rörelsesensor och videokamera, som ständigt skannar området efter rörelse. När den känner av rörelse inom det angivna området får du ett meddelande via smartphone-appen. När någon trycker på dörrklockans knapp avger den ett tyst ljud och varnar sedan din smartphone, så att du kan se flödet och välja om du vill svara eller inte. Dessutom kan du titta in i en livevy när som helst, även utan rörelse eller en knapptryckning. Från början var rörelsesensorn alldeles för känslig utanför lådan, vilket gjorde oss uppmärksamma på rörelse så långt som 18 fot från dörren. Till skillnad från Rings Video Doorbell Pro kan du inte skapa en anpassad zon i kameravyn, men du kan välja förinställda avståndsområden från dörrklockan. Varje förbipasserande bil skickade en varning, och även vid nio fots känslighet fick vi ett meddelande för varje fotgängare som vandrade förbi. I slutändan valde vi att känna igen rörelse inom bara tre fot från dörren, så att endast personer som aktivt närmade sig ingången skulle utlösa larmet.

RCA Video Doorbell Camera träffar en sweet spot när det gäller kvalitet, funktionsuppsättning och pris. Från den tidpunkten fungerade RCA-videodörrklockakameran som den annonserades. Det utlöste ett larm när vi kom och gick, eller när postbudet levererade post. När en el-arbetare kom för att kontrollera gasmätaren pratade vi med honom via iPhone-appen och bad honom vänta ett ögonblick så att vi kunde hålla fast hunden. Vi båda hörde varandra tydligt och effektivt. RCA-videodörrklockakameran kommer inte med någon form av plug-in ringmekanism för ditt hem, även om du har en befintlig ringklocka kan den anslutas till den. Tyvärr har RCAs enhet inte smarta hemkrokar för att ansluta till andra enheter, så du kan inte ställa in ett Amazon Echo eller Google Home för att varna dig när någon trycker på summern, eller använda IFTTT-appletar för extra funktionalitet. Om din telefon är tystad och du inte är inom hörhåll från dörrklockans egen ringsignal, kommer du förmodligen inte att veta att någon surrar. RCA:s enhet är inte beroende av molnlagring för sina inspelningar. Istället levereras det med ett 16-gigabyte microSD-kort (och rymmer upp till 128 GB), som lagrar de lokala inspelningarna och låter dig komma åt dem via smartphone-appen. Det är därför du inte behöver betala för en prenumerationstjänst, till skillnad från Rings dörrklockor.

RCA videodörrklockakamera

Videokvalitet: Ganska skarp

Videokameran på tre megapixlar erbjuder ett 180-graders vertikalt och 105-graders horisontellt synfält som går utanför gränserna för din smartphone-skärm, vilket låter dig dra bilden för att se lite mer åt alla håll. RCA:s kamera kan också fånga Ultra HD (4K)-video, och lovar 50 procent fler detaljer än standardbilden i 1080p. Från standardvyn kunde vi inte se någon skillnad, men att zooma in i bilden visade en skarpare vy av längre bort objekt och människor i Ultra HD. Den högkvalitativa inställningen äter dock upp mer utrymme på microSD-kortet, som normalt är kopplat till att registrera hundratals rörelseupptäckta händelser. RCA Video Doorbell Camera växlar också automatiskt till ett mörkerseendeläge utan ordentlig belysning, även om ett externt ljus ovanför dörren räckte för att hålla standardvyn aktiverad på natten.

App: Klumpig, men funktionell

RCA Security-appen fungerar tillräckligt bra, men den är inte snygg. Gränssnittet är otympligt och mycket mindre polerat än Rings app, och gränssnittet passade inte ens ordentligt på vår iPhone XS Max – de nedre knapparna var delvis avskurna. Det kommer dock att få jobbet gjort, varnar dig om rörelsehändelser och skickar med dig ett samtal för att svara när någon trycker på dörrklockans summer.

RCA videodörrklockakamera

Pris: Ett starkt fynd

För $149,99 är RCA Video Doorbell Camera betydligt billigare än sin närmaste trådbundna konkurrenter, $249 Ring Video Doorbell Pro och $229 Nest Hello. Det finns billigare dörrklockor tillgängliga i intervallet under 100 $, men de ger videoinspelningsmöjligheter av lägre kvalitet och har inte utbyggbara lagringsmöjligheter. RCA Video Doorbell Camera träffar en sweet spot när det gäller kvalitet, funktionsuppsättning och pris.

RCA Video Doorbell Camera vs Ring Video Doorbell Pro

RCA Video Doorbell Camera och Ring Video Doorbell Pro har liknande kärnfunktioner men varierar i tillvägagångssätt. Rings dörrklocka har en snygg, minimal design som framhäver knappen bättre och inte ser ut som ett syskon till en TV-fjärrkontroll. Rings appupplevelse är också betydligt mer polerad och inkluderar ett socialt flöde för grannskap/stad för att dela hot och bekymmer, samt möjligheten att para ihop ett Amazon Echo och andra smarta hemenheter. Du måste dock betala för Rings prenumerationstjänst för att få tillgång till rörelse- och dörrklockpressinspelningar. Sammantaget erbjuder Ring Video Doorbell Pro en mer premium och funktionsrik upplevelse (inklusive anpassade rörelsezoner), men kommer till ett ansenligt merpris – både initialt och över tiden. Vill du fortfarande kika runt efter några andra alternativ? Kolla in vår artikel om de bästa smarta dörrklockkamerorna att hämta idag.


Slutlig dom

Bra värde, bra kvalitetRCA:s videodörrklockakamera är mycket bra på vad den gör, och ger en enkel smart videodörrklockaupplevelse med förväntad förmåga att övervaka vad som händer utanför din dörr, få rörelsevarningar och prata med alla som kan vara utanför. Den är inte snygg, men de många frontpanelerna erbjuder alternativ, och själva enheten är funktionell och lätt att förstå och använda.

Liknande produkter vi har recenserat:

 • Zmodo Greet Smart Doorbell
 • Ring Video Doorbell Pro
 • Ring videodörrklocka 2

Specifikationer

 • produktnamn

  Dörrklocka videokamera

 • Produktmärke

  RCA

 • Pris

  149,99 USD

 • Utgivningsdatum

  augusti 2018

 • Vikt

  0,26 lbs.

 • Produktens mått

  5,08 x 1,77 x 0,83 tum.

 • Kraft

  Trådbundet

 • Förbindelse

  2,4Ghz/5Ghz Wi-Fi

 • Faceplates

  Satin Black, Satin Silver, Venetiansk brons

 • Garanti

  1 år

 • Kompatibilitet

  Android, iOS