Skip to content

Robusta smartphones är byggda för att hålla, säger experter

19 de juni de 2021
GettyImages 1158881274 0b9aea581f504cfa8def909978667d75

Viktiga takeaways

  • Robusta smartphones kan erbjuda mer skydd för användare som tenderar att släppa sina enheter.
  • Samsungs nya Galaxy XCover 5 är utformad för att tåla droppar upp till 1,5 meter och kan sänkas ner i över en meter vatten i över 30 minuter.
  • Enligt en undersökning bröt smartphoneägare av misstag mer än 50 miljoner telefonskärmar på ett år.

Om du är den typ av person som ofta tappar sin telefon kanske du vill överväga något mer robust än en iPhone. Samsung släpper en ny robust smartphone för sina europeiska kunder. Det är en av ett brett utbud av robusta telefoner som marknadsförs för militären och byggbranschen, men som också är tillgängliga för vardagliga användare. ”Människor som har klagomål om deras smartphones hållbarhet kan dra nytta av en mer robust modell”, säger Rex Freiberger, VD för Gadget Review, i en e-postintervju. ”Särskilt Apple-kunder som är vana vid att behöva byta ut skärmen ofta.”

Designad för att ta ett slag

Samsungs nya Galaxy XCover 5 är utformad för att överleva en mycket dålig dag. Förbättrad stötdämpning gör att den tål droppar upp till 1,5 meter, och IP68-klassad damm- och vattenmotstånd gör att den kan sänkas ner i mer än en meter vatten i mer än 30 minuter. Men för tillfället kommer XCover 5 inte att säljas i USA. För amerikanska användare som behöver en robust telefon rekommenderar Freiberger Samsung Galaxy XCover Field Pro, som annonseras för att kunna ”överleva nästan vad som helst, från vatten, droppar, stötar och vibrationer till extrema temperaturer och fuktighet”, enligt företagets webbplats . ”Den som är känd för att upprepade gånger förstöra dyra iPhone- och Android-enheter bör titta på robust teknik.”

Om du är bekväm med att avvika från de stora tillverkarna finns det många robusta smartphones tillgängliga, sa Freiberger och tillade att BlackView BV9900 är ”vattentät, stötsäker och allomfattande en av de mest hållbara telefonerna på marknaden. ” Motorola går också tillbaka till den robusta telefonmarknaden. Företaget tillkännagav ett samarbete med robusta telefontillverkare Bullitt Group för att utveckla och marknadsföra robusta mobiltelefoner med varumärket Motorola. ”Bullitt har utmärkt sig som en ledare inom robust mobil”, säger Dave Carroll, verkställande direktör för strategiska varumärkespartnerskap på Motorola, i ett pressmeddelande. ”Dessa enheter har bred tilltalande, från friluftsentusiaster och äventyrssökande till konsumenter som bara vill ha en ultratålig telefon. Vi ser fram emot att arbeta med Bullitt för att robusta våra produkter, så att Motorola-varumärket kan vara närvarande i ett nytt och växande segment Mobilanvändare. ”

Tuffa telefoner för vanliga människor

Byggnadsarbetare är inte de enda som bör överväga en robust smartphone, säger experter. ”Den som är känd för att upprepade gånger förstöra dyra iPhone- och Android-enheter bör titta på robust teknik”, säger John Graff, marknadschef för den robusta smarttelefontillverkaren Sonim Technologies, i en e-postintervju. Sonims förstklassiga smartphone, XP8, är utformad för att stå upp mot extrema väder- och arbetsmiljöer, i stort sett allt du kan tänka dig, säger Graff.

”Människor som har klagomål om deras smartphones hållbarhet kan dra nytta av en mer robust modell.” I en studie fann SquareTrade, en leverantör av telefonskyddsplaner, att smartphone-ägare av misstag bröt mer än 50 miljoner telefonskärmar på ett enda år och att ersätta dessa skärmar kostade dem 3,4 miljarder dollar. Undersökningen visade också att 66% av smartphone-ägarna skadade sina telefoner under det senaste året, med spruckna skärmar som var den vanligaste typen av skada (29%). Skrapade skärmar (27%) och icke-fungerande batterier (22%) tog andra respektive tredje plats med pekskärmsproblem och flisade hörn och sidor som binder till 16% vardera. Klumpighet var den vanligaste orsaken till smartphone-skador, enligt forskningen. Användare rapporterade att att tappa en telefon på marken var den viktigaste orsaken till brott. Andra orsaker inkluderade: telefonen faller ur fickan, tappas i vatten, slås av från ett bord eller disk, tappas på toaletten eller faller ur en påse.

Ung man som ser smartphonen i offentligt hus

”Dagens smartphones har helglasdesign som ser snygg ut men inte är tillförlitliga när det gäller vardagliga droppar. Det kan kosta hundratals dollar att reparera även den minsta sprickan eller skada”, säger Jason Siciliano, vice president och global creative director på SquareTrade, i ett pressmeddelande. ”Vår undersökning visade att de flesta telefonägare verkligen underskattar det belopp som det kommer att kosta för att fixa sin enhet”, fortsatte Siciliano, ”med 61% som medgav att de skulle vänta med att reparera en sprucken skärm under en längre tid eftersom kostnaden för reparationer har gått upp.”