Skip to content

Så här använder du Chrome för att styra tilläggstillstånd

8 de september de 2021
Screenshotfrom2019 02 1614 02 16 5c68721e46e0fb0001319b57

Precis som mobila operativsystem har sätt att begränsa åtkomsten till varje app, har Google Chrome en enkel meny för behörighetskontroll för att begränsa tilläggsåtkomst. Här är vad du behöver veta om hur behörigheter fungerar och hur du använder Chrome för att styra dem.

Hur fungerar Chrome -tilläggstillstånd?

Varje ”behörighet” är en atomkomponent i Chrome API. Varje behörighet hanterar bara en aspekt av hur Chrome använder ditt operativsystem och informationen om det. För att få åtkomst till alla API -element som den behöver för att fungera måste ett tillägg be och få godkännande för varje tillstånd individuellt. Tillägg krävs också för att lista alla behörigheter de behöver i ”manifest” -filen, som berättar för Chrome vad de ska ladda ner och konfigurera vid installationen, och ge en legitim motivering för var och en. Detta gör att Chrome enkelt kan hålla reda på alla åtkomstpunkter som tillägget använder. Alla dessa behörigheter är inte synliga för användaren, eftersom anpassning av vissa lågnivåbehörigheter skulle bryta tillägget helt. Chrome exponerar dock många av de som är mest relevanta för sekretesshänsyn för användare att granska.

Så här granskar och begränsar du tillägg för Chrome -tillägg

Chrome har en meny för att visa dessa exponerade behörigheter för alla dina installerade tillägg på ett ställe.

 1. Välj tre vertikala prickar längst upp till höger i webbläsaren.

 2. För musen över Fler verktyg.

  Fler verktyg i Chrome.

 3. Välj Tillägg.

  Välj tilläggsinställningar i Chrome.

 4. Välj Detaljer för tillägget vars behörigheter du vill ändra, och Chrome tar upp en sida med alla inställningsalternativ för tillägget.

  Menysida för tillägg i Google Chrome

 5. Rulla ner till Behörigheter och du kommer att se en punktlista över de behörigheter som tillägget kräver, samt ett tilläggsspecifikt konfigurationsgränssnitt under det. Välj rullgardinsmenyn för att begränsa vilka webbplatser tillägget kan vara aktivt på och välj sedan Vid klick, På specifika sajter, eller På alla sajter.

  "Detaljer" -menyn under menyn "Tillägg" i Google Chrome för tillägget Dark Theme for Google.

  Alla tillägg har inte en punktlista över deras behörigheter.

 6. Rulla ner lite längre och välj Tilläggsalternativ. Antingen dyker en popup-meny upp, eller så öppnas en ny flik med tilläggets fullständiga inställningspanel. Oavsett, kommer den presenterade menyn att ge alternativ för att hantera alla funktioner, användargränssnitt och behörigheter som Chrome inte visade på tilläggets informationssida.

  Adblock Plus -tilläggsinställningssidan öppnas i webbläsaren Google Chrome.

 7. När tilläggsinställningarna är till din smak är det det. Du är klar och du kan stänga båda flikarna.