Skip to content

Så här använder du WhatsApp Sekretessinställningar

11 de september de 2021
whatsapp 1789194 1920 3781fb44dc004daea980ec043c4bedc4

Som standard tillåter WhatsApp vem som helst att se dina läskvitton, senast sett tid, om avsnitt och profilfoto. Dessutom kan dina kontakter se alla statusuppdateringar du gör. Du har full kontroll över din WhatsApp -integritet, så att du enkelt kan ändra någon av dessa inställningar. Och om någon någonsin får dig att känna dig obekväm kan du alltid blockera dem. Följande instruktioner gäller för iOS- och Android WhatsApp -användare, även om det finns några skillnader mellan plattformarna. Skärmdumpar tillhandahålls endast för iOS -versionen.

Så här anpassar du dina WhatsApp -sekretessinställningar

Varje användare har olika krav på sin personliga integritet. I WhatsApp kan du justera och anpassa dina sekretessinställningar från kontosidan.

 1. Öppna WhatsApp, tryck sedan på inställningar ikonen i nedre menyn. Om du använder Android trycker du på tre vertikala prickar uppe till höger och tryck sedan på inställningar.

 2. Knacka konto > Integritet.

 3. Knacka Senast sedd, Profilbild, Handla om, eller Grupper för att begränsa deras synlighet. För var och en av dessa funktioner kan du ställa in synligheten på bara dina kontakter. Klicka bara Mina kontakter eller tryck på Ingen att dölja det helt. Knacka Integritet längst upp till vänster när du är klar för att gå tillbaka till föregående skärm.

  Om du bestämmer dig för att begränsa din senast sedda inställning så att ingen ser den kan du inte heller se någon annans.

 4. Knacka Status > Min Kontakter utom för att förhindra att vissa personer kan se din status eller trycka på Dela bara med för att välja vissa personer som kan se din status. Knacka Integritet längst upp till vänster för att gå tillbaka till föregående sida.

 5. Om du tillåter WhatsApp att spåra din plats och delar din plats, kanske du vill sluta dela den i alla chattar. För att göra detta, tryck på Live -plats > Sluta dela > Sluta dela (iOS) eller SLUTA (Android). Knacka Integritet längst upp till vänster för att gå tillbaka. Du kan också stänga av live platsdelning i enskilda chattar. Öppna chatten och tryck på Sluta dela > Sluta dela (iOS) eller SLUTA (Android).

 6. Knacka Blockerad för att hantera de kontakter du har blockerat eller vill blockera. Om du vill lägga till en ny blockerad användare trycker du på Lägg till ny och sök eller välj deras namn från dina kontakter. Knacka Integritet längst upp till vänster för att gå tillbaka.

 7. Knacka på Läsa kvitton växla för att stänga av det, vilket hindrar andra användare från att kunna se när du läser deras meddelanden. Om du inaktiverar läskvitton kommer inställningen att stängas av i hela appen för dig så att du inte heller kan se när användare har läst dina meddelanden (exklusive gruppchattar, där alltid läskvitton är aktiverade).

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering på WhatsApp

Tvåstegsverifiering ger ett extra säkerhetsskikt till ditt konto genom att be dig verifiera din identitet med en PIN-kod.

 1. Om du använder en iOS -enhet trycker du på inställningar ikonen i nedre menyn. Om du använder en Android -enhet trycker du på tre vertikala prickar uppe till höger och tryck sedan på inställningar.

 2. Knacka konto > Tvåstegsverifiering.

 3. Knacka Gör det möjligt.

  Aktiverar tvåstegsverifiering

 4. Ange ett sexsiffrigt PIN-nummer som du kommer att kunna komma ihåg, vilket kommer att tillfrågas av WhatsApp när du registrerar ditt telefonnummer med appen. Knacka Nästa högst upp till höger när du är klar.

 5. Bekräfta din PIN -kod genom att ange den igen.

 6. Ange din e -postadress i nödfall när du behöver återställa din PIN -kod. Knacka Nästa uppe till höger.

 7. Bekräfta din e -postadress genom att ange den igen och tryck sedan på Gjort uppe till höger.

 8. Tvåstegsverifiering aktiveras på din enhet. Du kan när som helst komma åt fliken Tvåstegsverifiering i dina inställningar för att inaktivera den, ändra din PIN-kod eller ändra din e-postadress.

  Skärmdumpar som visar hur du aktiverar tvåstegsverifiering i WhatsApp.