Skip to content

Så här avinstallerar du Firefox för Mac

19 de augusti de 2021
Mozilla Firefox Start Page2 1 5c6586ad46e0fb0001ca8f7f

Den här guiden förklarar hur du avinstallerar Firefox för Mac. Firefox är en webbläsare som utvecklats av den ideella Mozilla Foundation (och även av dess vinstdrivande dotterbolag Mozilla Corporation). Det är i allmänhet ett utmärkt alternativ till Safari, Google Chrome, Opera och andra stora webbläsare, även om det kan vara så att om du är en Mac -användare kanske du vill avinstallera det från din dator. Det kan bero på att du har bestämt dig för att använda en annan webbläsare, eller att du har problem med Firefox och vill försöka avinstallera den innan du installerar en nyare version. Den här artikeln visar hur du kan göra detta. Det går igenom stegen för att radera Firefox från din Mac, liksom stegen du behöver vidta för att ta bort ytterligare Firefox-relaterade filer som kan lagras i din Mac-bibliotek.

Så här avinstallerar du Firefox för Mac

För att avinstallera appar från din Mac, skicka dem till datorns Skräp. För att avinstallera Firefox, högerklicka på dess ikon i din Ansökningar mapp och välj Flytta till papperskorgen. Alternativt kan du dra ikonen direkt till papperskorgen.

Om du inte är högerklickad klickar du bara på Firefox -ikonen (i mappen Program) och gå sedan till Arkiv -menyn och välj Flytta till papperskorgen. Det är allt. Det är dock värt att komma ihåg att när du har flyttat Firefox till papperskorgen kommer den att finnas kvar i papperskorgen/mappen i 30 dagar, då raderas den automatiskt och permanent från din Mac. Så om du råkar ha andra tankar har du chansen att snabbt återställa Firefox till dina applikationer, förutsatt att du agerar inom 30 dagar, naturligtvis.

Så här avinstallerar du Firefox med Launchpad

Du kan också avinstallera Firefox för Mac genom att använda en något modifierad version av processen ovan. Istället för att gå till Finder kan du istället öppna Startplatta, det är där din Macs olika appar kan nås och öppnas. För att göra det, öppna Launchpad genom att klicka på dess ikon på Dock och dra sedan Firefox -ikonen till papperskorgen.

Dra Firefox till papperskorgen från Launchpad

Slutför avinstallationsprocessen genom att radera Firefox-relaterade filer

Om du flyttar Firefox till papperskorgen avinstallerar du den effektivt från din Mac. Men precis som med avinstallation av andra appar kan du upptäcka att vissa Firefox-relaterade filer förblir sparade på din Mac även efter att du har lagt papperskorgen själv. Du behöver inte ta bort dessa filer, men om du är en kompletterande, läs vidare. Så här tar du bort de ytterligare programrelaterade filerna för Firefox:

  1. Klicka på menyn i Finder medan du håller ned Alternativ nyckel.

  2. Klick Bibliotek.

  3. Välj Applikationssupport.

  4. Högerklicka Firefox.

  5. Välja Flytta till papperskorgen. Alternativt kan du dra den här mappen till papperskorgen.

    Avinstallera Firefox -filer