Skip to content

Så här får du tillgång till ett Yandex.Mail -konto i e -postprogram med IMAP

12 de augusti de 2021
GettyImages 108339219 5ba3cc5b4cedfd0025053c92 5c6585f846e0fb0001ca8f7d

Vad man ska veta

 • Aktivera IMAP. Gå till Alla inställningar växel (⚙)> Alla inställningar > E -postklienter > säkerställa Från imap.yandex.com -servern via IMAP är kontrollerad.
 • Inkommande inställningar: IMAP -server: imap.yandex.com, Hamn: 993, TLS/SSL: Ja. Använd fullständig e -postadress för användarnamn.
 • Utgående inställningar: SMTP -server: smtp.yandex.com, Hamn: 465, TLS/SSL: Ja. Använd fullständig e -postadress för användarnamn.

Den här artikeln förklarar hur du får åtkomst till ett Yandex.Mail -konto i e -postprogram med IMAP. Instruktioner fungerar med de flesta e -postprogram som stöder IMAP.

Din e -post på mer än ett ställe

Om du använder Yandex.Mail på webben och i din webbläsare exklusivt, lagras alla meddelanden på servern — exklusivt (förutom säkerhetskopior som Yandex naturligtvis behåller). Vad sägs om att ha egna kopior på din egen dator eller backup -tejp? Vad sägs om att kombinera dessa kopior med det e -postprogram du föredrar? Vad sägs om att få den hastighet det ger liksom dess bekvämlighet för dina Yandex.Mail -meddelanden? Vad sägs om att använda, säg, Gmail, Outlook.com och Yandex.Mail sida vid sida utan att kombinera konton och vidarebefordra?

IMAP -åtkomst till Yandex.Mail -e -post

Med IMAP -åtkomst till Yandex.Mail får du inte bara kopior av dina Yandex.Mail -mejl när de kommer; du får också åtkomst och kan använda alla mappar du har konfigurerat online för att organisera e -post (medan Yandex.Mail -etiketter, tyvärr, inte är tillgängliga). Oavsett om du tar bort, arkiverar eller flaggar ett e -postmeddelande eller markerar det som oläst, synkroniseras dina åtgärder automatiskt med Yandex.Mail på webben och i alla andra e -postprogram som också har åtkomst till kontot med IMAP. För att konfigurera Yandex.Mail IMAP är allt du behöver göra att se till att IMAP -åtkomst är aktiverat för ditt konto och använda rätt inställningar för att lägga till det i ditt (IMAP) e -postprogram.

Få tillgång till ett Yandex.Mail -konto i e -postprogram med IMAP

För att säkerställa att Yandex.Mail är tillgängligt via IMAP:

 1. Välj Alla inställningar växel () i Yandex.Mails översta navigeringsfält.

 2. Välja Alla inställningar i menyn som visas.

  Yandex Mail -inställningar med Alla inställningar markerade

 3. Välj nu E -postklienter på sidan där du kommer.

  Yandex Mail Alla inställningar med e -postklienter markerade

 4. Se till Från imap.yandex.com -servern via IMAP markeras under Använd en e -postklient för att hämta din Yandex -post.

  Yandex Mail E -postklientinställningar

Konfigurera Yandex.Mail med IMAP i ett e -postprogram

Med Yandex.Mail IMAP -åtkomst aktiverat kan du skapa ett nytt IMAP -e -postkonto i ditt iOS Mail- eller Mozilla Thunderbird -e -postprogram. För andra e -postprogram, skapa ett nytt IMAP -konto i det med hjälp av följande generiska IMAP- och SMTP -inställningar. Yandex.Mail IMAP -inställningar (inkommande e -post):

 • IMAP -server: imap.yandex.com
 • Hamn: 993
 • TLS/SSL: Ja
 • Användarnamn: din fullständiga Yandex.Mail -e -postadress
 • Lösenord: ditt Yandex.Mail -lösenord

Yandex.Mail SMTP -inställningar (utgående e -post):

 • SMTP -server: smtp.yandex.com
 • Hamn: 465
 • TLS/SSL: Ja
 • SMTP -autentisering: Ja
 • Användarnamn: din fullständiga Yandex.Mail -e -postadress
 • Lösenord: ditt Yandex.Mail -lösenord