Skip to content

Så här fixar du det när din iPhone inte har någon tjänst

15 de juni de 2021
ManholdingiPhoneX3 092a8777a8ed4f92a3ead691dc47cf77

Om din iPhone inte har någon tjänst, antingen för att du ser ett felmeddelande eller inte kan ringa eller ta emot telefonsamtal, finns det flera potentiella problem. Du kan uppleva serviceproblem, till exempel ett problem med mobiloperatörens serviceplan, ett maskinvaruproblem med telefonen eller en felkonfigurerad inställning.

 

Anledningar till att din iPhone säger ”Ingen tjänst”

Det finns ingen enda anledning till att en iPhone kan rapportera att den inte har någon tjänst, så du måste felsöka problemet och försöka med de enklaste och mest troliga lösningarna först. Serviceavbrott kan orsakas av en enkel inställningsändring, till exempel flygplansläge eller operatörsinställningar. I några fall måste iPhone uppdatera sina mobilinställningar genom en programuppdatering från din mobiltjänstleverantör. Mindre ofta måste du återställa eller byta ut telefonens SIM-kort. Det är också möjligt att det finns ett problem med din mobiltjänstplan.

 

Så här fixar du din telefon när den inte har någon tjänst

Innan du ändrar iPhone-inställningar eller utför mer tidskrävande felsökningsuppgifter kan några enkla steg snabbt lösa problemet. Om de inte löser problemet, gå vidare till mer avancerade potentiella korrigeringar.

 1. Se till att telefonen inte är inställd på flygplansläge. Flygplansläge inaktiverar mobil- och Wi-Fi-tjänster. Telefonen är i flygplansläge om du ser en flygplansikon i det övre högra hörnet av iPhone-skärmen, där signalstyrkfältet vanligtvis visas.
 2. Växla mobildata av och på igen. Ibland, särskilt när du befinner dig i utkanten av ett serviceområde eller om du tappade tjänsten och bör vara tillbaka i tjänsten, stänger du av din mobiltjänst och sätter på den igen. Välj inställningar > Mobil och säkerställa Mobildata är på. Om den är på, slå av den och sätt på den igen. Att sätta på och stänga av flygplansläge åstadkommer samma sak.
 3. Se till att du befinner dig inom ett täckningsområde. Om du är djupt inne i en byggnad, under jord eller på landsbygden kanske du inte har service på den platsen. Kontrollera om det finns signalstyrka i det övre högra hörnet på skärmen.
 4. Starta om telefonen. Liksom att växla flygplansläge, kan omstart av iPhone helt väcka din mobiltjänst och återställa den till normal drift.
 5. Aktivera Wi-Fi-samtal om du har dålig service. Om du upptäcker att du regelbundet har dålig service eller ingen tjänst någonstans som du spenderar mycket tid, till exempel ditt hem, aktivera Wi-Fi-samtal på din iPhone. Det här är en utmärkt lösning om du flyttar till ett nytt hus eller en ny lägenhet och upptäcker att den ligger i en mobil dödzon för din trådlösa leverantör. Om du bor i en mobil dödzon kan du överväga att köpa en signalförstärkare för ditt hem, som förstärker mobilsignalen så att du kan använda iPhone normalt. Signalförstärkare är tillgängliga från återförsäljare, liksom de flesta mobiloperatörer.
 6. Sök efter en uppdatering av operatörsinställningar. Transportörer släpper ibland uppdateringar som påverkar enhetens förmåga att ansluta till mobilnätet. Det är möjligt att din tjänst kan påverkas av en ny uppdatering som du installerade på din iPhone.
 7. Återställ nätverksinställningarna. IPhone-inställningarna kan ha skadats på ett sätt som förhindrar att du får mobiltjänst. Återställ den till fabriksförhållandena.
 8. Ta bort och byt ut SIM-kortet. Det är möjligt att SIM-kortet inte fungerar korrekt, antingen för att det inte sitter ordentligt eller är skadat. Inspektera den för skador och rengör den försiktigt genom att blåsa på den eller torka av den med en bomullspinne eller trasa och byt sedan ut den.
 9. Kontrollera med din operatör. Om du fortfarande inte har någon tjänst, kontakta din mobiltjänstleverantör och fråga om lokala avbrott, problem med din serviceplan och om din enhet är blockerad.
  Kundtjänstkontakter för större mobilleverantörer
  AT&T 800-288-2020
  Sprinta 888-211-4727
  T-Mobile 800-937-8997
  Verizon 800-922-0204
  MetroPCS 888-863-8768
  Boost Mobile 866-402-7366
  Cricket 800-274-2538
  Virgin Mobile 888-322-1122
 10. Få iPhone till service av Apple. Om allt annat misslyckas, kontakta Apples support för att se om det finns ett problem med din iPhone. Det finns ett antal möjliga problem som du inte kan åtgärda.
 11.