Skip to content

Så här fixar du en iPhone Glitch

13 de augusti de 2021
GettyImages 1040916388 5c3e2564c9e77c000193dcf7

IPhone kan vara den mest populära smarttelefonen, men den är inte alls perfekt. Många användare rapporterar irriterande skärmfel och andra problem utan någon uppenbar orsak. Om din iPhone glider, följ dessa tips för att identifiera och åtgärda problemet.

Så här fixar du en iPhone Glitch

Glitches finns i alla former och storlekar, och korrigeringen beror på vilken typ av glitch du upplever. De flesta problem har sina egna lösningar. Följ dessa felsökningstips för att din iPhone ska fungera igen. Om din speciella glitch hindrar dig från att försöka ett steg, hoppa till nästa.

 1. Avsluta eller stäng problemappar. iOS kraschar ibland eller orsakar en rad problem, men tvångsstängande och omstartade appar löser ofta problemen.

 2. Starta om iPhone. Om du startar om din iPhone kan du lösa många problem, inklusive en frusen skärm. Instruktionerna för att starta om en iPhone beror på just din modell.

 3. Uppdatera iOS. Att regelbundet uppdatera en iPhone är det mest effektiva verktyget för att förhindra fel. Ofta innehåller Apple korrigeringar för kända fel som kan tillämpas genom att installera den nya versionen av iOS.

 4. Logga in och ut från ditt Apple -ID. Ett vanligt fel är när App Store ständigt uppdateras men aldrig laddas. Det bästa sättet att stoppa detta är att starta om telefonen. Om det inte fungerar loggar du in och ut från ditt Apple -ID. Välj inställningar > iTunes och App Store > Apple -IDoch välj sedan Logga ut. Därifrån använder du samma process för att logga in igen.

 5. Inaktivera bakgrundsuppdatering för appar som du inte använder eller inte behöver. Även om du inte öppnar appar, uppdateras många appar i bakgrunden, vilket kan påverka telefonen och dess batteri, särskilt om du använder data eller bearbetningskrävande appar. Gå till inställningar > Allmän > Bakgrunds app uppdatering. Du kan inaktivera bakgrundsuppdatering för alla appar eller välja sådana.

 6. Inaktivera automatiska uppdateringar. Appar som inte körs i bakgrunden hämtar uppdateringar automatiskt, och om det finns många uppdateringar kan det sakta ner telefonen. För att stänga av detta, välj inställningar > iTunes och App Store. Under Automatiska nedladdningar, växla App Uppdateringar att stänga av. Du kan också stänga av automatiska uppdateringar för musik, appar och böcker och ljudböcker.

 7. Rensa Safari -cachen. Varje webbläsare samlar in data över tiden för att göra det enklare att navigera på internet. Även om det är bekvämt kan cachen bromsa en enhet när den blir för stor. För att radera cacheminnet, gå till inställningar > Safari > Rensa historik och webbplatsdata, bekräfta sedan att du vill radera data. Om du rensar cachen tar du bort lösenord och cookies för webbplatser, till exempel dina sociala mediekonton. Se till att du har säkerhetskopierat eller lagrat dessa lösenord innan du rensar cachen.

 8. Sök efter iOS -uppdatering och återställ fel. Vissa fel hindrar dig från att uppdatera iOS, vilket resulterar i felkoder. Även om de är korta och lite kryptiska informerar dessa koder dig om problemet som hindrar dig från att uppdatera eller återställa enheten. Se Apples lista över uppdaterings- och återställningsfel för att hitta ditt fel, följ sedan instruktionerna för att åtgärda det. Apple Pay kan blockera nedladdningar tills det uppdateras. Om Apple Pay inte uppdateras, ta din telefon till en Apple -butik. Om du får en varning som säger ”Mobiluppdatering misslyckades” kan detta vara ett problem med telefonens mobilmodem. Ta det till en Apple Store eller Genius Bar för att fixa det.

 9. Prova ett annat Wi-Fi-nätverk. Om du är på jobbet, skolan eller en annan plats där du loggar in på Wi-Fi varje gång du går in kan detta störa Apple-uppdateringar. Använd en offentlig Wi-Fi-anslutning eller inaktivera Wi-Fi och se om appen uppdateras med en mobilanslutning. Gå till inställningar > Wi-Fioch tryck sedan på Wi-Fi växla för att inaktivera Wi-Fi. Efteråt kan du antingen hitta och ansluta till ett nytt nätverk eller vänta en minut eller två för att återansluta till ditt nuvarande nätverk.

 10. Återställ nätverksinställningarna. Om du har problem med Wi-Fi eller mobildata, återställ nätverksinställningarna. Du kan också instruera enheten att glömma ett specifikt nätverk, vilket tvingar iPhone att koppla från nätverket.

 11. Återställ routern. Starta om dina enheter i en kedja för att diagnostisera problemet. Starta först om iPhone. Om nätverksproblemet kvarstår startar du om Wi-Fi-routern och sedan modemet. Om inget av detta löser problemet är det troligtvis ett avbrott med din internetleverantör, och du kan inte göra annat än att vänta.

 12. Rensa iCloud -lagring eller köp mer. Om din iPhone inte säkerhetskopierar till iCloud, kontrollera först dina lagringsinställningar. Gå till inställningar, välj ditt namn och välj sedan iCloud > Hantera lagring. Om din iCloud är full, ladda ner en iCloud -verktygsprogram till din dator och använd den för att ladda ner och säkerhetskopiera filer som du inte längre behöver direktåtkomst till, till exempel gamla foton. Att göra lite rum kan lösa många problem, eller så kan du köpa mer utrymme från Apple.

 13. Rengör iPhone. Vissa enheter, särskilt gamla, skapar hårdvaruproblem när damm och rester byggs upp. Du kan enkelt rengöra, desinficera och desinficera telefonen men var försiktig så att du inte orsakar skada i processen.

 14. Felsöka kameran. Om din iPhones kamera är fritz, öppna Kamera appen och tryck på flip -ikonen i det nedre högra hörnet för att se om både främre och bakre kameror inte är tillgängliga. Om bara den bakre kameran påverkas, ta bort iPhone -fodralet och se om det löser problemet. Vissa iPhone -fodral är inte utformade med bakkamera i åtanke. Om bara den främre kameran påverkas stänger du av telefonen och rengör telefonen försiktigt med en torr trasa. Om båda inte fungerar, starta om enheten. Om det är ineffektivt finns det troligtvis ett hårdvaruproblem, och du måste ta iPhone till en Apple Store.

 15. Skydda din iPhone -data. Hackare kan försöka krascha, frysa eller på annat sätt fela din iPhone, och det bästa sättet att hålla dem borta är att skydda dina data och utöva säkert onlinebeteende. Öppna inte e -postmeddelanden eller bilagor på din telefon om du inte är säker på vem som skickade meddelandena. Detsamma gäller textmeddelanden. Öppna inte textmeddelanden från nummer du inte känner till.

 16. Bekräfta att problemet inte är maskinvarurelaterat. Gränsen mellan ett mjukvaruproblem och ett hårdvaruproblem kan vara tunn. Det enklaste sättet att bekräfta att det inte är ett mjukvaruproblem, eller åtminstone inte ett du kan lösa, är att inspektera enheten för fysisk skada. Leta efter sprickor eller snedvridningar i höljet. Om du hittar tecken på fysisk skada som försämrar telefonen, ta den till Apple för reparation.

 17. Ta iPhone till en Apple Store. Om inget av ovanstående tips löste problemet, ta iPhone till en reparatör eller Apple Genius Bar.