Skip to content

Så här hittar och använder du mappen AppData i Windows

18 de augusti de 2021
GettyImages 939019528 9a3ea9435aa7492db722f220656916cb

Varje Windows -dator innehåller en dold mapp som heter Applikationsdata. De flesta användare behöver aldrig komma åt den här mappen, och att röra sig med den kan orsaka problem på din dator om du inte vet vad du gör. Du kan dock en dag behöva hur du får åtkomst till den här mappen och vilka data som finns i den. Om du är osäker på hur du hanterar den här typen av data, skapa en säkerhetskopia av ditt system om något skulle gå snett. Instruktionerna i den här artikeln gäller Windows 10, Windows 8 och 8.1 och Windows 7.

Vad är AppData -mappen?

AppData -mappen innehåller all data som är specifik för din Windows -användarprofil. Det betyder att dina data kan överföras från en enhet till en annan så länge du loggar in med samma profil. Flera appar använder mappen AppData så det är enkelt att hålla data synkroniserade mellan enheter. Webbläsare, till exempel Firefox, lagrar dina profiler och bokmärken i mappen AppData. E -postprogram, som Thunderbird eller Outlook, lagrar också data i den här mappen. Många dataspels Spara filer hamnar i mappen AppData.

Så här visar du mappen AppData i Windows

Det finns ett par sätt att komma till mappen AppData. Du kan hitta den via Windows Search eller genom att göra dolda mappar synliga och navigera direkt till den.

 • Windows Sök: I Sökruta på din Windows verktygsfält, typ %applikationsdata% och tryck på Stiga på. Detta öppnar mappen AppData i Windows utforskaren.
 • Gör dolda mappar synliga: AppData -mappen är dold, så du måste växla ett alternativ i din inställningar att hitta den utan att söka direkt.

Så här hittar du mappen AppData i Windows 10, 8 och 8.1

När du har avslöjat filen så här hittar du mappen om du inte kan söka för att hitta den.

 1. Öppna Kontrollpanel.

 2. Välj Alternativ för File Explorer.

 3. Välj Se fliken i fönstret Alternativ för utforskare.

 4. Välja Visa dolda filer, mappar och enheter. Tryck Tillämpa för att spara eventuella ändringar och välj sedan OK.

 5. AppData -mappen finns på C: users YOURNAME, där YOURNAME är ditt Windows -profil -ID.

Hitta mappen AppData i Windows 7

Processen för att hitta din dolda AppData -mapp i Windows 7 är något annorlunda på grund av skillnader i användargränssnittet. Använd dessa snabbsteg för att hitta mappen.

 1. Klicka på mappikonen i aktivitetsfältet längst ned på skärmen för att öppna Utforskaren.

 2. Klicka på när Utforskaren öppnas Organisera och välj sedan från menyn som visas Mappar och sökalternativ.

 3. I Mappalternativ fönster, välj de Se fliken och se till att alternativet för Visa dolda filer, mappar och enheter är vald. Klick Tillämpa för att spara eventuella ändringar och klicka sedan på OK.

 4. Därefter i Windows utforskaren panelen till vänster, klicka på C: Kör en gång för att öppna Mappar se nedanför.

 5. Dubbelklicka på Användare mapp för att öppna den.

 6. Dubbelklicka på det användarnamn som du vill öppna mappen AppData för. Detta utökar en lång lista med mappar som är tillgängliga för den användaren.

 7. Dubbelklicka på Applikationsdata mapp för att öppna den.

Vad kan jag göra med AppData -filerna?

Du vill aldrig flytta eller ta bort filer från mappen AppData; Om du gör det kan det bryta vilket program som dessa filer är anslutna till. Om du vill säkerhetskopiera data eller överföra vissa saker från en enhet till en annan kan du kopiera filerna till molnlagring eller en flash -enhet så att du kan hålla mappen intakt på din nuvarande enhet. Detta kan vara användbart om du vill överföra sparade filer eller spel från en enhet till en annan, har ställt in specifika inställningar som du vill garantera överföring över, eller om du vill behålla säkerhetskopior av dina alternativ och data. Återigen är AppData -mappen något som de flesta användare aldrig behöver peta runt i. Som sagt, det är användbart att veta hur man får tillgång till mappen och vad du kan hitta där, om du någonsin behöver göra det.