Skip to content

Så här inaktiverar du Avast Antivirus

15 de september de 2021
how to disable avast antivirus 4767000 19 88a72c7d986445738fc19a99c18efa95

Ibland kan du behöva inaktivera Avast antivirus så att du kan installera programvara eller testa om Avast orsakar nätverksrelaterade problem. Det finns flera sätt att inaktivera Avast, beroende på vad du försöker testa. Du kan antingen delvis inaktivera Avast genom att inaktivera individ sköldar, eller genom att inaktivera programvaran helt. Med Avast, a skydda är en term som används för att identifiera specifika skyddsområden som programvaran tillhandahåller. Dessa skyddsskydd inkluderar filer, applikationer, webbtrafik och e -post.

Hur man tillfälligt inaktiverar Avast genom att stänga av enskilda sköldar

Om du behöver testa en webbapplikation kan du bara inaktivera Avast -skölden för webbskydd, men lämna alla andra sköldar aktiva så att du kan behålla din säkerhet medan du testar. Så här inaktiverar du Avast -sköldar individuellt:

 1. I Windows aktivitetsfält, vänsterklicka på den orange Avast-ikonen för att öppna Avast-användargränssnittet.

 2. Välj Skydd ikonen i den vänstra rutan för att öppna områdena med Avast -skydd. Välj sedan Core Shields för att se vilka sköldar som är aktiverade.

  Skärmdump av Avast Protection -området.

 3. I Core Shields markera den gröna kryssrutan bredvid en sköldtyp för att inaktivera den individuella Avast -skölden.

  Skärmdump av var du ska inaktivera Core Shields i Avast Protection -området.

 4. Du kommer att se en popup-ruta som ber dig verifiera att du vill inaktivera den enskilda skölden. Välj den tidsram som du tillfälligt vill inaktivera Avast för den skölden.

  Skärmdump av bekräftelsen för att inaktivera en Avast -sköld.

 5. Du kan se ett sekundärt varningsfönster som frågar om du vill fortsätta med att inaktivera Avast med den skölden. Välj bara OK att bekräfta.

  Skärmdump av andra bekräftelsen/varningen om inaktivering av en Avast -sköld

 6. När du har bekräftat ser du att statusen för den skölden visas AV.

  Skärmdump av Avast Mail Shield som visar status AV.

 7. Nu kan du fortsätta med din testning. När du är klar kan du återgå till Avast Shields -skärmen och välja AV knappen för att vrida tillbaka skölden .

Så här inaktiverar du Avast genom att stänga av alla sköldar

Om du inte är säker på vilken sköld du behöver inaktivera kan du välja att inaktivera Avast helt genom att stänga av alla sköldar samtidigt. Detta är särskilt användbart om du har testat med en skärm aktiverad men fortfarande har problem. För att inaktivera Avast helt:

 1. Högerklicka på den orange Avast-ikonen i aktivitetsfältet och håll muspekaren över Avast skärmar kontroll. Här kan du välja den tidsram som du vill inaktivera Avast helt.

  Skärmdump för att välja Avast shields -kontroll i aktivitetsfältet

 2. När du väl har valt hur lång tid du vill att sköldarna ska inaktiveras ser du ett popup-fönster som ber dig bekräfta ditt val. Välj OK att avsluta.

  Skärmdump för att bekräfta inaktivera Avast.

 3. Du kan bekräfta att Avast faktiskt är inaktiverat genom att vänsterklicka på den orange Avast -ikonen för att öppna Avast -användargränssnittet. Du bör se en status att alla Avast -sköldar är för närvarande avstängda.

 4. Om du vill aktivera Avast -skydd kan du bara välja Lösa knappen för att slå på alla skärmar igen.

  En skärmdump av Avast med sköldar avstängda, vilket uppmanar användaren att lösa problemet.

Hur man stänger Avast

Avast låter dig bara inaktivera vissa säkerhetsskydd, men ingen av menyerna låter dig stänga eller lämna programvaran helt. Även om du försöker döda Avast -uppgiften i Aktivitetshanteraren ser du ett fel. Detta beror på att Avast har inbyggt självskydd som förhindrar att du (eller skadlig programvara som din dator är infekterad med) inaktiverar Avasts virusskydd. Du kan dock inaktivera den här funktionen så att du kan stänga och inaktivera Avast.

 1. I Windows aktivitetsfält, vänsterklicka på den orange Avast -ikonen för att öppna Avast -användargränssnittet. Välj Menyoch välj sedan inställningar från listrutan.

  Skärmdump för att välja inställningsalternativ i Avast.

 2. I menyn Inställningar väljer du Allmän från den vänstra rutan och Felsökning från undermenyn.

  Skärmdump av felsökningsfönstret i Avast.

 3. I det här fönstret kan du avmarkera Aktivera självförsvar kryssruta. Detta kommer att stänga av alla Avast-självförsvarsfunktioner så att du kan döda Avast-uppgiften.

  Skärmdump av inaktivering av Avast självförsvar.

 4. Du kommer att uppmanas att bekräfta att du vill inaktivera självförsvar. Klick OK att bekräfta.

 5. Högerklicka sedan på Windows aktivitetsfält och välj Aktivitetshanteraren för att öppna Aktivitetshanteraren.

  Skärmdump för att öppna Aktivitetshanteraren i Windows.

 6. I Aktivitetshanteraren väljer du Processer flik. Rulla ner till Avast Antivirus uppgift, högerklicka på den och välj sedan Avsluta uppgiften. Upprepa denna process för alla andra löpande uppgifter som börjar med ordet ”Avast”.

  Skärmdump för att inaktivera Avast Antivirus -uppgiften i Windows Aktivitetshanterare.

 7. Uppgiften försvinner utan fel eller varningsmeddelande. Du kommer att märka att den orange Avast -ikonen inte längre finns i Aktivitetsfältet. Det betyder att Avast inte längre körs. Det är aldrig en bra idé att hålla din dator ansluten till ett nätverk eller internet utan något virusskydd. Avsluta bara Avast-tjänsten tillräckligt länge för att avsluta din testning och starta sedan Avast-programmet igen för att återaktivera alla säkerhetsskydd.

Inaktivera Avast genom att avinstallera det

Om du funderar på att installera olika antivirusprogram och vill avaktivera Avast helt och hållet genom att avinstallera det, kan du göra detta precis som alla andra program. Men innan du kan göra det måste du följa samma procedur ovan för att stänga av Aktivera självförsvar funktion i Avast inställningar. När detta är inaktiverat kan du avinstallera Avast.

 1. Välj Start meny, skriv Kontrollpaneloch välj Kontrollpanel app.

  Skärmdump för att öppna kontrollpanelen i Windows.

 2. I Kontrollpanel, Välj Program och funktioner.

  Skärmdump för att öppna program och funktioner i Windows.

 3. I Program och funktioner, bläddra igenom listan för att hitta och välja Avast gratis antivirusprogram. Välj sedan Avinstallera för att starta avinstallationsprocessen.

  Skärmdump av avinstallera Avast Free Antivirus.

 4. Du kommer att se ett popup-fönster med flera alternativ. Välj Avinstallera knappen längst ned i det här fönstret.

  Skärmdump för att aktivera Avast -avinstallationsrutinen.

 5. Detta kommer att starta avinstallationsprocessen och Avast tas bort helt från din dator. Avinstallera bara Avast om du har ett annat antivirusprogram i åtanke att installera eller någon annan metod för att skydda din dator från hotet från virus och skadlig kod från internet.