Skip to content

Så här installerar du Safari -tillägg i Windows

8 de september de 2021
GettyImages 182215882 5be0e21e46e0fb0026c674f0

Apple avbröt utvecklingen och supporten av webbläsaren Safari för Windows 2012. Edge, Chrome, Firefox och Internet Explorer är bättre och säkrare val för surfning på Windows -datorer. Men Safari för Windows kan fortfarande laddas ner och installeras på Windows 10, Windows 8 och Windows 7. Dessutom kan du fortfarande hitta några tillägg från tredje part. Även om du fortfarande kan ladda ner en kopia av Safari för Windows, stöds eller rekommenderas inte den sista versionen 2012, Safari 5.1.7, för användning.

Installera Safari för Windows

Så här installerar du Safari för Windows på en Windows -dator:

 1. Gå till Softpedias webbplats.

 2. Välj Ladda ner fliken och välj sedan spegelsajt för att starta nedladdningen.

 3. Välja Springa för att installera webbläsaren.

 4. Rensa alternativet för att göra Safari till standardwebbläsare.

 5. När installationen är klar startar du Safari för Windows. Alternativt kan du ladda ner och kör EXE -filen för Safari 5.1.7.

Så här installerar du Safari -tillägg i Windows

Apple erbjuder inte längre tillägg för Safari för Windows. Alla tillägg du hittar är skrivna av en tredje part för att utöka webbläsarens funktionalitet, anpassa surfupplevelsen eller lägga till funktioner som inte är inbyggda i Safari standardversion. Om du upptäcker tillägg från tredje part som du litar på så här installerar du dem i Safari för Windows: När du installerar ett tillägg från tredje part följer du instruktionerna som medföljer det. Dessa instruktioner kan skilja sig från dem som ges här.

 1. Välj redskap ikonen högst upp i webbläsaren och välj sedan Preferenser > Tillägg. Eller tryck Ctrl+, (Kontroll plus kommatecken) för att snabbt komma till Inställningar.

 2. I Tillägg fliken, växla tillägg till placera.

 3. Klicka här för att ladda ner Safari -tillägget du vill installera.

 4. Välj Installera på frågan om du är säker på att du vill installera tillägget. Safari -tillägg har filtillägget .safariextz. Var extremt försiktig när du laddar ner ett tillägg från tredje part från internet.

 5. För att inaktivera ett tillägg, gå tillbaka till Tillägg fliken och växla tillägget till Av placera.

Hur man uppdaterar Safari -tillägg automatiskt

Vissa tillägg kan erbjuda uppdateringar. Om ett tillägg du laddade erbjuder uppdateringar, ställ in webbläsaren för att installera uppdateringar automatiskt. Apple uppdaterar inte längre tillägg för Safari för Windows.

 1. Välj redskap ikonen högst upp i webbläsaren och välj sedan Preferenser > Tillägg.

 2. Välj Uppdateringar knappen längst ner på Tillägg flik.

 3. I mitten av skärmen väljer du Installera uppdateringar automatiskt kryssruta.

 4. Avsluta Tillägg fönster. Tillägget uppdateras på egen hand när en ny version släpps.