Skip to content

Så här säkerhetskopierar du dina IP -säkerhetskameror till molnet

31 de juli de 2021
185253643 56a6a5713df78cf7728f91b4 819cb1452761479db6d7b2c9509bfcc9

Vad man ska veta

  • Kontrollera om kameran kan ladda upp video till molnet via en prenumerationstjänst.
  • Använd SD -kortlagring för att spela in video lokalt som en säkerhetskopia.

Den här artikeln förklarar vikten av att säkerhetskopiera bilder från en säkerhetskamera och ger en översikt över flera sätt att göra det.

Varför säkerhetskopiera säkerhetskameror

Du planerar att sätta upp IP -säkerhetskameror för att ge blickar till ditt hem och dina ägodelar dygnet runt. Allt spelas in på en DVR eller datorns hårddisk. Du har tänkt igenom alla möjliga scenarier relaterade till inbrott, men det finns ett scenario som fortfarande stör dig: Vad händer om skurkarna stjäl din dator eller DVR där alla säkerhetsbilder lagras? Om du inte har dina bilder skickade till en tjänst för lagring av säkerhetskameror på plats, kommer du sannolikt att vara uppe i en bäck om en tjuv skulle stjäla din dator eller DVR. IP -säkerhetskameror är ingen ny teknik. De har blivit alltmer populära, och tekniken blir bättre och billigare. Kameratillverkare producerar prisvärda kameror, varav några, som Canary, laddar upp övervakningsvideo till molnet via en prenumerationstjänst. De flesta IP-kameror är fristående enheter med en inbyggd server som inte behöver en separat dator för att fungera. Vissa modeller lägger till SD -kortlagring för att spela in video lokalt som en säkerhetskopia eller alternativ till datorövervaknings- och inspelningslösningar. Om dina kameror inte har ett prenumerationsalternativ för molnlagring kan du (och borde) säkerhetskopiera bilderna till molnet själv.

Så här säkerhetskopierar du dina kameror till molnlagring

Den första och svåraste uppgiften för att säkerhetskopiera dina IP-kameror till off-site molnbaserad lagring är att hitta en tjänsteleverantör. Det finns inte många av dem där ute som tillgodoser hemma eller små kontorsanvändare. Ett par tjänster sticker dock ut eftersom en av dem har ett gratisalternativ, och den andra erbjuder en helt integrerad lösning med video i HD-kvalitet.

Mangocam

Mangocam är ett Australienbaserat företag som tillhandahåller molnbaserad lagring för IP-kamerafilmer. En trevlig sak med Mangocam är att den har ett gratisalternativ som låter dig lagra en dags filmvärde (upp till 1 GB). Det låter dig också skapa ett schema för att bara spela in de timmar och dagar du vill ha. Tjänsten stöder de flesta IP -kameror. Mangocams betalalternativ börjar på $ 6 i månaden och erbjuder en mängd ytterligare funktioner som rörelsedetekterad händelseinspelning, flera kameror, sju dagars videobehållningstid (15 GB), nedladdning av bilder via en ZIP-fil, SMS-varningar och mer. Den dyraste planen stöder upp till åtta kameror, rymmer upp till en månads bilder (50 GB) och stöder en högre bildhastighet än de andra planerna.

Bo

Nest erbjuder en fullt integrerad end-to-end-lösning för hem- och affärsanvändare. Med sin internetanslutna Nest Cam Inomhus säkerhetskamera får du en trådlös HD IP-säkerhetskamera från Nest som är utrustad med 2-vägs ljud och mörkerseende. Nest lagrar också upp till sju dagars film och erbjuder händelsedetektering, vilket markerar intressanta platser på den webbaserade DVR-videotidslinjen. En nackdel med båda lösningarna är att de förlitar sig på din internetanslutning, vilket skapar en central punkt för misslyckande. Detta är en anledning till att människor väljer att köpa kameror med inbyggt SD -kortlagring som håller inspelningen även om serverns anslutning förloras. På samma sätt levereras vissa kameror med reservbatterier så att de kan fungera när strömmen går. En kamera med inbyggt SD-kortlagring som säkerhetskopieras lokalt till en datorbaserad DVR med molnbaserad lagring på plats bör fånga skurkarna i nästan alla möjliga scenarier.