Skip to content

Självkörande bilar borde inte se ut som vanliga bilar

21 de juni de 2021
zoox autonomous vehicle threequarter view 9239590862c34efe901f0a65a693df8f

Viktiga takeaways

  • Amazons Zoox är en självkörande taxi som liknar en gammal hästvagn.
  • Didi Chuxing – den ”kinesiska Uber” – har utvecklat sitt eget fordon.
  • Jättebilar designade för bensin är alldeles för stora för elkraft, men den offentliga laddningsinfrastrukturen är inte här än.

Varför är elbilar lika stora och tunga som bensindrivna bilar? Och varför har självkörande bilar alla sittplatser pekande framåt? Svar: för så är det. Hittills har elbilar och självkörande fordon varit nyheter. De är experimentella smaker av vanliga, mänskliga, gasdrivna fordon. Men det förändras. Istället för att bara använda en dator för att vrida på ratten och manövrera pedalerna, körs fordonet för att bättre passa deras syften. Men det kan ta ett tag att komma dit.

När allt kommer omkring är det en sak att köpa en elbil, men en annan att hålla den laddad. ”Jag antar att mer än 50% av amerikanerna inte skulle ha tillförlitlig tillgång till laddstationer just nu”, säger John Brownlee, redaktör på tidningen Folks, till Lifewire via Twitter, ”även om priset på en elbil inte var något objekt. ” Låt oss kolla in några av dessa radikala nya mönster.

Throwback Tech

Kommer du ihåg Johnny Cab-robottaxin från filmen Total återkallelse? Dagens självkörande bilar är så: vanliga bilar, med regelbundna kontroller, bara de kan också styras av en dator. Det är slöseri med utrymme, och det beror mest på att en människa måste sitta i förarsätet och koncentrera sig tillräckligt för att upptäcka fara och ta över. Om du konstruerade ett självkörande fordon från grunden skulle det sluta likna en stuga på en järnvägsvagn. Det skulle inte finnas några manuella kontroller, så passagerarna kunde sitta inför varandra. Och eftersom det inte skulle finnas någon mänsklig förare som bryter hastighetsgränsen, skulle det inte behövas hastighetsrelaterade designfunktioner. I en stad där inga mänskliga bilar är tillåtna kan dessa automatiska fordon vara mindre och mindre skyddade eftersom de inte skulle krascha.

Och hur är det med elbilar? Gasfordon är enorma och tunga eftersom de kan vara det. Gas är ett extremt effektivt sätt att lagra energi. Pund för pund, en bensintank kan bära mycket mer energi än batterier. ”En underkompakt bil med en 10-liters bensintank kan lagra energiekvivalenten 7 Teslas, 15 Nissan Leafs eller 23 Chevy Volt”, säger konsultföretaget Menlo Energy Economics. Mot denna bakgrund verkar det vara absurt att sätta en elmotor inuti en behem designad för gas. En Tesla är lika stor och tung som en vanlig bil. Det är mycket vettigare att designa små, lätta bilar för elkraft. Tvåsitsar istället för fyra, och utan alla dessa kopphållare.

Amazons Zoox Robotaxi

Kanske krävs det ett internetföretag med intresse för fordon (leverans) för att bryta formen. Amazons Zoox är en söt liten vagnstil med fyra platser som vetter mot varandra. Det finns ingen framåt eller bakåt; Zoox kan köra i båda riktningarna, och fyrhjulsstyrning gör den extremt manövrerbar. Och den här lilla designen äventyrar inte heller säkerheten.

Inre vy över Amazon Zoox-taxi och dess platser som vetter mot varandra

”Att bygga ett fordon från grunden har gett oss möjligheten att tänka om passagerarsäkerheten, och gå från reaktiva till proaktiva åtgärder”, säger Zoox grundare och CTO Jesse Levinson i ett uttalande. Dessa åtgärder inkluderar en speciell krockkuddesign som passar ett dubbelriktat fordon.

D1 Ride-Hailing Car

I Kina har det Uber-vanquishing ”ride-hailing” -företaget Didi Chuxing samarbetat med tillverkaren av elfordon BYD för att komma med D1. D1 körs av en människa, men fordonet i sig är optimerat för att transportera passagerare. För det första har det en massa varningssystem som övervakar och trakasserar föraren, inklusive förarverifiering, men mer intressant är resten av bilen.

Didi Chuxing och BYD: s D1-körning / självkörande bil parkerad på en gata när cyklister åker förbi

Till exempel är passagerarutrymmet rymligt, vilket gör det bekvämare, men också bra för personer som bär mycket bagage eller handlar. Också fantastiska är skjutdörrarna som gör det lättare att komma in och innebär också att taxin inte skadas eller orsakar en krasch om en passagerare slänger dörren utan att titta. Det finns också massor av elektroniska gizmos för fakturering och kartläggning.

Framtida fordonsdesign

Det är intressant att överväga hur fordon kan se ut när de inte tvingas in i det bensindrivna bilparadigmet. Vi ser redan små elassisterade, pedaldrivna leveransfordon i städer. I Tyskland levereras till exempel posten på speciella gula cyklar som kan bära en enorm last. Med ”åkande” bilar och självkörande taxibilar blir slut, kommer det att bli intressant att se våra gator förvandlas.