Skip to content

Skicka dina e -postmarknadsföringsmeddelanden som alternativ med flera delar

18 de augusti de 2021
4157566260 74e937692f o Seth Lemmons before after 008 5804edc93df78cbc2887674f 2f3c1b5f3e9145c79faaa3af525c937d

Vissa användare har ställt in sina e -postinställningar för att acceptera meddelanden i HTML -format, medan andra kan ha valt att ta emot e -postmeddelanden endast i vanlig text för att bekämpa integritets- och säkerhetsfrågor. Om du skickar ett marknadsföringsmejl skickar du dina meddelanden som flerdelat alternativ visas ditt meddelande korrekt i antingen HTML eller ren textformatering, så att du kan nå fler av dina potentiella kunder.

Vad är multipart/alternativ?

Multipart/alternativa e -postmeddelanden innehåller både vanlig text och HTML. Vad en användare ser beror på deras inställningar eller vad som är tillåtet av sin e -postklient. Om en e -postklient inte kan återge HTML -meddelanden, visas den vanliga textversionen. HTML-aktiverade e-postprogram kommer vanligtvis att visa den rika HTML-versionen om inte användare har angett inställningar för e-post endast i text. Att skicka alternativa meddelanden med flera delar är en bra lösning för att nå alla dina prenumeranter utan att behöva ha två separata listor.

Hur det fungerar

För att leverera dina marknadsföringsmeddelanden som flerdelade/alternativa e -postmeddelanden, se till att din e -postmarknadsföringsprogramvara eller tjänsteleverantör stöder detta format. Vissa tjänsteleverantörer skapar en vanlig textversion av dina HTML -meddelanden automatiskt, men det är viktigt att verifiera kvaliteten på meddelandet. Vanligtvis skriver du både en rik HTML -version av ditt meddelande och en vanlig textekvivalent, och skickar dem sedan tillsammans som ett alternativ med flera delar. Processen varierar beroende på din e -postmarknadsföringsprogramvara eller tjänst, så kontrollera processen för ditt specifika verktyg.

Hur fungerar Multipart -alternativ?

Alternativa mejl med flera delar använder sig av MIME -e -poststandarden. De enskilda delarna skickas på samma sätt som bifogade filer, så e -postprogram känner igen dem som alternativa versioner. Istället för att visa alla versioner av e -postmeddelandet, visar det bara den föredragna versionen. De alternativa versionerna i ett flerdelat/alternativt e -postmeddelande separeras med en gränsmarkör, som är identisk för alla versioner. Varje e -postversion har också en MIME -innehållstyp tilldelad. Det är här versionerna skiljer sig åt. Med alternativa e -postmeddelanden med flera delar kommer innehållstyperna vanligtvis att vara ”text/vanlig” och ”text/HTML”. Typerna följer varandra och e -postprogram visar vanligtvis den senaste versionen de kan visa. Detta betyder ”text/vanlig” följt av ”text/HTML” i alternativa mejl med flera delar om inte användare har angett en viss inställning.

Flerdelat/alternativt exempel

Källan till ett e -postmeddelande med alternativ formatering i flera delar kan se ut så här: Från: Avsändare
Till: [email protected]
Ämne: Exempel
Datum: fre, 13 nov 2015 19:36:00 +0000 (GMT)
MIME-version: 1.0
Innehållstyp: flerdelad/alternativ;
boundary = ”Boundary_MA2”
–Bundary_MA2
Innehållstyp: text/vanlig; CHARSET = US-ASCII; format = flödade
Innehållsöverföringskodning: 7BIT
Detta är bara ett test.
–Bundary_MA2
Innehållstyp: text/html; CHARSET = US-ASCII
Innehållsöverföringskodning: 7BIT

Detta är bara ett test.

–Boundary_MA2–