Skip to content

Spara bilder som JPEG i GIMP

31 de juli de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Standardfilformatet i GIMP är XCF, men det används bara för att redigera bilder inom GIMP. När du har arbetat klart med din bild måste du konvertera den till ett lämpligt standardformat för användning någon annanstans. Till exempel kan du exportera en fil som en JPEG i GIMP. Instruktioner i denna artikel gäller GIMP version 2.10 för Windows, Mac och Linux.

Hur man sparar som en JPEG i GIMP

Så här sparar du en bild i JPEG -format med GIMP:

 1. Välj Fil > Exportera som.

 2. Använd Exportera som rutan för att tilldela bilden ett namn och en plats.

 3. Klick Välj Filtyp för att öppna listan över tillgängliga filtyper.

  Välj Filtyp

 4. Rulla nedåt i listan och välj JPEG -bild.

 5. Välj Exportera för att öppna Exportera bild som JPEG dialog ruta.

  Exportera bild

 6. Välj valfria JPEG -inställningar. De Kvalitet reglaget som standard 90, men du kan justera den upp eller ner för att minska eller öka komprimeringen. För de flesta människor fungerar det bra att använda standardinställningarna. Markera rutan bredvid Visa förhandsgranskning i bilden fönster för att visa storleken på JPEG med aktuell kvalitet inställningar och se en miniatyrförhandsvisning.

 7. Välj Exportera för att spara din bild som JPEG. Om du har en stor JPEG som du tänker använda på webben markerar du rutan bredvid Progressiv kommer gör att JPEG blir smidigare online.

Använd samma metod för att exportera bilder i dussintals andra format, inklusive GIF, PNG och BMP.

För- och nackdelar med JPEG

JPEG är ett populärt format för att spara fotobilder. En av de stora sakerna med JPEG -formatet är komprimering för att minska filstorleken, vilket kan vara bekvämt när du vill skicka ett foto eller skicka det med din mobiltelefon. Kvaliteten på JPEG -bilder minskar vanligtvis när komprimeringen ökar. Kvalitetsförlust kan vara betydande när höga komprimeringsnivåer tillämpas. Denna kvalitetsförlust är särskilt tydlig när någon zoomar in på bilden.