Skip to content

SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP -felet: Vad det är och hur man åtgärdar det

14 de augusti de 2021
ManworkingonMacBookAir b53468ec87ce431382d0f4314b3cfe2f

SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP är namnet på ett fel som uppstår när Firefox inte får rätt säkerhetsinformation från en webbplats du försöker ansluta till.

Hur Firefox SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP visas

Detta SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP -fel kan visas när du ansluter till en äldre webbplats som saknar uppdaterade säkerhetsuppgifter, alltså förkortningen SSL, som står för Secure Sockets Layer. Secure Sockets Layer avser kryptering mellan din dator och en internetserver, men om din Firefox -webbläsare stöter på fel vid anslutning till flera webbplatser kan det finnas ett lokalt problem. Du vet att du har stött på SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP när du ser ett felmeddelande som säger:

Ett fel uppstod under anslutningen till (IP -adressnamn). Kan inte kommunicera säkert med peer: ingen gemensam krypteringsalgoritm. Felkod: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP.

Du kommer också att se ett tips som förklarar ”äktheten av den mottagna informationen kan inte verifieras” och att kontakta webbplatsens ägare för att informera dem om detta. Visst, det kanske inte är ett webbplatsproblem alls – felkoden visas också om din version av Firefox är felkonfigurerad eller inaktuell.

Orsak till SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP Firefox -fel

Bortsett från en webbplats som potentiellt upplever SSL-problem på serversidan är det möjligt att dina Firefox-inställningar orsakar en felaktig kommunikation mellan webbservern och din dator. Detta är ett mycket troligare fall om många olika webbplatser kastar felkoden SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP. Du bör alltid hålla Firefox uppdaterad hur som helst, men en föråldrad version av Firefox är en potentiell orsak till att Firefox -fel SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP visas. Om antingen TLS eller SSL3 är inaktiverade eller på annat sätt felkonfigurerade i dina Firefox TLS -inställningar dyker felkoden ofta upp. Slutligen alla webbplatser som använder RC4 (Rivest Cipher 4) i sin kryptering kommer att stöta på problem med Firefox TLS oavsett vad. Detta beror på att RC4 var förbjudet från TLS 2015.

Så här fixar du SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP

Om det här felet har dykt upp är det något du kan göra för att åtgärda det och återgå till webbläsningen:

  1. Uppdatera Firefox. Du bör alltid hålla Firefox uppdaterad hur som helst, men en föråldrad version av Firefox är en potentiell orsak till att Firefox -fel SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP visas.

  2. Tvinga Firefox TLS -inställningar till 1.3. Öppna en ny flik och skriv om: config i URL -fältet. Om Firefox leder dig till en varningssida väljer du Acceptera risken och fortsätt. När du landar på Avancerade inställningar sida, skriv tls i sökfältet under det vanliga Firefox URL -fältet. I resultaten letar du efter security.tls.version.max, som bör sättas till 4 under normala omständigheter. Om det är inställt på något annat, välj penna ikon längst till höger om security.tls.version.max och ändra numret till 4.

  3. Lossa Firefox krypteringsprotokoll. Ett annat sätt att stoppa Firefox felkod SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP är genom att inaktivera skyddet som hindrar Firefox från att komma åt webbplatser som det anser vara osäkra. För att göra detta, välj alternativ meny> Sekretess och säkerhet, rulla ner till säkerhetoch välj sedan Blockera farligt och vilseledande innehåll att inaktivera det.