Skip to content

Streamer Allan Alvarez är inte din genomsnittliga Speedrunner

5 de juli de 2022
Alvarez1 aa7ea11583f64e66b730b29d99624874

Personen bakom den människoliknande ostavataren, passande namnet ”Ost”, och det högoktaniga Super Mario 64 speedrunning är Allan Alvares: en ung man som hoppas kunna vända sig mot konventionerna om vad det innebär att vara innehållsskapare på Twitch. Han avvisar etiketten helt och hållet. Välj istället termen ’influencer’. Det är en titel som han tycker passar bättre in på hans motiv.

Allan Alvarez.

”Jag kallar mig en influencer eftersom det är det jag gillar att göra. Jag bryr mig inte så mycket om vilken typ av innehåll jag gör. Jag älskar att påverka”, sa Alvarez i en telefonintervju med Lifewire. ”Jag vill göra något och visa vad jag kan och, förhoppningsvis, få folk att vilja göra det också. Och jag får det mycket [from people saying I influenced them]och jag älskar det.” Förutom att vara en inspiration för speedrunners inom spel, vill Alvarez hjälpa till att utbilda spelvärlden. Han vill lära sin publik om verkligheten i livet i utvecklingsländer och ge dem lite perspektiv. Från Venezuela till ölivet på Trinidad och Tobagos skärgård för att finna andrum i den historiska staden Madrid, Alvarez har en okända synvinkel som han ger till sina 230 000 följare på YouTube och Twitch.

Snabb fakta

  • namn: Allan Alvarez
  • Ålder: 26
  • Belägen: Madrid, Spanien
  • Random Delight: Alvarez karaktäriserar sig själv som en exceptionellt tävlingsmänniska. Med en historia inom tävlingssporter som fotboll och volleyboll samt livemusik med sitt band Feedback, älskar den 26-åriga streamern ”högintensiva, stressande discipliner”.
  • Motto: ”Hårt arbete lönar sig alltid.”

Livet på språng

Alvarez har lärt sig mycket om världen omkring honom. Han beskrev livet i Trinidad som särskilt svårt på grund av gängvåld, vad han ansåg ”regressiva attityder” och en allmän brist på resurser. ”Att växa upp på en liten ö som många människor inte ens vet finns, det finns många saker du måste lära dig den hårda vägen. Jag var tvungen att lära mig hård kärlek. Det fanns inget säkert utrymme”, sa han. ”Lägg till att Karibien är en av de mest homofobiska platserna på jorden, och att vara en homosexuell man som växer upp och försöker acceptera mig själv? Det var så svårt.” Den unge streamern hade turen att ha en accepterande familj – nämligen hans fars tre homosexuella syskon, som han så småningom skulle få kontakt med i Spanien. Men medan hans familj främjade hans personliga sida, förblev hans spelambitioner outnyttjade. Han kom ihåg att hans föräldrar sällan tillät honom att spela tv-spel. Men hans naturliga talang var något som inte kunde förnekas. Han upptäckte Twitch i sin linda runt 2013 och började sin historia inom speedrunning i maj 2014. Den unge Alvarez kanaliserade sitt missnöje till tävlingens spänning. Konkurrensaspekten hade alltid varit det mest spännande inslaget i spelandet för honom när han växte upp.

Allan Alvarez streamar på Twitch

Han slog sitt första världsrekord 2015. Ost ringde över hela samhället och en massa fans översvämmade hans streams och liveevenemang för att se hans snabbverkande spel. Ändå var hans personliga liv inte lika glamoröst. Efter att hans fars familj flyttade från Venezuela till Spanien bestämde sig den spirande streamern för att gå med dem i hopp om en ny start. ”Jag var deprimerad i flera år i Trinidad. Strömmen gick jättebra, men jag ville inte vara hemma längre”, sa han. ”Skillnaden mellan att gå från en tredje världens ö i Karibien till en första världsmetropol i Europa var omedelbar. Jag minns att jag grät för att jag var så glad. Jag säger alltid till folk att mitt liv började när jag kom till Spanien.”

The Brie-lliant World of Cheese

Ost var på uppgång. Under sina sju år på Twitch har Alvarez gått sönder Super Mario 64 snabbkörning av världsrekord samtidigt som du behåller en ansenlig publik. En avslappnad publik som Alvarez säger undviker den mer ”flyktiga memkulturen” i speedrunning-gemenskapen. En typisk ostström kombinerar verkliga sociala frågor med höghastighetsspel för ett intressant tvärsnitt av olika världar – en naturlig biprodukt av hans egen mångfald. ”Jag gillar att ta upp ämnen som vissa streamers skulle kalla kontroversiella. Det är roligare, ärligt talat. Det är bara roligt att prata om intressanta saker. Det är verkligen tråkigt för mig att streama och prata om ett tv-spel hela tiden. Jag spelar redan tv-spelet. Jag vill inte prata om det också, sa han. ”Jag kallar mig en influencer för att det är det jag gillar att göra. Jag bryr mig inte så mycket om vilken typ av innehåll jag gör. Jag älskar att påverka.” Alvarez är inte rädd för att förolämpa folk, men han gör det med en känsla av syfte. Att lära sig att ha svåra samtal med svåra människor är vad ett liv i ständig förändring har lärt honom. Den viktigaste lärdomen, sa han, är utbildning. ”[That] är hur du besegrar bigotry. Inte bara skrika på folk.” Kontroversiella ämnen (som han anser inte är kontroversiella alls), liveevenemang och hans fantastiska spelupplägg är ingredienserna som behövs för att göra denna sats av fina ostar. I det här fallet är ost mer än bara en aptitretare. Det är något speciellt. Något mer tillfredsställande.