Skip to content

Streamer AyChristene har stora drömmar och större talang

22 de juni de 2021
AyChristene b8de2a027d1f42d882b220e439204882

Framgången med varumärket AyChristene började 2015 med en affärsplan Christene och hennes nu make exekverade. Med över 1 miljon prenumeranter över hennes två kanaler har de uppnått en framgångsnivå som har gjort det möjligt för dem att leva ut några av sina mest hårt kämpade drömmar.

”När vi hittade spelinnehåll på YouTube insåg vi att det finns tillväxt och möjligheter här”, sa hon Lifewire i en telefonintervju. ”Min man sa alltid att det var roligt för honom att se mig spela videospel, så kanske jag borde gå in i innehållsskapandet. Han sa vad om vi växer till en plats där jag kan göra de här andra sakerna jag ville göra . ” Båda hennes kanaler, AyChristene och AyChristene Games, har blivit häftklammer i gamer-dieten som utvecklande kanaler som hon har torpederat till en strömmande karriär med en blomstrande gemenskap av stödjande fans och vandrande misfits. Christene, som frågade Lifewire att bara hänvisa till henne med sitt skärmnamn för att skydda hennes identitet, ser hennes motståndskraftiga streamingkarriär som något hon hoppas att andra kan titta på och imitera.

Snabb fakta

  • namn: Christene
  • Ålder: 32
  • Från: Christene föddes i Bronx, New York, men hennes familj flyttade mycket runt och så småningom bosatte sig runt Miami-området i södra Florida. Florida var där hon tillbringade sina mest formativa år.
  • Slumpmässig glädje: Det är en familjeaffär! Hon fördes in i spelvärlden av sina föräldrar. Nu är både Christenes bror och make viktiga för hennes kanals framgång och arbetar bakom kulisserna som en videoredigerare respektive en allroundproducent.
  • Nyckel citat eller motto att leva efter: ”Var sann mot dig själv.”

Dreams Reimagined

En naturlig Jill-of-all-trades, Christene växte upp som en kreativ med intresse för allt underhållning. Framför allt skådespel och sång: två passioner som hon följde genom byråer som John Robert Powers och John Casablancas Center i Tampa, Florida. Hennes online-närvaro föddes av denna önskan att bryta sig in i den ständigt svårfångade underhållningsvärlden.

Runt början av 2010-talet skulle hon producera sällsynta sångskydd och chattar i vlog-stil i hopp om att utnyttja de sociala mediernas demokratiseringskrafter och sätta sig där ute för blivande talangscouter. Det fungerade inte. Ändå förblev Christene lika engagerad i sina drömmar som någonsin. Den kanalen har sedan raderats, men den planterade frön för vad som senare skulle bli varumärket AyChristene. ”Blandningen av att ha [a] gemenskapen interagerade med vad vi gjorde och hur redigeringen och skämtarna fick dem att vilja komma tillbaka, höll oss vid sidan av tankesättet att vi under vissa år skulle kunna öppna dörrar som vi inte, för tillfället, kunde öppna eller ha tillgång till ”, sa hon.”

När vi hittade spelinnehåll på YouTube, insåg vi att det finns tillväxt och möjligheter här. ”Christene skulle ladda upp mycket redigerat spelinnehåll i början. När YouTube så småningom avslöjade sin streaming vertikala, henne make föreslog att de hoppade på vagnen, och erkände att streaming skulle vara det bästa sättet att fortsätta visionen om kanalen de skapade tillsammans. ”Vi vill fortsätta tillväxten. Jag var mycket orolig när vi först började streama för att du inte kan redigera det ”, sa hon om växlingen i innehåll. Med några växande smärtor har hon blivit en naturlig. Hennes engagerade community låter in varje dag för att se henne ta itu med allt från AAA-titlar och indie-psykologiska skräcksimulatorer till trendiga partyspel. Mellan båda kanalerna har hon fått över 300 miljoner visningar sedan 2015.

Föränderliga världar

Christene har gått igenom flera återuppbyggnader via sitt strömmande innehåll, samtidigt som hon unikt fångar olika demografi. Börjar med Call of Duty och Sniper Elite, flyttade hon in i en barnvänlig era med ett djupt dyk in i den kreativa världen av Roblox, ett populärt spel som är gratis att spela bland unga barn. Men på grund av samhällets toxicitet förändrades hon än en gång. ”Jag växlade i mitt innehåll. När jag gjorde det spelade jag äldre spel. [My] publiken är mycket äldre, och dessutom har några vuxit de senaste fyra åren med mig … Jag känner att vi befinner oss i Goldilocks-zonen nu, säger hon.

Christene är en av de mest populära svarta kvinnliga spelkanalerna på YouTube. Hon noterade att det inte finns några kvinnliga spelare på webbplatsen som har över en miljon prenumeranter, så hon har åtagit sig att kämpa för representation i branschen med sin plattform. ”Jag försöker, om jag kan, lägga ut fler svarta kvinnor”, sa hon. ”Det är fortfarande roligt för mig nu när människor är som” jag visste inte att det fanns svarta kvinnliga spelare. ”

Tittade du? Letade du efter det, för vi är här. ” Sedan händelserna förra året finns det en törst efter svart innehåll från både konsumenter och företag. Christene kanaliserar den törsten till handlingsbar förändring i branschen genom att utnyttja sitt inflytande för det hon kallar ”grupptillväxt.” ”Vi vill fortsätta tillväxten. Jag var mycket orolig när vi först började streama eftersom du inte kan redigera den.” ”Jag har min dotter och jag vill att hon ska växa upp och inte känna sig ignorerad. Det handlar inte om att få beröm eller [receiving] troféer; det är bara erkännande för det arbete du gör och den person du är, ”sa hon.” Jag vill se till att när hon växer upp är detta mindre problem. ”Monterad ovanpå sin spelstol komplett med sin signaturgula kompismössa, Christene sätter sitt spår och visar mer än bara sin dotter att framtiden är kvinnlig.