Skip to content

Tre månader med AirPods Max

18 de juni de 2021
apple airpods max pairing 12082020 big.jpg.large 862e0a8f3c384f8bb25a3716f041b707

Viktiga takeaways

  • Jag köpte de dyra AirPods Max för tre månader sedan och älskar dem fortfarande.
  • Ljudkvaliteten på Max slår de bästa erbjudandena från Bose och Sony.
  • När jag väl hade vant mig vid Maxens extra vikt var de förvånansvärt bekväma.

Efter att ha tillbringat tre månader med Apples AirPods Max är jag övertygad om att dessa fantastiska hörlurar är bland de bästa på marknaden, om du har råd med den rejäla prislappen. Liksom många förnuftiga människor var jag ovillig att spendera $ 549 för ett par hörlurar. Jag hade använt ett par Anker Q20 Bluetooth-hörlurar med aktiv brusreducering i flera år. Ljudkvaliteten var anständig, bullerreducerande något effektiv, och de kostar mindre än $ 40 till försäljning på Amazon. Jag insåg att jag behövde öka mitt hörlurspel förra året efter att ha tillbringat månader i karantän med min familj. Hörlurar var inte längre en lyx för att njuta av lite musik eller en film. Istället var de det enda som hindrade mig från att förlora det medan jag försökte arbeta med många människor och buller runt. ”AirPods Max kan ta dig från buller till tyst i nästan alla situationer med ett klick på en knapp.”

Tävlande besviken

Jag testade några av de bästa hörlurarna, inklusive Sonys WH-1000WXM4 och Bose 700. Dessa var utmärkta hörlurar med fantastiskt ljud, men jag returnerade dem båda eftersom de inte gav mycket förbättring jämfört med Anker Q20 och kostar mycket mer. Sedan släppte Apple Max, och först trodde jag att jag skulle ge dessa en miss på grund av det höga priset. Men efter att ha läst några grymma recensioner bestämde jag mig för att ta steget. Jag är glad att jag spenderade pengarna eftersom AirPods Max har blivit ett helt nytt ljudrum i mitt liv och ett sätt att fly från de ibland deprimerande och ofta distraherande nyheterna under det senaste året. De har också betalat för sig själva i termer av ökad produktivitet.

Som vanligt med Apple-produkter är det inte någon enda teknisk funktion som sticker ut utan snarare hela det polerade paketet som gör Max bra. Ta till exempel aktiv brusreducering. Jag har provat över ett dussin typer av brusreducerande hörlurar genom åren, och Max var överlägset bäst. AirPods Max kan ta dig från buller till tyst i nästan alla situationer med ett klick på en knapp. Men det brusreducerande systemet på Apple-hörlurarna är bara något bättre än de från Bose eller Sony. Med en knapp och en klickbar stam är Max-kontrollerna intuitiva och fungerar bättre än några hörlurar jag har testat.

Ljudkvalitet i världsklass

Ljudkvaliteten på Max är fantastisk och bland de bästa hörlurarna jag någonsin har provat. AirPods Max levererar tydligt, detaljerat ljud med en bred ljudbild. Återigen är dock ljudkvaliteten bara lite överlägsen Bose 700, som ibland kan hittas till försäljning för nästan hälften av Apple-produktens pris. Det utmärkta ljudet på Max har öppnat en helt ny värld för mig. Jag kan nu höra ackord som jag aldrig märkt på bekanta låtar. När jag tittar på filmer är ljudet så mycket bättre att jag kan urskilja bitar av dialog som tidigare undkom mig.

Närbild av AirPods Pro Max

Utmärkt ljudkvalitet betyder inte mycket om hörlurarna inte är bekväma. Max tog lite att vänja sig vid komfortavdelningen. De är gjorda av aluminium och mycket tyngre än modeller tillverkade av Sony, Anker eller Bose. Efter 90 dagar har jag vant mig vid vikten och tycker nu att Max är extremt bekväm. Vikt och dämpade öronkuddar kombinerar för att ge ditt huvud en slags virtuell massage medan du bär dem. Överraskande nog är mitt enda grepp om AirPods Max anslutning.

Eftersom jag nästan uteslutande använder Apple-produkter antog jag att anslutningsupplevelsen skulle vara perfekt. Jag tycker att jag måste slå på och av Bluetooth-inställningen för min bärbara dator, iPad och iPhone flera gånger om dagen för att få AirPods Max att ansluta. Det är typ av en stor sak vid denna prispunkt. Trots anslutningshickningar är jag inte ledsen att jag spenderade pengarna på Max. Jag använder dem dagligen, och det tysta som den fantastiska brusreduceringen ger har varit en enorm boost för min produktivitet och sinnesro.