Skip to content

Vad är Aero Shake och hur använder jag det?

13 de september de 2021
WindowsAeroShake 57c848315f9b5829f48860e0

Det finns massor av små knep i Windows, inklusive en praktisk följeslagare till show -skrivbordsfunktionen kallad Aero Shake, som förvandlar ett rörigt skrivbord till en organisationsmodell. Instruktionerna i denna artikel gäller för Windows 10, 8.1, 8 och 7.

Hur gör jag för att bli av med alla programfönster, men en i en gång ?.

Vad är Aero Shake?

Först introducerad med Windows 7 -operativsystemet och tillgänglig på alla versioner av operativsystemet sedan dess, minimerar Aero Shake alla öppna fönster på skrivbordet utom ett. Som funktionens namn antyder är det du vill förbli synligt fönstret du ”skakar”.

Get Shakin ’

Aero Shake är lätt att använda: ta tag i fönstret du vill isolera genom att välja dess titelfält högst upp i fönstret, som vanligtvis har ett rött ”X” i det övre högra hörnet. Ta tag i den genom att klicka och hålla ned vänster musknapp. Skaka musen fram och tillbaka snabbt medan du fortsätter att hålla knappen intryckt. Efter några snabba skakningar minimeras alla andra öppna fönster på skrivbordet till aktivitetsfältet där de är tillgängliga att använda när du är redo att återinföra kaos i din nyfunna beställning. För att ta upp fönstren igen och återställa skrivbordet, upprepa samma skakrutin. Aero Shake tar lite övning för att vänja sig, men när du har gjort det några gånger får du koll på det. Hemligheten är att inte flytta det skakade fönstret för långt över skrivbordet så att du inte utlöser en het hörnfunktion som den som uppstår när du trycker på det övre högra hörnet på skrivbordet med ett programfönster för att maximera det. Om du gör något sådant är din skakning förgäves.

Varför använda Aero Shake

Om du undrar varför du skulle använda en sådan funktion är svaret enkelt. Ibland måste du fokusera på ett enda fönster när du har massor av programfönster öppna. Även om du kan gå igenom varje fönster på skrivbordet och stänga eller minimera det, är det inte effektivt. Som ett alternativ kan du välja Visa skrivbord och öppna sedan det fönster du vill ha, men det tar längre tid än en liten skakning av musen.

Inaktivera Aero Shake (endast Windows 10)

Även om Aero Shake verkar vara en funktion som skulle (eller gör) irritera dig, finns det inget enkelt sätt för den vanliga Windows -användaren att demontera den. Det enda sättet att stänga av det är att dyka djupt ner i en del av Windows reserverad för kraftanvändare som kallas registret. Registret är inte något du bör bråka med om du inte är en erfaren användare. Om det är du, se dock stegen nedan om hur du inaktiverar det.

 1. Säkerhetskopiera det innan du börjar justera i registret.

 2. I Sökruta, börja gå in regedit och välj Registerredigerare när det visas i sökresultaten.

  Söker registerredigeraren i Windows 10.

 3. Under registret bikupa HKEY_CURRENT_USER gå till SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced.

  Navigera genom registret.

 4. Högerklicka på Avancerat och välj Nytt> DWORD (32-bitars) värde för att skapa en ny post.

  Skapa ett nytt DWORD.

 5. Ge det nya DWORD exakt namn (inga mellanslag) DisallowShaking.

  Namnge den nya posten DisallowShaking.

 6. Dubbelklicka på det nya DWORD. Detta öppnar värdet. Under Värdeuppgifter, ändra det från a 0 till 1.

  Ändra DWORD -värdet.

 7. Välj OK. Detta kommer omedelbart att inaktivera Aero Shake -funktionen.

Bonustips

Om Aero Shake känns som ett praktiskt trick du vill använda, finns det några andra som är värda att veta om att på samma sätt styra öppna fönster och deras utseende, till exempel det övre högra hörnet för att automatiskt maximera ett fönster. Ett annat hett hörn finns längst ner till höger på skrivbordet. Tyvärr fungerar dessa heta hörn inte i Windows 8 eftersom Microsoft har lagt till olika funktioner i den versionen av Windows. Men när du drar ett fönster till det nedre högra hörnet i Windows 7 eller Windows 10, snäpps det automatiskt till exakt hälften av skärmen på höger sida. Dra ett fönster till nedre vänstra sidan för att snäppa det till vänster på skärmen. Aero Shake och andra knep för att manipulera dina öppna programfönster är inte för alla, men om du behöver ett effektivt sätt att hantera alla de olika program du använder på en dag kan de hjälpa.