Skip to content

Vad är en ACB -fil?

15 de augusti de 2021
acb files 5a6a5c1f642dca00364a9633

En fil med filtillägget ACB är en Adobe Photoshop Color Book -fil. De används för att ge ett enkelt sätt att följa särskilda färgstandarder, till exempel om du skriver ut en bild jämfört med att använda den på skärmen. AutoCAD Color Book -filer använder också tillägget ACB. Filer av denna typ lagrar samlingar av färger som AutoCAD datorstödd designprogramvara kan använda för att fylla i ytor och linjer. De är användbara för att skapa en mall med färger som ett företag kan använda i alla sina mönster. ACB är också tillägget som används för ett arkivfilformat som används av AOL för programinstallationer. ACB, i det här fallet, står för AOL Cab Launcher.

Hur man öppnar en ACB -fil

Adobe Photoshop Color Book ACB -filer används med Adobe Photoshop, samt Adobes program InDesign och Illustrator. Photoshop lagrar flera ACB -filer i standardinstallationskatalogen under mappen Förinställningar Färgböcker . Några av färgkatalogerna som ingår i Photoshop är FOCOLTONE, HKS, TRUMATCH, TOYO och PANTONE. Om du vill använda en av dessa ACB -filer eller någon annan i mappen som nämns ovan, öppnar du Photoshop Färgväljare verktyg (från antingen förgrunden eller bakgrundsfärgprovet på Verktyg panel; det är verktyget med de två överlappande färgerna). Välj knappen som heter Färgbibliotek och välj sedan ACB -filen från Bok: rullgardinsmenyn. Autodesk AutoCAD öppnar AutoCAD Color Book ACB -filer som används av det programmet. Du kan skapa din egen ACB -fil för AutoCAD med AutoCAD Color Book Editor. Placera bara ACB -filerna i Support Färg mappen i AutoCADs installationskatalog. AutoCAD Color Book -filer lagras i XML -format, vilket innebär att du kan använda valfri textredigerare för att se RGB -värden för varje färg. När det gäller AOL Cab Launcher -filer är det troligt att det bara är ett arkivformat, som ZIP eller RAR, som AOL -programvara använder under ett programs installationsfas. Om du tror att din ACB-fil används för detta ändamål kan du försöka öppna den med ett filuttagningsverktyg som 7-Zip. Med tanke på att det finns flera relativt vanliga format som använder tillägget ACB kan du upptäcka att programmet som Windows är konfigurerat för att öppna när du dubbelklickar eller dubbelklickar på dessa typer av filer är inte den du vill ha. Om så är fallet är det möjligt att ändra filassociationerna i Windows för att ändra det till det program du vill ha.

Hur konverterar man en ACB -fil

Det fria kommandoradsverktyget ACB2XML för Windows kan generera en XML-fil från en Adobe Photoshop Color Book-fil så att du kan se varje färgboks ljushet och krominansvärden. För att göra detta, när du har laddat ner och extraherat ACB2XML till sin egen mapp, kör detta kommando på samma sätt från samma mapp: acb2xml.exe file.acb> file.xml

Var noga med att byta ut file.acb filnamn med rätt namn för din ACB -fil. Du kan namnge XML -filen vad du vill.