Skip to content

Vad är en CVX -fil?

9 de september de 2021
cvx file icons 582b37f13df78c6f6a920900

En fil med CVX -filtillägget är en Canvas Version 6, 7, 8, 9 grafisk fil som används i ACD Systems Canvas -programvara. Att rita filer i CVX -format kan innehålla projektinställningar som bildeffekter och lager, samt både vektor- och rastergrafik.

Var försiktig så att du inte blandar ihop CVX- och CMX -filformaten. CMX -filer är Metafile Exchange -bildfiler, och även om de liknar CVX -filer kan du inte öppna och konvertera dem med exakt samma verktyg.

Hur man öppnar en CVX -fil

CVX -filer kan öppnas med ACD Systems Canvas -program, version 6 och nyare. Ett annat program från ACD Systems, ACDSee, stöder också CVX -formatet. Canvas 11 och nyare är byggda speciellt för Windows -operativsystemet. Canvas avbröts för macOS 2007, efter Canvas X. Om varken Canvas eller ACDSee kan öppna din CVX -fil är det möjligt att du har en fil som använder CVX -filtillägget men som inte har något att göra med ACD Systems -programvara. Om du misstänker att så är fallet, försök öppna CVX -filen i Anteckningar ++, Windows Anteckningar eller någon annan textredigerare. Även om det inte går att visa en fil i en textredigerare inte fungerar för de flesta filtyper, är det möjligt att din specifika CVX -fil bara är en textfil, i så fall fungerar det bra. Även om textredigeraren visar lite läsbar text, men inte helt består av text, kan det hjälpa dig att lära dig vilket program som användes för att skapa filen, vilket kan hjälpa dig att undersöka en kompatibel CVX -öppnare. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna CVX -filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna CVX -filer kan du alltid ändra standardprogrammet för att öppna för ett specifikt filtillägg i Windows .

Hur man konverterar en CVX -fil

Canvas -programvaran kan exportera en CVX -fil till JPG, PNG, TIF och ett antal andra bildformat, samt till PDF, DXF, CVI och DWG. Alternativet att göra detta finns i spara som eller exportera menyalternativ, beroende på version. Du kan också använda Canvas för att exportera en Canvas Version 6, 7, 8, 9 grafisk fil till EPS för användning i andra program som Adobe Illustrator eller till PSD för användning i Adobe Photoshop. Du kan vanligtvis inte ändra ett filtillägg (som .CVX -filtillägget) till ett som din dator känner igen (som .PNG) och förvänta dig att den nya namnet ska vara användbar. I de flesta fall måste en verklig filformatkonvertering med en metod som den som beskrivs ovan ske först.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om du fortfarande inte kan öppna CVX-filen, dubbelkolla att du inte förväxlar den med ett format med liknande stavning som CV, CXF, Flow-Cal Data (CFX), ClamAV Virus Database-fil (CVD), IBM Rational XDE Collaboration file (CBX), eller Amiga 8SVX Sound file (SVX) -fil. Var och en av dessa format skiljer sig helt från det som används med ACD Systems -programvara och öppnas därför med olika program. Vanliga frågor

  • Vad är en ACD -fil?

    Filer med tillägget ACD är programvarufiler för musikredigering av Sony ACID. De kan öppnas med program som Sony ACID Pro 7, Sony ACID Music Studio 8 och Sony ACID Xpress. ACD -formatet har ingenting att göra med ACD Systems -programvara.

  • Vad är Canvas X?

    Canvas X är ett program som används för att skapa vektor- och rastergrafik för illustrationer, animeringar och webbpublikationer. Det kan också användas för saker som fotoredigering, presentationer och visualisering av arbetsflöden.

  • Vad är vektorer i animering?

    Vektoranimation avser animering som består av former snarare än pixlar. Vektorgrafik kan skalas utan att förlora kvalitet, och vektoranimering är smidigare eftersom bilder återges med matematiska värden istället för inställda pixelvärden.