Skip to content

Vad är en EPM -fil?

15 de augusti de 2021
epm files 5e5b3fe5c9ad4a9c9963a14adf2b6d67

En fil med filändelsen EPM är en krypterad portabel mediefil. Till skillnad från andra mediefilformat som MP3, WAV, MP4, etc. kan filer i detta format inte öppnas med vilken multimediaspelare som helst. EPM kan istället hänvisa till Encryption Policy Manager, som är ett krypteringsklientprogram som används med Check Point -säkerhetsprogramvara för att kryptera bärbara flyttbara medielagringsenheter som flash -enheter, CD -skivor och DVD -skivor etc.

EPM är också en förkortning för Oracle Enterprise Performance Management och koncentrationsenheten som kallas ekvivalenter per miljon, men har inte något att göra med EPM -filformatet.

Hur man öppnar en EPM -fil

EPM -filer är krypterade mediefiler, vilket innebär att du måste använda ett visst program för att spela upp video- eller ljudfilen du kan ha. Tyvärr har vi ingen information om hur man gör detta. Vissa EPM -filer kan vara behållare för andra filer, liknande ZIP -formatet. Om det är vad din fil är, bör du kunna extrahera dess innehåll med ett filuppackningsverktyg som 7-Zip. Om du till exempel använder 7-Zip, högerklickar du eller trycker och håller ned EPM-filen och väljer sedan alternativet som säger 7-dragkedja > Öppna arkiv. Du kommer då att kunna se innehållet som lagras inuti och kopiera ut de filer du vill ha, eller extrahera allt på en gång. Endpoint Media Encryption Software Blade öppnar filer som är associerade med Check Points krypteringspolicyhanterare. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna det, kan du ändra vilket program som öppnar EPM -filer som standard i Windows.

Hur man konverterar en EPM -fil

Om du lyckas få en MP3 från EPM -filen kan du använda en gratis ljudomvandlare för att konvertera den till något annat ljudformat som WAV. Detsamma gäller för krypterade videor som lagras som EPM -filer – en gratis videokonverterare kan konvertera MP4 och andra liknande format.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om du fortfarande inte kan öppna filen kanske du läser filtillägget fel. Vissa filer har ett liknande filtillägg även om de inte öppnas med samma program. Några exempel på detta inkluderar EMP-, EAP-, PEM-, EPS-, EPC-, RPM-, CEP-, EPRT- och EPUB -filer.