Skip to content

Vad är en M4P -fil?

19 de augusti de 2021
m4p files 5a6884318e1b6e001a2b2c08

En fil med filtillägget M4P är en iTunes Audio -fil, eller ibland kallad iTunes Musikaffär Ljudfil. Det är egentligen bara en AAC-fil som är kopieringsskyddad med en proprietär DRM-teknik skapad av Apple. M4P -filer syns när du laddar ner musik från iTunes Store. Liknande detta format är M4A, som också är en iTunes -ljudfil, men en som inte är kopieringsskyddad.

M4P -filer innehåller ljuddata, så blanda inte ihop dem med MP4 -videoformatet. Se botten av denna sida för några andra filtillägg som kan förväxlas för M4P.

Hur man öppnar en M4P -fil

M4P -filer kan öppnas med Apples iTunes. Den dator som du använder iTunes på måste dock vara auktoriserad för att kunna spela M4P -filen, vilket görs genom att logga in på iTunes under samma konto som användes för att ladda ner ljudfilen. Se dessa steg för att auktorisera din dator i iTunes om du behöver hjälp. Apples QuickTime kanske också kan spela M4P -filer. Ett annat alternativ är gratis PotPlayer. Med en iTunes Match-prenumeration kan du ladda ner DRM-fria versioner av låtarna som du redan har laddat ner via iTunes Store.

Hur man konverterar en M4P -fil

FileZigZag är en gratis filkonverterare som konverterar M4P -filer till MP3 online, vilket innebär att du bara måste ladda upp M4P -filen till den webbplatsen för att konvertera den till MP3, M4A, M4R, WAV och andra ljudformat. TuneClone M4P Converter är ett annat sätt att konvertera M4P -filer till MP3 och är mer användbart än FileZigZag eftersom du inte behöver ladda upp filerna för att konvertera dem – programmet fungerar från din dator istället för via din webbläsare. Testversionen stöder dock bara konvertering av de första tre minuterna av varje M4P -fil.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil fortfarande inte öppnas efter att du har provat de program som nämns ovan och du är säker på att det inte riktigt är en MP4 -videofil, kontrollera filtillägget igen. Det är verkligen lätt att förvirra andra filer för en M4P -filer eftersom deras tillägg är så lika. Men liknande tillägg betyder inte nödvändigtvis att formaten är relaterade. Till exempel är M4 filtillägget som används för Macro Processor Library -filer. Det här är helt enkelt textfiler, så de kan inte spelas i iTunes eller någon mediaspelare. M4U är en annan som du kan förvirra för en M4P -fil. De används för MPEG-4-spellista-filer. Istället för att vara en ljud- eller videofil är M4U -filer referenser till videoklipp som en videospelare kan använda för att spela upp dessa filer. Även om det använder ett enkelt filtillägg, kan M -filer också bli förvirrade för det här.