Skip to content

Vad är under Cubones mask i Pokémon-spelen?

27 de juni de 2021
Cubone 5c006542c9e77c0001e902a2

De flesta av de läskiga berättelserna och urbana legender som involverar Pokémon serier är mänskliga uppfinningar. I motsats till populära myter, lyssna på musiken i Pokémon Red eller Pokémon Blue’s Lavender Town kommer inte att göra dig arg. Pokémon Förlorat silver existerar inte utanför fansprojekt, och Gary’s Raticate dog förmodligen inte på SS Anne. Det är inte att säga att Pokémon-spel saknar instanser och karaktärer som är värda att ta dubbelt. Varje spels Pokedex-katalog är fylld med flera exempel på Pokémon som inte nödvändigtvis är barnvänliga. En som länge varit målet för legend och spekulation är Cubone. I den här artikeln förklarar vi vem eller vad Cubone är och mysteriet med vad som ligger under dess varumärke skalmask.

Vem är kubon?

Cubone är en liten, brun dinosauriliknande Pokémon som bär en klubb. Den här markkrigaren är en supereffektiv krossare av elektriska typer, men den är bättre känd för skallen den bär på huvudet. Det beror på att Cubones benmask faktiskt är skallen på sin döda mamma, enligt Pokédex-poster som finns i flera Pokémon spel. Evigt ensamt isolerar Cubone sig ofta och ropar på sin förlust. Enligt in-game lore är dess mask färgad med rivspår. Yikes. Alla Cubones Pokedex-poster i flera spelgenerationer talar om en ensam critter som klagar på månen. Många poster nämner också att ingen vet hur Cubone ser ut under sin mask eftersom Pokémon aldrig verkar ta bort den. Men en Cubone-plushie som släpptes i början av 2020 ger en aning. Under den fruktansvärda skallen är Cubone förvånansvärt … bedårande?

Är Cubone en baby Kangaskhan?

En populär teori bland Pokémon-fans är att Cubone är en baby Kangaskhan som bevittnade sin mors död och kronade sig med sin förälders skalle. Du behöver inte sträcka fantasin för långt för att förstå varför detta kan vara fallet. Kangaskhan avbildas med spädbarn i sina påsar som lämnar påsen och står upp på egen hand när Kangaskhan Mega utvecklas i Pokémon X och Y. När du tittar på barnet ser det verkligen ut som en Cubone.

Så är Cubones ett föräldralöst kollektiv av Kangaskhan joeys? Game Freak, ett av företagen bakom franchisen, säger inte på ett eller annat sätt, och det kommer förmodligen aldrig.

Är Cubone en föräldralös Pokémon?

Alternativa förklaringar är potentiellt grimmare än Kangaskhan-babyteorin. En bloggare, Matthew Julius, påpekar att Cubone är en art. Så enligt Pokémon’s Pokédex-inträde förlorar varje kubon som föddes i världen snabbt sin mor och sedan böjer den döda skalle av kroppen och hävdar att den:

Lonely Pokémon, på grund av sin tendens att hålla sig för sig själv och undvika sociala situationer, uppenbarligen traumatiserades av sin mors död. Cubone gråter ofta på natten i sorg av sin mor.

Naturen är inte snäll, inte ens i Pokémons värld. Cubones berättelse är en särskilt vriden uppfattning om livets cirkel. Även Julius uppdelning av Cubones livscykel försummar att svara på viktiga frågor.

Mysteriet om lavendelstad och Cubone

I Pokémon Red och Pokémon Blue, Är Lavender Town hemsökt av en Marowak (en utvecklad kubon) som dog och försvarade sitt kubonebarn. Nämnda Cubone har förresten samma skalmask som är karakteristisk för sin art. Genom att gå i dialog i spelet händer Marowaks död inte långt innan spelaren anländer. Dessutom försökte Team Rocket stjäla Cubone för att sälja sin skalmask.

Pokémon Lavender Town

Båda informationen tyder på att Marowak och Cubone bodde tillsammans långt efter Cubones födelse, så det var sannolikt inte föräldralöst eller övergett i sina första ögonblick. Om Cubones mamma fortfarande levde, hur fick den skalmask som Team Rocket eftertraktade? Mysteriet med den ensamaste Pokémon verkar redo att hålla franchisefans fans spekulerade i många år framöver. Fram till dess kanske vi aldrig vet vad som ligger under Cubones mask.