Skip to content

Vad du ska göra när din iPhone inte slås på

15 de september de 2021
what to do when your iphone wont turn on 2000281 1440419606b348e3b71717b8de73faf7

Om din iPhone inte startar kanske du tror att du kommer att behöva köpa en ny. Det kan vara sant om problemet är tillräckligt illa, men det finns många sätt att försöka fixa din iPhone innan du bestämmer att den är död. Om din iPhone inte slås på kan du prova dessa sex tips för att återuppliva den. Dessa steg är relevanta för alla iPhone -modeller. 2:27

Ladda ditt iPhone -batteri

Det kan låta självklart, men se till att din iPhones batteri är laddat. För att testa detta, anslut din iPhone till en väggladdare eller till din dator. Låt det ladda i 15-30 minuter. Det kan slå på automatiskt. Du kan också behöva hålla ned på/av -knappen för att slå på den. Om du misstänker att din telefon har slut på batteri men laddning inte fungerar, är det möjligt att din laddare eller kabel är defekt. Försök att använda en annan kabel för att dubbelkolla. (PS Om du inte har hört det kan du nu få trådlös laddning för iPhone om du har en iPhone 8 eller senare.)

Starta om iPhone

Om laddning av batteriet inte startade din iPhone är nästa sak du bör försöka starta om telefonen. För att göra detta, håll ned på/av -knappen i det övre högra hörnet eller telefonens högra sida i några sekunder. Om telefonen är avstängd ska den slås på. Om den är på kan du se att reglaget erbjuder att stänga av den.

Om telefonen var avstängd, låt den slå på. Om det var på, är det förmodligen en bra idé att starta om det genom att stänga av det och sedan slå på det igen.

Hard Återställ iPhone

Prova en hård återställning om standardstart inte gjorde susen. En hård återställning är en omstart som rensar mer av enhetens minne (men inte dess lagring. Du förlorar inte data) för en mer omfattande återställning. Så här utför du en hård återställning:

Återställ iPhone till fabriksinställningar

Ibland är det bästa sättet att återställa din iPhone till fabriksinställningarna. Detta raderar alla data och inställningar på din telefon (förhoppningsvis har du synkroniserat det nyligen och säkerhetskopierat dina data). Även om det kan verka extremt kan det lösa många problem. Normalt skulle du återställa en iPhone med iTunes, men om din iPhone inte slås på kan du prova följande:

 1. Anslut din iPhone till en dator med en kabel och öppna iTunes. Du bör se iPhone -ikonen i det övre vänstra området i iTunes -fönstret.

 2. Om du inte ser din iPhone i iTunes går den i återställningsläge genom att göra så här :.

  • På en iPhone 8 eller senare: Tryck på och släpp snabbt Höj volymen knapp. Tryck på och släpp snabbt Sänk volymen knapp. Tryck sedan på och håll ned Sida tills du ser skärmen för återställningsläge.
  • Om du har en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Tryck och håll ned Sida och Sänk volymen knappar samtidigt. Håll kvar dem tills du ser skärmen för återställningsläge.
  • För en iPhone 6s och tidigare, iPad eller iPod touch: Tryck och håll ned båda Hem och den Topp (eller Sida) knappar samtidigt. Håll kvar dem tills du ser skärmen för återställningsläge.
 3. När din iPhone är i återställningsläge klickar du på enhetsikonen iTunes.

  iPhone -ikon i iTunes för macOS

 4. Klicka sedan på Återställ Iphone… knapp.

  Återställ iPhone -knappen i iTunes för macOS

 5. Du får frågan om du vill säkerhetskopiera din iPhone. Det här är en riktigt bra idé eftersom du ska torka av den. Om du är säker på att du har en ny säkerhetskopia kan du hoppa över det här steget (även om vi inte rekommenderar det).

  Säkerhetskopieringsknapp i iTunes för macOS

 6. Ett bekräftelsefönster gör att du vill återställa din iPhone. Klick Återställ om du är redo och vänta på att iPhone startar om efter flera minuter.

  Återställ bekräftelseknappen i iTunes för macOS

 7. Nu ska din iPhone vara lika ren och ny som den var dagen du fick den. Du kan antingen lämna den som en ny telefon eller återställa den från den säkerhetskopia du just gjorde.

I vissa fall kan du stöta på ett problem när du återställer din iPhone som hindrar dig från att slutföra processen. Om du stöter på det här problemet kan du lära dig hur du löser det i Hur du åtgärdar iPhone -fel 4013.

Sätt iPhone i DFU -läge

I vissa situationer kan det hända att din iPhone inte startas eftersom den inte startar eller fastnar vid Apple -logotypen under start. Detta kan hända efter jailbreaking eller när du försöker installera en iOS -uppdatering och det misslyckas. Om du stöter på det här problemet sätter du telefonen i DFU -läge så här:

 1. Se till att iTunes körs och att du har stängt av din iPhone. Anslut din iPhone till din dator.

 2. Håll ned på/av -knapp i 3 sekunder och låt det gå.

 3. Tryck snabbt på volym upp-knappen, tryck snabbt på volym ned-knappen, håll ned sidoknappen tills skärmen blir svart. Utan att släppa sidoknappen håller du ned volymknappen i flera sekunder. Släpp sidoknappen medan du håller ned volymknappen i flera sekunder. Öppna iTunes och följ instruktionerna. *Tryck och håll ned Sänk volymen knappen på vänster sida av din iPhone medan fortfarande håller nere På av -knappen i cirka 10 sekunder* För iPhone 6 och tidigare håller du ned på/av -knapp och hemknapp tillsammans i cirka 10 sekunder.

 4. Släpp på/av -knappen, men håll ned volymknappen (håll på iPhone 6 eller tidigare Hem ned) i cirka 5 sekunder. Om du ser meddelandet ”anslut till iTunes” har du hållt ner knapparna för länge. Börja om.

 5. Om skärmen förblir svart och ingenting visas är du inne DFU -läge. Följ instruktionerna på skärmen i iTunes.

Har du inte tillräckligt med utrymme för att uppdatera din iPhone? Kolla in vår artikel för några tips som hjälper dig att få jobbet gjort.

Återställ iPhone närhetssensor

En annan sällsynt situation som gör att din iPhone inte slås på är ett fel i närhetssensorn som dämpar iPhone -skärmen när du håller den mot ansiktet. Detta gör att skärmen förblir mörk även när telefonen är på och inte nära ditt ansikte. Så här återställer du din iPhones närhetssensor:

 1. Utför a Hard Reset på din iPhone med instruktionerna från tidigare i den här artikeln.

 2. När telefonen startar om ska skärmen fungera.

 3. Knacka på inställningar app.

 4. Knacka Allmän.

 5. Knacka Återställa.

 6. Knacka Återställ alla inställningar. Detta raderar alla dina inställningar och inställningar på iPhone, men dina data raderas inte.

Om din iPhone fortfarande inte slås på

Om din iPhone inte slås på efter alla dessa steg är problemet förmodligen för allvarligt för att åtgärda det på egen hand. Du måste kontakta Apple för att boka tid i Genius Bar. I det mötet kommer Genius antingen att lösa ditt problem eller låta dig veta vad det kostar att fixa. Kontrollera statusen för din iPhone -garanti före mötet, eftersom det kan spara pengar på reparationer. Naturligtvis finns det vissa situationer där det motsatta problemet händer: din iPhone stängs inte av. Om du står inför det problemet kan du lära dig vad som händer och hur du löser det i Så här fixar du en iPhone som inte kommer att stängas av.