Skip to content

Vad varje port och knapp på iPhone 5C gör

13 de augusti de 2021
iphone 5c anatomy 2 b76dd1fb06bc4a3bb2bb7479eaa8dedb

Med sina ljusa färger ser iPhone 5C annorlunda ut än någon tidigare iPhone. Utifrån sett stämmer det. Men på insidan är 5C inte riktigt så annorlunda än den föregående generationens modell, iPhone 5. Oavsett om du har uppgraderat till 5C från en tidigare modell, eller njuter av din första iPhone, använd det här diagrammet för att förstå vad allt i telefonen gör.

iPhone 5C -hårdvara

 1. Ringsignal/tyst strömbrytare: Tysta telefonsamtal och varningar med den här lilla knappen på sidan av 5C. Om du växlar kan det stänga av ljudet för varningar och ringsignaler också.
 2. Volymknappar: Höj eller sänk volymen för samtal, musik, varningar och annat ljud på 5C med dessa knappar på telefonens sida.
 3. Håll knappen: Denna knapp högst upp på iPhone har många namn: sömn/väckning, på/av, håll. Tryck på den för att sätta iPhone i viloläge eller väcka den. Håll den intryckt några sekunder för att få en reglage på skärmen som låter dig stänga av telefonen. När telefonen är avstängd, håll knappen intryckt för att slå på den. Om din 5C är frusen eller om du vill ta en skärmdump kan knappen Håll (och hemknappen) hjälpa till.
 4. Fram kamera: Liksom andra nya iPhones har 5C en kamera på framsidan av enheten som vetter mot användaren. Denna användarvända kamera är främst för FaceTime-videosamtal (och selfies!). Den spelar in video i 720p HD och tar 1,2 megapixel foton.
 5. Högtalare: När du håller 5C uppe i huvudet för ett telefonsamtal är det här ljudet från samtalet kommer ut.
 6. Hemknapp: Klicka på den en gång för att ta dig till startskärmen från vilken app som helst. Genom att klicka två gånger visas multitaskingsalternativen och låter dig döda appar. Det spelar också en roll i att ta skärmdumpar, använda Siri och starta om iPhone.
 7. Lightning -kontakt: Den lilla porten i mitten av undersidan av din iPhone används för att synkronisera den med en dator och ansluta den till tillbehör som högtalare. Äldre tillbehör använde en annan port, så de behöver adaptrar.
 8. Hörlursuttag: Hörlurar för telefonsamtal eller för att lyssna på musik är anslutna här. Några typer av tillbehör, särskilt kassettadaptrar för bilstereo, är också anslutna här.
 9. Högtalare: En av de två mesh-täckta öppningarna längst ner på iPhone spelar musik, högtalartelefonsamtal och varningar. Smutsiga högtalare kan minska volymen och ljudkvaliteten. Om din högtalare låter lite, prova att rengöra den.
 10. Mikrofon: Den andra mesh-täckta öppningen på 5C är en mikrofon som används för telefonsamtal.
 11. Bakre kamera: 5C: s bakre kamera är av högre kvalitet än den som användaren vetter mot. Den tar 8 megapixel bilder och 1080p HD-video.
 12. Tillbaka mikrofon: Spela in ljud när du spelar in video med den här mikrofonen nära den bakre kameran och blixten.
 13. Kamera blixt: Ta bättre bilder i svagt ljus med kamerablixten på baksidan av iPhone 5C.

iPhone 5C intern hårdvara (ej på bilden)

 1. Antenner: Det finns två antenner som används på 5C för att ansluta till mobilnät. Två antenner istället för en ökar tillförlitligheten för 5C: s anslutningar. Som sagt, du kommer inte att kunna berätta att det här är antenner, eller ens se dem: de är dolda av 5C -fallet.
 2. Simkort: Du hittar denna tunna plats på iPhone -sidan. Den har SIM- eller abonnentidentitetsmodulen, kortet. Ett SIM -kort identifierar din telefon i mobilnät och lagrar viktig information som ditt telefonnummer. Du behöver ett fungerande SIM -kort för att ringa eller använda 4G -nätverk. Precis som iPhone 5S använder 5C det mindre nanoSIM -kortet.
 3. 4G LTE -chip Precis som 5S och 5 erbjuder iPhone 5C 4G LTE-nätverk för snabba trådlösa anslutningar och högkvalitativa samtal.
 4. Sensorer: IPhone 5C är packad med sensorer som ett GPS -chip, accelerometer och mer. Lär dig allt om iPhones sensorer här.